SM-jatkosarjassa pudotuspelijoukkueet selvillä!

26.02.2023 19:15

kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjassa pelattiin viimeinen täysi viikonloppu, kun sekä lauantaina että sunnuntaina nähtiin kolmen ottelun päivät. Kierrosten päätteeksi kevään pudotuspelijoukkueet ovat selvillä. Mestaruutta lähtevät hakemaan RNK Flyers, NoU Ringette, Helsinki ja Kiekko-Espoo!

SM-jatkosarjan viikonlopun avasi vauhdikas kamppailu Helsingin ja Blue Ringsin välillä. Vierasjoukkue Blue Rings olisi kaivannut ottelusta kipeästi täyttä kahden pisteen saalista pitääkseen playoff-unelmansa edelleen hengissä, mutta kotijoukkue Helsinki ei armoa antanut. Pisteet jäivät Helsinkiin lopulta selvin lukemin 7-1 kotijoukkueen hyväksi.

Tasainen ottelu ratkesi lopulta joukkueiden eroon maalipaikkojen hyödyntämisessä. Tehokkaasti viimeistellyt kotijoukkue käytti paikkansa hyödyksi, ja joukkueen tehopelaajina häärivät Kia Kosunen ja Camilla Ojapalo 2+2 tehopisteillään. Vierailija Blue Rings ei taas käyttänyt paikkojaan hyödyksi, ja ainoan pistemerkinnän tililleen sai Ida Adler. Helsingin maalilla Mona Rytkönen teki oman osansa mallikkaasti, ja torjui ottelussa upeasti 40 kertaa. Joukkueiden parhaina palkittiin Helsingin Kosunen ja Blue Ringsin Adler.

- Otettiin hyvällä peruspelillä voitto tänään. Lähdetään parantamaan tästä huomiseen peliin, Helsingin maalivahti Rytkönen kommentoi.

- Peli oli alusta loppuun saakka vauhdikasta sekä hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Vastustaja hyödynsi meidän nukahdukset kentällä ja rokottivat välittömästi, puolestaan meillä ruuti oli märkää eikä saatu maaleja. Jos ei tehdä maaleja ei voida voittaa pelejä, Jenni Mikkola analysoi Blue Ringsiltä.

NoU Ringette otti selvän voiton Lahdesta

Viime viikonloppuna SM-jatkosarjan avausvoittonsa ottanut Lahti matkusti lauantaina hallitsevan Suomen mestarin NoU Ringeten vieraaksi. Lahti kykeni antamaan NoU:lle kovan vastuksen, mutta kotijoukkue näytti vankasti, miksi sen paikka on vuodesta toiseen SM-sarjojen sarjataulukon kärkipäässä. Jäätävällä prosentilla viimeistellyt NoU piti pisteet kotikaukalossaan tylyin 14-5 loppulukemin.

Lahden maalinsuulla pelivuoron saanut Elisa Korajoki ei ensimmäisessä SM-sarjaottelussaan päässyt helppoon paikkaan, kun sarjan pistepörssin kärkiviisikosta löytyvät Maija Väyrynen, Roosa Salonen ja Jenni Linnamäki näyttivät parasta osaamistaan. Väyrynen vei ottelun maalipyssyn tittelin 5+1 tehoilla, kun Linnamäki ja Salonen seurasivat 4+4 ja 4+2 saldoilla perästä. Viime viikonloppuna 3000 tehopisteen haamurajan rikkonut Elina Raesola kasvatti kokonaispottiaan viidellä syöttöpisteellä. Joukkueiden parhaina palkittiin NoU:lta Linnamäki, ja Lahden puolelta kahdesti verkkoja heiluttanut Pihla Alapuranen.

- Pelin alussa oltiin hyvin mukana taistelussa ja saatiin pidettyä hyvin rengasta hyökkäysalueella ja maalintekokin onnistui! Vastustaja viimeisteli huolellisesti läpi ottelun uhrautuvasta puolustuksesta huolimatta ja pisteet jäivät ansaitusti kotijoukkueelle. Sm-debyyttinsä tehnyt Elisa Korajoki pelasi meidän maalilla loistavan pelin ja oli joukkueen kantavia voimia tänään, kommentoi Lahden Hennariikka Voutilainen.

Kiekko-Espoo sai maalihanat auki liian myöhään RNK Flyersin vieraana

Playoff-paikkaansa varmisteleva Kiekko-Espoo matkusti lauantaina sarjakärki RNK Flyersin vieraaksi. Ottelusta muodostui todella kaksijakoinen, kun ensimmäiset kaksi ja puoli erää mentiin kotijoukkue RNK:n johdolla, ja loppupuolisko oli täysin Kiekko-Espoon show.

Ottelu oli alusta loppuun tasainen vääntö kahden laadukkaan joukkueen välillä. RNK Flyersin kärkikaksikko Anne Pohjola ja Susanna Tapani näyttivät jälleen vaarallisuutensa, ja Tapani viimeisteli kolmeen erään komeat 5+0 tehot Pohjolan kompatessa neljällä syöttöpisteellään. RNK:n hienoimmasta maalista vastasi kuitenkin Eerika Viro, joka viimeisteli osumansa upean kuvion päätteeksi. 6-0 tilanteessa Kiekko-Espoo otti aikalisän, joka herätti vierailijat valitettavan myöhään mukaan maalintekokilpaan. Vierailijat takoivat kolmannen erän loppuun ja päätöserän alkuun nopeasti peräti neljä maalia, mutta sen jälkeen maalihanat jälleen tyrehtyivät. Loppulukemat 6-4 sarjakärki RNK:n hyväksi.

Joukkueiden parhaina palkittiin RNK:n Tapani, ja Kiekko-Espoolta kaksi maalia iskenyt Luana Perez.

- Tämän päivän pelistä huomiselle tarvitsemme mukaan hyvän pelin alun, ja parannamme vielä siinä, että pystyisimme pelaamaan ehjän, 60 minuutin pelin ilman "nukahduksia", kotijoukkue RNK:n puolustaja Joanna Myllymäki kommentoi.

- Saatiin hyvä alku ja ajoittain hallitsimme peliä mutta me emme onnistuneet tekemään maaleja omista paikoista ja vastustaja sen sijaan käytti omat maalipaikkansa. Päästiin peliin mukaan kolmannen erän lopussa mutta se ei enää riittänyt, Kiekko-Espoon Perez kertoo.

Blue Ringsin pudotuspelihaaveet kaatuivat lopullisesti, RNK Flyers haki pisteet Tuusulasta

Kotijoukkue Blue Ringsillä oli ennen sunnuntain ottelua vielä pieni sauma raastaa itsensä mukaan kevään pudotuspeleihin. Jatkosarjan runkosarjan voiton varmistanut RNK Flyers ei kuitenkaan tuntenut myötätuntoa kotijoukkueen jatkopaikkahaaveille, vaan tykitti valotaululle selvät 3-14 loppulukemat.

Vielä ensimmäisen erän jälkeen tilanne näytti tuusulalaisten vinkkelistä lupaavalta, kun lukemat vartin pelin jälkeen näyttivät 2-3 RNK:lle. Toisesta erästä alkaen kevään suuri mestarisuosikki RNK Flyers otti käsijarrun pois päältä ja nakutti tasaisen tappavaan tahtiin maaleja toisensa perään. Kotijoukkue Blue Ringsin laihaksi lohduksi jäi koko viikonlopun pirteästi esiintyneen Ida Adlerin hattutemppu. RNK:lta onnistujia löytyi laajemmalta rintamalta, ja kovimmat pisteet nimiinsä kirjasivat ottelun avausmaalin 12 sekunnin pelin jälkeen iskenyt Anne Pohjola (4+3) ja RNK:n parhaaksi valittu Marianna Kuiko (4+1). Blue Ringsin parhaana palkittiin Riina Sallinen.

- Saatiin ensimmäisen erän jälkeen paremmin tunnetta peliin. Tämän pelin jälkeen on kiva jatkaa kohti viimeistä runkosarjaottelua, kommentoi RNK:n Miranda Välisaari.

- Eka erä oli ihan hyvä, sen jälkeen sattui ja tapahtui. Lopusta ei kerrottavaa, Iina Kupiainen kommentoi Blue Ringsiltä.

Helsinki oli pitkään voitossa kiinni NoU Ringeten vieraana

NoU Ringeten vieraaksi matkustanut sarjakolmonen Helsinki taisteli päätöserään saakka täydestä pistepotista. Helsinki meni toisessa erässä jo 1-5 johtoasemaan, kun Meeri Lonka onnistui maalinteossa. Päätöserässä NoU:n ratkaisijoiksi nousivat jälleen Roosa Salonen, Elina Raesola ja Maija Väyrynen, jotka tehtailivat peräti neljä osumaa ennen päätössummeria. Pelin kruunasi Väyrysen kolmas osuma ajassa 55:59, mikä jäi ottelun voittomaaliksi ja sinetöi loppulukemat 7-6.

NoU Ringette on varmistanut runkosarjan kakkospaikan, mutta Helsinki taistelee päätösviikolla vielä kolmannesta sijasta Kiekko-Espoon kanssa.

- Kaksi ensimmäistä erää pystyttiin antamaan hyvää painetta Nokialle ja pysyttiin puolustuspäässä kovana. Toisella puoliskolla kävi muutamia nukahduksia ja Nokia pystyi rokottamaan meitä siitä, Helsingiltä ottelua kommentoi Minka Tiihonen.

Kiekko-Espoo varmisti pudotuspelipaikkansa sunnuntaina Lahdessa

Viime kauden hopeamitalistijoukkue Kiekko-Espoo saa tänä keväänä tilaisuuden kirkastaa mitalinsa väriä, kun se kaatoi sunnuntai Lahden vieraskaukalossa komeasti 3-11 lukemin. Kiekko-Espoolla on teoreettinen mahdollisuus nousta vielä runkosarjan päätösviikolla kolmannelle sijalle ohi Helsingin, jonka se kohtaa keskiviikkona kotonaan.

Sunnuntain ottelu lähti suhteellisen tasaisesti liikkeelle, ja Lahden Niina Piiroinen vastasikin ottelun avausmaalista. Kiekko-Espoo hyppäsi nopeasti tasoihin ja ohi, mutta Elisa Korajoen sekä maalikehikon torjunnat pitivät Lahden mukana kyydissä. Toisen erän alkuun kotijoukkue Lahden Krista Lanteri viimeisteli 2-2 lukemat, mutta tämän jälkeen Kiekko-Espoo alkoi löytää sihtiään maalitolppien väliin.

Kiekko-Espoon sankariviittaa kantoi tulisesta laukauksestaan tunnettu Jenna Hakkarainen, joka viimeisteli peräti viisi osumaa Lahden verkkoon. Tulitukea Hakkaraiselle antoi neljä syöttöpistettä kerännyt Katariina Kurikko sekä 2+1 tehot netonneet Tanja Ahonen ja Luana Perez. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Lahden puolustaja Nia Toivonen ja Kiekko-Espoon Hakkarainen.

- Saimme huonon alun otteluun ja ensimmäinen erä meni aikamoisessa sähellyksessä. Nokialta viime viikonloppuna saadun vinkin mukaan pelissä on kuitenkin 60 minuuttia, mistä otimme koppia eilisen tavoin ja nostimme tasoamme selkeästi toiselle puoliskolle. Voitolla varmistimme nyt playoff-paikan, ja joukkueessamme on todella hyvä ja odottava fiilis tällä hetkellä! Kommentoi Kiekko-Espoon varakapteeni Kurikko.

- Joukkue lähti sisuuntuneena eilisestä pelaamaan kauden viimeistä kotipeliä, mutta keskiaule tuotti liikaa hankaluuksia ja vastustaja viimeisteli maalipaikoista tehokkaasti, Lahden Pihla Alapuranen kommentoi.