NSR takaisin voittojen tielle - SM Karsintasarjan jännitysnäytelmät käynnissä

12.02.2023 20:20

Kuva: Timo Kupiainen

Pistekamppailut SM Nousukarsinnoista käyvät kuumana, kun joukkueet lähtevät viimeiselle ottelukierrokselle. Tällä viikolla SM karsintasarjassa pelattiin kolme ottelua, joista voitoit ansaitsivat NSR ja Ilves, kun taas Haukat ja LuKi-82 tasasivat pisteet.

NSR KAATOI VAHVALLA PELILLÄÄN KAPEALLA ROSTERILLA MATKASSA OLLEEN BLUE RINGSIN

Keskiviikkoillan ottelussa vastakkain pelasivat kotijoukkue Blue Rings ja vierasjoukkue NSR. Kotijoukkue lähti kamppailuun kapealla rosterilla (11+1) mutta päättäväisillä mielin. Molemmilla joukkueilla oli viime peleistä takana tappiot, joten odotettavissa oli tiukkaa kamppailua pisteistä.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, ja avausosumaa saatiin odottaa hiukan yli 9 minuuttia, kunnes vierasjoukkueen Laura Kauremaa onnistui hienojen harhautuksien päätteeksi siirtämään joukkueensa johtoon. Pelin alussa molemmat joukkueet karvasivat tiukasti, ja pelin painopiste vaihteli jatkuvasti päästä päähän. NSR onnistui alkupuoliskolla maalinteossa vielä kahdesti kerryttäen etumatkaansa jo 3 maalilla. Kotijoukkue Blue Rings ei onnistunut hyödyntämään omia maalipaikkojaan, kunnes toisen erän viimeisillä hetkillä Vilma Laine saa iskettyä kotijoukkueen ensimmäisen osuman ajassa 29:04. Pitkälle erätauolle siirryttiin siis tilanteessa 1–3.

Toisella puoliskolla ajassa 34:18 Blue Rings sai kavennettua tilanteeksi 2–3 Minna Laakson maalilla, ja kotijoukkue pääsi hetkellisesti hyvään flow-tilaan. Vierasjoukkue NSR ei kuitenkaan luovuttanut, vaan alkoivat entistä enemmän antamaan kotijoukkueelle painetta pakottaen heidät huolimattomiin ratkaisuihin. Painostaminen tuotti tulosta, sillä viimeisessä erässä kotijoukkue ei enää onnistunut pysymään pelissä mukana, ja NSR sai iskettyä viimeisen 20 minuutin aikana hurjat 7 maalia monen eri hyökkääjänsä voimin. Blue Rings ei onnistunut enää vastaamaan vastustajien luomaan paineeseen, ja joutuivat taipumaan NSR:lle loppujen lopuksi lukemin 2-10. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Iida Levälampi ja vierasjoukkueelta kaksi maalia iskenyt Hanna Kauppinen.

- Meillä oli hyvä meininki jo alkulämmittelyiltä asti. Teimme joukkueena töitä voittaaksemme pelin. Taistelimme, tsemppasimme ja autoimme kavereita. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi NSR:n riveistä puolustaja Julia Nisula.

- Alkupuoliskolla pystyimme pitämään vastustajan aisoissa, mutta viimeistelyn tehottomuus sekä huolimattomuusvirheet näkyivät tänään lopputuloksessa. Viimeisessä erässä väsyimme ja vastustaja pääsi rankaisemaan oikeista paikoista, Blue Ringsin leiristä kommentoidaan.

KOTIJOUKKUE ILVES VAHVEMPI KOTIKAMPPAILUSSAAN ESPOOLAISIA VASTAAN

Sunnuntain keskipäivän ottelussa Ilveksen vieraaksi Tesomalle saapui EKS. Vierasjoukkue EKS oli ottelun alun selkeästi nukuksissa, ja he eivät onnistuneet pysäyttämään Ilveksen hyökkäyksiä. Kotijoukkue Ilves sai vuorostaan otteluun tehokkaan alun, kun ajassa 1:21 kotijoukkueen maalitykki Jenni Viinamäki siirsi joukkueensa johtoon upealla jäävedolla. Viinamäen maalinnälkä ei loppunut suinkaan tähän, sillä hän iski jo ensimmäisellä 6 minuutilla hattutempun kasvattaen Ilveksen johtoa lukemiin 3-0.  EKS ei kuitenkaan ottelun tahmeasta alusta huolimatta luovuttanut, vaan toiseen erään siirryttäessä he paransivat peli-ilmettään huomattavasti, eivätkä enää päästäneet kotijoukkuetta helpolla. Ilveksen Viinamäki onnistui kuitenkin vielä toisen erän alussa viemään joukkueensa 4–0 johtoon. Vieraat eivät onnistuneet parannuksesta huolimatta kavennusosumissa, ja puoliajalle siirryttiin Ilveksen johdossa.

Puoliajan jälkeen jäälle palasi sisuuntunut EKS, joka sai viimein omat maalihanansa auki ajassa 38:51 Mona Malkin siirtäessä renkaan aivan maalin yläkulmaan. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä kaksi viimeistä erää. EKS sai aloitettua hyvää loppukiriä, mutta samalla myös kotijoukkue onnistui kasvattamaan omia maalilukemiaan. Maaleja syntyikin pelin loppu puolella lähes vuorotellen, ja lopullisiksi lukemiksi taululle jäi Ilveksen 7–4 voitto. Joukkueensa parhaina palkittiin kotijoukkueelta SM-karsintasarjan ensimmäisen maalin tehnyt Heli Nieminen ja vierasjoukkueelta kaksi maalia viimeistellyt Malk.

- Nukuimme ensimmäiset peliminuutit ja Ilves pääsi rokottamaan näistä. Meidän haasteina oli koko pelin viivojen ylitykset, joiden on parannuttava jos pisteitä aiotaan tulevissa peleissä vielä saada, kommentoi vierasjoukkueen puolustaja Petra Anttila.

- Peliin lähdettiin pienellä kokoonpanolla, mutta kaikki tiesivät panoksen, jonka eteen tehtiin töitä neljä erää. Selkeän puolustuksen ja hienojen viimeistelyjen ansiosta pisteet saatiin Tampereelle, summasi kotijoukkueen Miia Haarala.

HAUKAT JA LUKI-82 JÄLLEEN TASAPISTEISIIN

Viikon viimeisessä karsintasarjan ottelussa kohtasivat kotijoukkue Haukat ja vierasjoukkue LuKi-82. Kotijoukkue aloitti pelin vahvasti ja varmoin ottein, kun Ella Parkkinen iski avausmaalin jo ajassa 0:24. Pikku hiljaa myös vierasjoukkue Luvia alkoi pääsemään peliin mukaan, ja ajassa 7:30 vieraiden Katariina Niemi tasoittaa lukemat 1-1. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Emilia Tuominiemi onnistuu siirtämään Haukat jälleen johtoon. Ensimmäinen erä päättyi Haukoille 2-1. Toisessa erässä taas Luvia onnistui salamannopeasti siirtämään renkaan maalivahti Heidi Kokkosen taakse Riikka Häyrisen osumalla. Tasaisessa toisessa erässä ei enää nähty maaleja, ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 2-2.

Pelin toisella puoliskolla molemmat joukkueet sortuivat jäähyilyyn muuttaen pelin kulusta rikkonaisemman ja ailahtelevan. Haukat onnistuivat kuitenkin erässä kaksi kertaa siirtämään renkaan Luvian maaliin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Pinja Alanko ja puolustajan paikalta ratkojaksi noussut Janette Toivanen. Luvian erän ainokaisesta vastasi Jenna Rakkolainen. Viimeisessä erässä Haukat vahvistivat johtoaan lukemiin 5-3, kun kapteeni Iida Lehtonen onnistui maaliteossa ajassa 48:09. Vierasjoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan hakivat kavennusosumia jopa ilman maalivahtia. Tämä tuotti tulosta, kun vierasjoukkueen pistenikkari Rakkolainen onnistui ensin tuomaan vieraat yhden maalin päähän ja lopulta tasoihin aivan pelin viime metreillä. Tiukasta kamppailusta jäi molemmille joukkueille yhdet pisteet ottelun päättyessä tasalukemiin 5-5. Pelin parhaina Luvialta palkittiin Häyrinen ja Haukoilta Maria Kohonen.

- Tästä pelistä opiksi se, että ensi viikolla meidän tulee pelata ehjät 60 minuuttia, kommentoi Haukoilta Ella Nieminen.

- Lähdimme peliin pienellä kokoonpanolla ja tämä näkyi tekemisessämme. Pääsimme kuitenkin peliin kiinni ja taistelimme tärkeän pisteen jatkoa ajatellen, totesi Luvian kapteeni Milla Rantanen.