SM-karsintasarjassa pelattiin neljä ottelua - Blue Ringsille täysi pistepotti

22.01.2023 21:12

Blue Rings sai viikon otteluistaan täyden pistepotin.  Kuva: Timo Kupiainen

Kuluneella viikolla SM-karsintasarjassa pelattiin neljä ottelua, joista voiton kairasivat Haukat, LuKi-82 ja Blue Rings. Hyvässä vireessä ollut Blue Rings kohensi asemaansa kahden voiton myötä ollen nyt tasapisteissä Haukkojen kanssa yhden ottelun enemmän pelanneena. LuKi-82 voitti kärkiottelussa Ilveksen, joka on nyt neljän pisteen takamatkalla.

Haukat napsivat pisteet NSR:lta Tuominiemien johdolla

Viikon SM-karsintasarjan ottelut polkaistiin käyntiin Järvenpäässä, jossa Haukat saivat vieraakseen NSR:n. Haukat tulivat otteluun vahvasti tehden kaksi maalia alla kahdessa minuutissa Vilma ja Emilia Tuominiemen toimesta.
Toisessa erässä nähtiin yksi osuma, kun kovassa iskussa ollut Vilma Tuominiemi toimitti renkaan NSR:n Kaisa Juntusen selän taakse. Pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 3-0.

Kolmannessa erässä maaleista vastasivat edelleen Haukat. NSR:lla oli myös paikkansa, mutta tällä kertaa viimeistely jäi vähän vajaaksi, eikä tulosta maalien valossa nähty kuin vasta neljännen erän lopussa, kun Nea Asumaa pääsi yllättämään Haukkojen Heidi Kokkosen. Vaikka enempää maaleja ei NSR:lta nähty, joukkue jaksoi kuitenkin karvata ja painostaa. Ottelu päättyi kotijoukkue Haukkojen voittoon 7-1.
NSR:n Juntunen pääsi torjuntatöihin 45 kertaa, kun Haukkojen Heidi Kokkosen vastaava lukema oli 36.

-Tärkeät pisteet joukkueelle kaivettiin tänään kovalla taistelulla ja voiton nälällä. Jengistä oli aistittavissa hyvä ja luottavainen fiilis alusta loppuun asti. Tänään oli mukavaa pelata ja tehdä hommia yhdessä, kommentoi Haukkojen Kokkonen.

-Ruuti oli jälleen yhtä märkää kuin keli. Paikkoja oli, mutta viimeistely jäi uupumaan. Arkipelin vaikeus näkyi, mutta saatiin lopulta omaakin peliä käyntiin, NSR:n puolelta kerrottiin.

Blue Rings kiri voittoon Espoossa

Keskiviikon toinen kohtaaminen nähtiin Espoossa EKS:n ja Blue Ringsin välillä. Espoo oli ensimmäisessä erässä vahva ja vakuuttava ja karkasi kymmenessä minuutissa neljän maalin karkumatkalle Mirell Malkin ja Anna-Kaisa Raesolan osumilla. Blue Rings kipuili renkaiden kiinni saamisen kanssa, mutta sai aikalisän kautta uutta virtaa ja kirivaihteen päälle. Vähitellen takaa-ajo alkoi tuottaa tulosta, mutta pitkälle erätauolle siirryttiin edelleen espoolaisten komennossa luvuin 7-5.

Kahdessa viimeisessä erässä nähtiin tiukkaa taistelua tärkeistä pisteistä. Neljännessä erässä Espoon kaksi samaan aikaan saatua jäähyä tarjosivat Blue Ringsille mahdollisuuden ylivoimamaaliin, eikä kuuden maalin iltaa viettänyt Salla Kyhälä jättänyt tilaisuutta käyttämättä Espoon hyvästä puolustustaistelusta huolimatta. Ylivoimamaalin jälkeen Blue Rings sai viimeisteltyä vielä kaksi osumaa, ja loppusummeri soidessa lukemat olivat vieraiden hyväksi 9-11.

EKS:n maalivahti Hillevi Holmström sai venyä renkaan eteen 44 kertaa, Blue Ringsin maalia kaksi erää vartioinut Jasmin Hickman 12 kertaa, ja toisen puolikkaan pelannut Junella Riikonen otti 18 koppia. Joukkueen parhaina palkittiin EKS:lta Lulu Karttunen ja Blue Ringsilta Vilma Laine.

-Pelin alku oli meidän hallintaamme, ja pääsimme heti tekemään maaleja. Blue Rings halusi voittoa tänään enemmän ja otti pisteet mukaan. Ei auta muu kuin jatkaa kovaa treenaamista, ja ensi viikolla on taas uusi mahdollisuus, kommentoi EKS:n Mirell Malk.

-Ottelu alkoi meiltä tahmeasti, mutta erätauolla päätimme vetää lopun täysillä ja keskittyä omaan tekemiseen. Peli oli loppuun asti todella tasaista, mutta onneksi saimme tehtyä loppuhetkillä tehtyä tarvittavat maalit, kertoivat puolestaan Blue Ringsin Minna Laakso ja Iida Levälampi.

LuKi-82 oli vahvempi kärkikamppailussa

Lauantain ottelussa kohtasivat SM-karsintasarjan kärkijoukkueet, kun Ilves sai vieraakseen LuKi-82:n. Luvialaiset onnistuivat maalinteossa heti alussa, kun kapteeni Milla Rantanen osui ajassa 0:25. Seuraavasta maalista vastasi myös LuKi, kun Siiri Lahtinen toimitti renkaan Neea Hauta-Aluksen selän taakse Riikka Häyrisen ja Kiia Junnilan syötöistä. Ilveksen kavennusmaali nähtiin noin kahdenkymmenen minuutin kohdalla Viivi Hakasen toimesta, ja heti perään nähtiin kotijoukkueen toinen onnistuminen Emmi Saukkosen osumalla. Ennen pitkää erätaukoa luvialaiset tekivät vielä yhden maalin, ja tilanne oli 2-3.

Pelin toinen puolisko meni luvialaisten nimiin. Vieraat hyödynsivät paikkansa tehokkaasti hyvien, pitkien hyökkäysten tuloksena. Kolmannen erän luvialaisonnistuja oli kaksi hienoa maalia taituroinut Häyrinen. Myös Ilves onnistui erässä kertaalleen Jenni Viinamäen osumalla. Neljännessä erässä vieraat iskivät vielä kahdesti vieden ottelu lopulta luvuin 3-9.

Ilveksen Neea Hauta-Alus torjui ottelussa 35 kertaa ja Luvian Inka Laivonen 42 kertaa. Kotijoukkueen paras pelaaja oli hyökkäyspäässä ahkeroinut ja kaksi syöttöpistettä ansainnut Veera Niemi, ja LuKi:n joukkueesta tehokkaalla pelipäällä ollut Riikka Häyrinen.

-Vastustaja iski paikoista sisään ja vei ottelun nimiinsä. Tästä pelistä otetaan opit mukaan ja jatketaan treenaamista, summasi Ilveksen Anriika Lento.

-Peli oli kovaa ja hyvin tasaista, ja luistin kulki hyvin. Jos jotain pitäisi parantaa seuraavaan peliin, niin ehkä turhat jäähyt pois.  Pitää myös muistaa pitää viimeiseen saakka omat pelaajat kiinni. Muuten oli hyvä peli, ja saimme tärkeät pisteet kotiin. Näillä eväillä kohti huomista peliä, kommentoi LuKi:n Aada Yliknuussi.

Blue Rings kukisti sarjakärki LuKi:n sunnuntain ottelussa

Viikon viimeinen SM-karsintasarjan ottelu pelattiin Tuusulassa Blue Ringsin ja LuKi-82:n välillä. Kotijoukkue pääsi heti alussa niskan päälle tehden ensimmäisessä erässä kolme maalia Salla Kyhälän toimesta. Ensimmäisessä erässä Blue Ringsille tarjoiltiin myös ylivoimamaalin mahdollisuutta viidellä kolmea vastaan, mutta vierasjoukkue puolusti sisukkaasti. LuKi:n avausmaali nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun Katariina Niemi toimitti renkaan Junella Riikosen selän taakse. Toisessa erässä nähtiin molemmilta joukkueilta yksi osuma, ja pitkälle erätauolle siirryttiin lukemissa 4-2.

Kolmas erä meni luvialaisille, jotka viimeistelivät kolme maalia. Blue Rings ei tästä lannistunut, vaan hoiteli viimeisen erän omiin nimiinsä. LuKi:lla oli vaarallisia paikkoja, mutta kovalla tahdollakaan lisämaaleja ei enää syntynyt. Ottelun voitto ja pisteet kirjattiin Blue Ringsille maalein 7-5.

Luvialaisten kova yrittäminen työllisti kotijoukkueen Riikosta 49 torjunnan verran, kun LuKi:n Inka Laivonen torjui 23 kertaa, ja ottelun alussa vieraiden maalia vartioinut Riina Varjola seitsemän kertaa. Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueesta maalivahti Inka Laivonen, ja kotijoukkueelta kovasti töitä tehnyt puolustaja Amanda Vuorinen.

-Eilisen rankka peli painoi meillä jaloissa, mikä näkyikin jäällä tekemisessä. Vaikka ensimmäinen häviö harmittaakin, tästä on hyvä jäädä kahden viikon tauolle ja seuraavaksi kohdata Seiskat paremmalla mielellä ja jalalla, kommentoi LuKi:n Jenni Lipiäinen.

-Luvia tuli kovaa päälle varsinkin kolmannessa erässä, mutta luotettiin omaan tekemiseen ja onnistuttiin puolustamaan vahvasti pelin loppuun, Blue Ringsista kerrottiin.