RNK Flyers otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, NoU tasoitti sarjan

12.03.2023 20:30

kuva: Timo Kupiainen

SM-ringetessä nähtiin sunnuntaina välierien toiset osaottelut. RNK Flyers nappasi toisen kiinnityksen Kiekko-Espoota vastaan, kun taas NoU Ringette tasoitti sarjan Helsinkiä vastaan.

Kevään pudotuspeleihin ykkössuosikkina lähtenyt RNK Flyers jatkoi sunnuntaina voittokulkuaan, kun se kävi nappaamassa välieräsarjan toisen voiton lukemin 4-6 Kiekko-Espoon vieraana. RNK on viikonlopun jälkeen 2-0 ottelusarjassa johdossa ja voiton päässä finaalipaikasta.

Välieräkamppailu Tapiolan jäähallissa lähti vauhdilla liikkeelle, kun vain 47 sekunnin pelin jälkeen vierailija RNK meni 0-1 johtoon. Maalin takana olivat vierailijoiden tuhokaksikko, kun ensin Anne Pohjola teki hienolla liikkeillään tilaa hyökkäysalueella jakaen renkaan Susanna Tapanille, joka pienen harhautuksen jälkeen pääsi laukomaan avopaikasta renkaan maaliin. Kauan ei kotijoukkue Kiekko-Espoo takaiskumaalia märehtinyt, kun muutamaa minuuttia myöhemmin Jenna Hakkarainen laukoi millintarkasti renkaan RNK:n maalin yläkulmaan. Kotijoukkue sai maalista selkeästi virtaa peliinsä, ja hallitsi avauserää. Kiekko-Espoon toisen maalin iski Minka Levander pitkän maalinedusväännön päätteeksi.

Toisen erän alkuun nähtiin molemmilta joukkueilta maali, kun ensin Kiekko-Espoon Hakkarainen lisäsi kovalla laukauksellaan kotijoukkueen johdon kahteen. RNK kavensi lähes heti perään tilanteen lukemiin 3-2 Tapanin toisella maalilla, ja ajassa 24:25 Petra Ojaranta toi ottelun tasoihin upean 5-3 ylivoimakuvion päätteeksi. Pitkälle erätauolle lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa.

Päätöspuolikkaalla RNK otti tarvittavan etumatkan ykkösketjunsa avulla. Ensin Pohjola vei vierailijat 3-4 johtoasemaan pamauttamalla Kiekko-Espoon Hanna Minkkisen juomapullon ilmojen teille kolmannen erän puolivälissä. Päätöserän alkuun Marianna Kuiko ja Tapani lisäsivät RNK:n johdon jo kolmeen ja kaikki näytti vierailijoiden puolesta hyvältä. Kiekko-Espoo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Katariina Kurikko kavensi lukemiksi 4-6 upean syötönkatkon jälkeen. Kotijoukkue löi vielä kirivaihteen päälle, mutta ei onnistunut lisäämään osumia maalisarakkeeseensa. Loppulukemiksi jäivät voimaan 4-6 RNK Flyersin hyväksi.

- Alku oli vaikeaa kun jäähyt ropisi meille ja sitten oltiin jo 3-1 häviöllä. Joukkue osoitti lujuuttaan nostamalla tasoa ja viemällä seuraavat hetket 5-0. Ansaittu voitto kaiken hässäkän jälkeen, kommentoi RNK:n valmentaja Timo Himberg.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoon puolustaja Kia Erkkilä ja RNK:n Kuiko.

- Tavoitteenamme oli pelata ehjä 60 minuuttia tänään. Emme täysin päässeet tavoitteeseemme sillä päästimme Espoon vaaralliselle etumatkalle. Päästiin kuitenkin peliin mukaan ja taistelimme voiton kotiin! RNK:n Netta Koskelainen analysoi.

- Parannettiin eilisestä varsinkin maalinteossa ja koko kentän karvauksessa. Ensi viikolla lähdetään vielä kovempana ja annetaan kaikkemme lauantaina, jotta välierät jatkuvat sunnuntaina Espoossa, Kiekko-Espoon puolustaja Jasmiina Ahonen kommentoi.

Välieräsarja RNK Flyers – Kiekko-Espoo 2-0

La 11.3. klo 16:30 RNK Flyers – Kiekko-Espoo 4-1 (1-0,2-0,3-0,4-1)

Su 12.3. klo 13:45 Kiekko-Espoo – RNK Flyers, 4-6 (1-2, 1-1, 0-1, 1-2)

La 18.3. klo 15:00 RNK Flyers – Kiekko-Espoo, Kerttulan jäähalli 1

Su 19.3. klo 13:15 Kiekko-Espoo – RNK Flyers, Tapiolan harjoitusjäähalli (tarvittaessa)

Ke 22.3. klo 18:30 RNK Flyers – Kiekko-Espoo, Kerttulan jäähalli 1 (tarvittaessa)

NoU Ringette tasasi tilit Helsingin vieraana

Päivän toisessa välieräkamppailussa mittaa toisistaan ottivat hallitseva Suomen mestari NoU Ringette ja eilen jatkoaikavoiton parin ensimmäisestä ottelusta napannut Helsinki. Sunnuntain ottelussa NoU karkasi avauspuolikkaalla reiluun johtoon, ja Helsingin loppukiri ei kantanut lopulta hedelmää. Ottelu päättyi NoU: hyväksi 6-9 ja välieräsarja viikonlopun jälkeen tasan 1-1.

Vierasjoukkue NoU saapui sunnuntaina kaukaloon selvästi lauantain tappio hampaankolossa, ja se näkyi kovalla kädellä. Reiluun kymmeneen ensimmäiseen peliminuuttiin NoU löi taululle tylyt 0-4 alkutahdit. Mette Nurminen avasi maalihanat upean taistelun päätteeksi kolmen minuutin pelin jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin NoU:n Maija Väyrynen lisäsi johdon kahteen tarkalla laukauksellaan maalin alanurkkaan. Roosa Salonen pääsi takatolpalta iskemään vierailijoiden kolmannen osuman, ja avauserän viimeisen osuman iski Nurminen päivän toisellaan.

Toisen erän alkuun myös kotijoukkue Helsinki sai maalisarakkeensa avattua, kun ylivoimarupeamansa päätteeksi Minka Tiihonen laukoi puolustajan jaloista renkaan verkon perukoille. NoU:n Jenni Linnamäki synkensi kuitenkin kotijoukkueen tunnelmat nopeasti kahdella peräkkäisellä osumallaan. Vierailijoiden Emmi Merelä lisäsi NoU:n johdon juuri ennen pitkää erätaukoa lukemiin 1-7.

Toisella puoliskolla Helsinki tuli myrskyn lailla kaukaloon, mutta maalinteon aloitti jälleen vierasjoukkue NoU, kun Nurminen täydensi hattutemppunsa vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen kotijoukkue löysi maalijyvänsä toden teolla, mutta valitettavan myöhään. Kaksikko Kia Kosunen ja Tiihonen taikoi nopeasti kaksi osumaa kolmannen erän loppuun, ja Emmi Juusela jatkoi päätöserän alussa maalirumbaa. Tilanne muuttui kutkuttavaksi ajassa 52:48, kun Kosunen toi toisella osumallaan Helsingin vain kolmen maalin päähän. Loppukiri ei kuitenkaan tuonut tulosta, vaan molemmat joukkueista onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa, ja Kosusen hattutempun täydentänyt kolmas osuma sinetöi loppulukemat 6-9.

- Meidät herätettiin talviunilta eilen ja saatiin mahtava alku peliin. Ote kuitenkin siirtyi vastustajalle pelin kolmannessa erässä, mutta taistelutahto riitti loppuun asti, NoU:n valmentaja Elina Raesola kommentoi.

- Nokia käytti tänään maalipaikkansa tehokkaammin ja oli valmiimpi pelin alussa, kommentoi Helsingin Nina Sundell.

- Saatiin hyvä alku pelille ja voitettiin kaksinkamppailuja. Toisella puolella pieni herpaantuminen sekoitti omaa peliä, mutta kokonaisuudessaan hyvä peli ja tärkeä voitto, NoU:n parhaana pelaajana palkittu Linnamäki kertoo.

- Oltiin alussa vähän telan alla mutta pitkän erätauon jälkeen hypättiin oman pelin ohjaimiin ja alettiin tekemään töitä joukkueena. Nyt eteenpäin! Helsingin kapteeni Camilla Ojapalo toteaa.

Välieräsarja NoU Ringette – Helsinki 1-1

La 11.3. klo 15:00 NoU – Helsinki 6-7 (3-2, 0-1, 0-2, 3-1, 0-1)

Su 12.3. klo 15:00 Helsinki – NoU 6-9 (0-4, 1-3, 2-1, 3-1)

La 18.3. klo 15:00 NoU – Helsinki, Nokian jäähalli

Su 19.3. klo 12:00 Helsinki – NoU, Pirkkolan jäähalli

Ke 22.3. klo 18:30 NoU – Helsinki, Nokian jäähalli (tarvittaessa)

Katso ottelut suorana Ruudusta. Katsominen edellyttää Ruutu+ Urheilu –tilausta

LuKi-82 kaatoi EKS:n toistamiseen, Haukat tasoitti ottelusarjan Ilvestä vastaan SM-nousukarsinnoissa

Kuva: Timo Kupiainen

SM-nousukarsinnoissa nähtiin sunnuntaina ottelusarjojen toiset osaottelut, kun EKS ja Haukat hakivat avausvoittoja sarjoistaan. Haukat tässä onnistui, mutta EKS:n osa oli jälleen lohduton.

EKS on sunnuntain ottelun jälkeen selkä seinää vasten, kun lauantaina nousukarsintojen avauspelissä voiton ottanut LuKi-82 uusi temppunsa espoolaisten vieraana. Tasaisesti virrannut ottelu ratkesi liitoksistaan päätöserässä, kun LuKi-82 nakutti peräti viisi maalia ja vei itsensä lähelle ensi kauden SM-sarjapaikkaa loppuluvuin 3-10.

Ottelun avauspuolikas oli tasaista ringetteä, ja tiukasti puolustaneet joukkueet eivät päästäneet kuin kaksi maalia kumpainenkin. Maalinteon aloitti kotijoukkue EKS:n Anna-Kaisa Raesola ajassa 5:22. Heti toisen erän alkuun vierasjoukkue tuli Jenna Rakkolaisen maalilla tasoihin, ja avauspuolikkaalla molemmat osuivat vielä kertaalleen. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis tasalukemissa 2-2.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla vierailijoiden Sanni Koivunen iski illan toisen osumansa. Tässä kohtaa oli vielä vaikea nähdä, millaisessa maalivireessä LuKi-82:n varakapteeni olikaan, sillä Koivunen iski päätöspuolikkaalla peräti kuusi täysosumaa ja nettosi pelistä jäätävät 7+2 tehopisteet! Mallikasta suoritusta koviten komppasi Riikka Häyrinen, joka kirjautti tililleen peräti seitsemän syöttöpistettä. Loppulukemat 3-10 iski viisi minuuttia ennen päätössummeria EKS:n verkkoon juurikin Koivunen.

- EKS lähti otteluun eilisestä sisuuntuneena mikä näkyi tasaisena alkuna. Avain voittoon oli joukkueen tason nosto sekä hyvä fiilis monien onnistumisien kautta. Nyt katseet kohti treeniviikkoa sekä seuraavaa kohtaamista ensi lauantaina kotona, LuKi-82:n Rakkolainen kommentoi.

Tulos ei kerro pelistä koko totuutta, vaan peli kaatui osaltamme viimeiseen erään. Taistelutahto ja työmoraali oli kohdillaan, mutta niin oli kaverillakin. Täytyy vielä parantaa omaa peliä ja pelata ehjä 60 minuuttia, jotta ensi viikonlopun pelistä lähtee voitto Espooseen, kommentoi EKS:n parhaana palkittu Essi Multala.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin EKS:n Multala ja LuKi-82:n Häyrinen.

- Tänään väännettiin tasaisissa merkeissä kolmanteen erän lopulle, jonka jälkeen hyödynsimme maalipaikat erinomaisen hyvin. Tänään pelissä oli kunnon playoffpelin tunnelma, kentällä riistettiin, raastettiin ja taisteltiin, LuKi-82:n päävalmentaja Kirsi Pukkila kehuu omiaan.

- Tänään lähdettiin peliin hyvällä taistelu ilmeellä ja parannettiin selkeästi eilisestä kokonaisuutena. Saatiin vaarallisia maalintekopaikkoja vastustajan päätyyn ja omassa päässä puolustus, sekä maalivahti peli onnistui. Tasaisen vajaan kolmen erän jälkeen LuKi sai hallinnan hyökkäyspelaamisesta ja rokotti maalipaikoista hyvällä prosentilla. Meidän pelaajat taistelivat siitä huolimatta isolla sydämellä pelin loppuun asti, kommentoi Espoon valmentaja Milla Hokka.

Nousukarsinnat: LuKi-82 - EKS 1-1

La 11.3. klo 15:00 LuKi-82 – EKS 8-2 (2–0, 2–0, 2–1, 2–1)

Su 12.3. klo 17:15 EKS – LuKi-82 3-10 (1-0, 1-2, 1-3, 0-5)

La 18.3. klo 15:30 LuKi-82 – EKS, Luvian jäähalli

Su 19.3. klo           EKS – LuKi-82, Leppävaaran jäähalli (tarvittaessa)

Ke 25.3. klo 16:30 LuKi-82 – EKS Luvian jäähalli (tarvittaessa)

Haukat haki maukkaan voiton Ilvekseltä ja tasoitti sarjan

SM-nousukarsintojen toisessa parissa Haukat lähti Tampereelle haastamaan Ilvestä. Lauantaina nöyrtymään joutunut vierasjoukkue nosti tasoaan sunnuntain ottelussa, ja haki pisteet mukaansa ansaitusti luvuin 3-8.

Haukat nappasi ottelun avauspuolikkaalla avaimet omiin käsiinsä, kun se siirtyi Pinja Alangon toisella osumalla jo 0-4 johtoon toisen erän puolivälissä. Ilves kampesi itsensä väkisin kahden maalin päähän Salla Sarvelan ja Emilia Salosen maaleilla, mutta ne jäivät laihaksi lohduksi kotiyleisön kannalta. Nanette Valtanen aloitti Haukkojen loppurynnistyksen kolmannen erän loppupuolella, ja Iina Kulmalan toisella osumalla sekä Alangon kolmannella Haukkojen maalitilille kirjattiin luku kahdeksan. Ottelun päätösosuman 3-8 iski Ilveksen Emmi Saukkonen.

- Emme päässeet tänään omalle tasollemme. Syöttäminen oli huolimatonta ja siksi rengashallinta pysyi Haukoilla. Ottelusarja on tasan ja lähdetään tästä uudella taisteluilmeellä kohti ensi viikon pelejä, Ilveksen kapteeni Salonen kommentoi.

- Pelasimme alusta asti omaa peliämme. Fiilis oli aivan mahtava - kiitos katsomossa meteliä pitäneille faneille! Haukkojen parhaana palkittu Vilma Reilin kiittelee.

- Tänään pelattiin omaa hyvää Haukkaringetteä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Taistelu jatkuu ensi lauantaina Järvenpäässä! Valmennuskaksikko Noora Petäjäniemi ja Janika Öystilä kommentoivat vierasjoukkueen penkin takaa.

- Vastustaja oli tänään valmiimpi ja ansaitsi voiton. Nuori joukkueemme parantaa ja taistelu jatkuu! Ilveksen käskyttäjä Jouni Saukkonen toteaa.

Nousukarsinnat: Haukat - Ilves 1-1

La 11.3. klo 15:00 Haukat – Ilves 4-6 (2-2, 0-0, 1-2, 1-2)

Su 12.3. klo 17:15 Ilves – Haukat 3-8 (0-3, 1-1, 1-3, 1-1)

La 18.3. klo 12:30 Haukat – Ilves, Järvenpään jäähalli

Su 19.3. klo 14:30 Ilves – Haukat, Tesoman jäähalli

Ke 25.3.           Haukat – Ilves (tarvittaessa)