SM-karsintasarjassa nähtiin neljä tiukkaa kamppailua - Haukat nousivat kakkospaikalle

19.02.2023 21:41

EKS ei päästänyt LuKia helpolla viikon viimeisessä ottelussa. Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjassa pelattiin neljä tasaisen jännittävää ottelua, joista pisteet itselleen haalivat Haukat, Ilves, Blue Rings ja LuKi-82. Vahvasti koko kauden pelannut LuKi on varmistanut paikkansa nousukarsinnoissa, mutta kolmen kilpakumppanin julistamista on odoteltava vielä hetki. LuKin jälkeen sarjassa toisena on tällä hetkellä Haukat viidellätoista pisteellä. Ilves on yhden pisteen takamatkalla, ja molemmilla on kolme ottelua jäljellä. Neljättä sijaa pitävällä Blue Ringsilla on yhdeksän pistettä samoin kuin heti viivan alla olevalla EKS:lla. Blue Rings ja EKS kohtaavat keskiviikkona Tuusulassa, ja luvassa on varmasti kova taistelu tärkeistä pisteistä.

Haukat kiilasivat SM-karsintasarjan kakkoseksi

Viikon ensimmäinen SM-karsintasarjan ottelu pelattiin Haukkojen ja Blue Ringsin välillä. Haukkojen otteet pelin alussa olivat vahvoja, ja kotijoukkue olikin ensimmäisen erän päätteeksi jo neljän maalin karkumatkalla Vilma Tuominiemen, Pinja Alangon ja Iida Kulmalan osumilla.

Blue Rings ilmoittautui mukaan taisteluun toisessa erässä, kun Salla Kyhälä iski kavennusmaalin noin kolmen minuutin pelin jälkeen Taru Heikkilän syötöstä. Sama kaksikko oli asialla muutamaa minuuttia myöhemmin. Blue Ringsin hyvästä pelifiiliksestä huolimatta kotijoukkueen maalinteko onnistui paremmin, ja näin pisteet jäivät Järvenpäähän lukemin 8–4.

Haukkojen maalia vartioinut Amanda Lohilahti torjui ottelussa 34 kertaa, ja hän oli myös joukkueensa paras pelaaja. Blue Ringsin Jasmin Hickmanille kirjattiin puolestaan 43 torjuntaa, ja parhaan pelaajan palkinnon pokkasi tehot 3+1 nakuttanut Kyhälä.

-Yli viikon pelitauon jälkeen palasimme aitioon innolla, mutta into ei tällä kertaa riittänyt pelin voittamiseen. Peli pysyi kuitenkin jännittävänä alun notkahdusta huomioimatta, kommentoi Blue Ringsin puolustaja Vilma Sinkkonen.

-Oli vähän tahmeaa tekemistä meiltä, mutta tänään se riitti kuitenkin kahteen pisteeseen. Otetaan tästä yksittäiset onnistumiset mukaan ja lähdetään tavoittelemaan ehjää 60 minuuttista ensi kerralla, totesi Haukkojen kapteeni Iida Lehtonen.

Ilves nappasi pisteet NSR:lta

Lauantaina Tesoman jäähallissa Ilves sai vastaansa NSR:n. Pelin alussa vierasjoukkue pääsi muutaman maalin karkumatkalle onnistuessaan hyödyntämään hyvin maalintekopaikat ja ensimmäisen erän lukemat olivat vieraille 0–3 Netta Irmaston, Laura Kauremaan ja Linda Suolahden onnistumisilla. Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue pääsi mukaan peliin Jenni Viinamäen ja Salla Sarvelan osumilla. Toinen erä oli Ilveksen hallinnassa ja erän päätteeksi tilanne oli kääntynyt Ilveksen eduksi maalein 4–3. Kolmas erä oli tasaista kamppailua joukkueiden välillä, eikä erässä nähty yhtäkään maalia.

Viimeisessä erässä Ilves kasvatti johtoaan vielä kolmella maalilla. NSR onnistui vielä kaventamaan lukemiksi 7–4 Irmaston päivän toisella osumalla ajassa 51:07, ja tämä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Pelin parhaina palkittiin vierasjoukkueelta Krista Lindström ja kotijoukkueelta ensimmäisen maalinsa naisten sarjassa tehnyt Sarvela. NSR:n maalilla hyvin pelannut Elisa Kemppainen otti 40 koppia, ja Ilveksen veräjää vartioineet Ella Salomaa ja Neea Hauta-Alus torjuivat yhteensä 28 kertaa.

-Pelin alku oli tänään vaikea, mutta saimme ensimmäisen erän jälkeen nostettua tasoamme. Koko joukkue taisteli loppuun asti, ja pisteet jäivät Tampereelle, kommentoi Ilveksen Jenna Ylä-Kotola.

-Pelissä oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta Ilves oli tänään parempi ja se näkyi taululla, totesi NSR:n Mira Heinonen.

Blue Ringsille tärkeä voitto kotihallissa

Sunnuntaina pelattiin Tuusulassa, jossa Blue Rings ja Ilves pelasivat viikon toiset ottelunsa. Blue Rings lähti haastamaan sarjataulukossa ylempänä olevaa Ilvestä hyvällä fiiliksellä ja se palkittiin avausmaalilla ensimmäisen erän loppupuolella yhteensä neljä maalia ottelussa taituroineen Taru Heikkilän toimesta. Ottelun alku oli tasainen: Molemmat joukkueet rakensivat hyviä hyökkäyksiä, ja puolustuspäässä nähtiin myös hienoja otteita. Toisessa erässä Blue Rings hallitsi peliä tehden kolme maalia lisää. Ilves onnistui yhden kerran myös neljä maalia iskeneen Jenni Viinamäen mailasta, joten pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen komennossa luvuin 4-1.

Tauon jälkeen jäällä nähtiin sisuuntunut Ilves, joka alkoi saada omasta pelistään kiinni ja teki kolme maalia. Saman verran osumia merkittiin myös Blue Ringsille. Kamppailu pisteistä oli tiukkaa, mutta Blue Rings puolusti tiiviisti ja pelasi ottelun lopun rauhallisesti ja viisaasti, eikä Ilveksen kiri tällä kertaa riittänyt. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon luvuin 9-7.

Ilveksen maalivahdit Ella Salomaa ja Neea Hauta-Alus nähtiin molemmat maalin suulla. Salomaalle kirjattiin 13 torjuntaa ja Hauta-Alukselle 20. Blue Ringsin Jasmin Hickman venyi renkaan eteen 41 kertaa. Ilveksen parhaana palkittiin 4+1 tehot kirjauttanut Jenni Viinamäki ja Blue Ringsilta samat lukemat taituroinut Taru Heikkilä.

-Vastustaja oli tänään alussa tehokkaampi ja pääsi sitä kautta etumatkalle. Kentällä nähtiin kaksi taistelevaa joukkuetta, mutta meidän loppukirimme ei tänään riittänyt. Taistelu pisteistä jatkuu ensi viikonloppuna, kommentoi Ilveksen varakapteeni Anniina Tahvanainen.

-Joukkue oli hyvällä fiiliksellä koko päivän, ja maalinnälkä näkyi jo lämppäjäältä asti. Hyökkäyksessä onnistuimme hienosti viimeistelyssä ja pidimme pelin leveänä. Puolustajat pelasivat tänään kovaa ja sovitulla tavalla. Tänään onnistuttiin pelaamaan 60 minuuttia hyvää omaa peliä ilman notkahdusta tai mustaa hetkeä, kertoi kotijoukkueen Salla Kyhälä.

EKS ei tarjoillut LuKille helppoja pisteitä

Viikonlopun viimeisessä ottelussa vastakkain asettuivat EKS ja LuKi-82. Luvialaiset saivat otteluun unelma-alun johtaen kuuden minuutin kohdalla jo kolme maalia Riikka Häyrisen, Jenna Rakkolaisen ja Milla Rantasen toimesta. Espoo otti aikalisän, kasasi rivinsä ja teki kaksi kavennusmaalia, jotka merkittiin Kaisa Heinoselle ja Mona Malkille. LuKi onnistui myös erän lopussa vielä kerran. Toinen erä oli tasainen, ja maaleja syntyi molempiin päihin. Kahden erän jälkeen tilanne oli vieraiden hyväksi 3–6.

Pelin toista puoliskoa hallitsi kotijoukkue. Kolmas erä oli Espoon hallintaa. Tutkapari Anna-Kaisa Raesola ja Mona Malk tekivät vakuuttavaa työtä ja auttoivat joukkueensa yhden maalin päähän heti neljännen erän alussa. Kyseinen osuma jäi ottelun viimeiseksi, kun luvialaiset laittoivat luukut kiinni ja veivät pisteet mukanaan luvuin 6-7.

Luvialaisten maalia vartioinut Inka Laivonen torjui 42 kertaa, ja kotijoukkueen Amanda Winqvist 34 kertaa. Ottelun parhaina palkittiin Lukilta kaksi maalia tehnyt ja syöttänyt Riikka Häyrinen ja EKS:n joukkueesta Sanni Koskinen.

-Saimme luotua paljon vaarallisia tilanteita, mutta viimeistely jäi tänään puuttumaan. Meidän pitää parantaa vielä jokaista osa-aluetta tulevia pelejä ajatellen, mutta tärkeät kaksi pistettä taistelimme pelistä, kertasi LuKin varakapteeni Sanni Koivunen.

-Peli lähti takkuisesti käyntiin, emmekä olleet valmiita ottamaan vastaan Luvian kovaa hyökkäystä. Saimme kuitenkin kasattua pakkamme ja emme tälläkään kertaa antaneet Luvialle helppoja pisteitä. Taistelu playoff-paikasta on kova, ja tästä pelistä otetaan paljon mukaan keskiviikon peliin, jotta pisteet lähtevät Espooseen, kommentoivat Malkin kaksoset.