Helsinki tasoitti välieräsarjan kotonaan, Haukat säilytti sarjapaikkansa

19.03.2023 21:30

kuva: Timo Kupiainen

SM-ringeten playoffit jatkuivat yhden ottelun voimin, kun välieräsarja Helsingin ja NoU Ringeten välillä näki neljännen kamppailunsa. Voitolla NoU olisi mennyt finaaleihin RNK Flyersin seuraksi, mutta Helsinki venytti ratkaisun viidenteen otteluun.

Kuten edeltävät ottelut välieräsarjassa, myös neljäs välieräottelu Helsingin ja NoU:n välillä oli tasaista tahkoamista alusta alkaen. NoU:n Jenni Linnamäki avasi ottelun maalihanat ajassa 2:27 sijoittamalla renkaan aivan kotijoukkueen maalin kattoon. Helsingin kova karvauspeli tuotti kuitenkin NoU:lle pahan renkaanmenetyksen ja tätä myöden tasoitusosuman viisi minuuttia myöhemmin. Helmi Laivuorella oli helppo työ laittaa rengas takatolpalta verkon perukoille. Avauserän päätteeksi kotijoukkue siirtyi ensi kertaa johtoon, kun Vivica Andersson pääsi hyvältä paikalta laukomaan ja tulinen veto upposi NoU:n maaliin.

Toisen erän puolivälissä Helsingille sattui niin sanotusti synkkä minuutti, kun NoU juhli kahdesti vain 32 sekunnin sisään ja siirtyi jälleen kuskin paikalle ottelussa. Pitkän erätauon lähentyessä Helsinki sai kuitenkin NoU:n tiukan puolustuksen murrettua nopealla avauspelillä, jonka päätteeksi joukkueen kapteeni Camilla Ojapalo pääsi läpiajoon ja viimeisteli kylmänviileästi Helsingin tasoituksen 3-3.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi jälleen johtoon ottelussa, kun ensin Kia Kosunen unohtui yksin maalinedustalle, josta Kosunen veivasi renkaan sisään. Hetkeä myöhemmin Emmi Juusela lisäsi johdon jo kahteen jälleen läpiajon päätteeksi. Vierailija NoU kavensi ottelun nopeasti ja joukkueet jatkoivat matkaa lähes käsi kädessä kohti päätöserää.

Päätöserässä nähtiin kunnon playoff-ringetteä, kun maaleja mätättiin peräti seitsemän ja jännitystä riitti päätösminuuteille asti. Kotijoukkueen Minka Tiihonen aloitti maalijuhlat, mutta NoU:n Maria Wetterstrand ja Elina Raesola toivat vierailijat tasoihin reilut neljä minuuttia ennen päätöstä. Tämän jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu, kun Helsingin Kosunen iski kaksi maalia alle minuuttiin. Ensimmäinen näistä syntyi, kun Kosunen harhautti puolustavan NoU pelaajan ja iski renkaan tarkasti aivan maalin kattoon. Toinen osuma, joka jäi lopulta voittomaaliksi, oli ovela laukaus aivan ringetteviivan päältä. Molemmat joukkueista osuivat vielä kertaalleen maalinteossa, ja loppulukemat 9-7 aloittivat voitonjuhlat Helsingin kotikaukalossa.

- Pelattiin joukkueena hyvää peliä koko 60 minuuttia ja taisteltiin loppuun saakka ja se näkyy tulostaululla! Helsingin maalivahti Mona Rytkönen hehkuttaa.

- Tasaista vääntöä koko pelin ajan ja nähtiin runsaasti maaleja molempien joukkueiden toimesta mutta viimeisessä erässä Helsinki onnistui maalinteossa tehokkaammin, NoU:n Wetterstrand kommentoi.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Helsingin Kosunen, ja NoU:n Hanna Ovaska. Joukkueet ratkaisevat välieräsarjan voittajan keskiviikkona Nokialla kello 18:30.

- Ei mitään hieno peli, pystyttiin parantamaan sovituissa asioissa. Taistelu jatkuu, kommentoi Helsingin päävalmentaja Nina Sundell.

- Hyvä nousu neljännessä erässä mutta Helsingiltä löytyi vielä yksi vaihde. Keskiviikkona jatketaan kotihallissa! Kosti Salonen toteaa vierailijan penkin takaa.

Välieräsarjan tilanne: NoU Ringette – Helsinki 2-2

La 11.3. klo 15:00 NoU – Helsinki 6-7 ja. (3-2, 0-1, 0-2, 3-1, 0-1)

Su 12.3. klo 15:00 Helsinki – NoU 6-9 (0-4, 1-3, 2-1, 3-1)

La 18.3. klo 15:00 NoU – Helsinki, 5-4 ja. (1-0, 2-1, 0-2, 1-1)

Su 19.3. klo 12:00 Helsinki – NoU 9-7 (2-1, 1-2, 2-1, 4-3)

Ke 22.3. klo 18:30 NoU – Helsinki, Nokian jäähalli

Katso ottelut suorana Ruudusta. Katsominen edellyttää Ruutu+ Urheilu –tilausta

Haukat voitti Ilveksen ja pelaa SM-sarjassa myös ensi kaudella

Kuva: Järvenpään Haukat

SM-nousukarsinnat saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Järvenpään Haukat kaatoi Ilveksen kolmannen kerran perätysten ja voitti otteluparin luvuin 3-1. Voiton myötä Haukat uusi sarjapaikkansa ensi kauden SM-sarjaan, kun taas Ilveksen kohtaloksi koituu ensi kauden Ykkössarja.

Otteluparin neljäs koitos lähti käyntiin maltillisesti ja selkä seinää vasten pelannut kotijoukkue puolusti kurinalaisesti. Haukat onnistui kuitenkin murtamaan Ilveksen puolustuksen noin kymmenen peliminuutin kohdalla kahdesti, kun ensin Iina Kulmala avasi pelin ja hetkeä myöhemmin Emilia Tuominiemi lisäsi vierasjohdon jo kahteen. Toisen erän alkuun kotijoukkue Ilves hyppäsi kyytiin mukaan Jenni Viinamäen osumalla. Kulmala rankaisi kotijoukkuetta toistamiseen ajassa 18:58 ja pitkälle erätauolle mentiin tiukoissa 1-3 lukemissa.

Toisella puoliskolla Ilves tuli ryhdikkäämmin jäälle ja laittoi johdossa olleen Haukat tiukoille. Ensin Viinamäki iski päivän toisensa ja hetkeä myöhemmin tarjoili kahden pelaajan ylivoimalla Emilia Saloselle täysin avopaikan, josta Salosen oli helppo työ taikoa rengas verkon perukoille. Mutta aina kun kotijoukkue onnistui maalinteossa, myös Haukat iski takaisin. Kolmannen erän lopulla Haukat kuroi turvallisen oloisen etumatkan Kulmalan kolmannella ja Ella Parkkisen maaleilla. Päätöserään lähdettiin siis vierailijoiden 3-7 johdossa, eikä se tarjonnut muutosta ottelulle. Loppulukemat 4-8 iski ottelun viimeiselle minuutilla Venla Röpelinen ja Haukkojen säilymisjuhlat olivat valmiit alkamaan.

- Huikeaa taistelua koko jengiltä tänään, vaikka Ilves ei päästänyt meitä helpolla vaan hommia piti painaa koko 60 minuuttia täysillä. Tähän oli hieno päättää kausi! Vierailijajoukkue Haukkojen parhaana palkittu Iida Lehtonen hehkuttaa.

- Tänään onnistuttiin puolustamaan tiiviisti ja jatkamaan hyvää hyökkäyspelaamista. Loistavan joukkuepelin myötä hoidettiin voitto lopulta selvästi kotiin ja saavutettiin kauden päätavoite - SM-sarjapaikka kaudelle 23-24, Haukkojen päävalmentaja Jaakko Lauronen kehuu omiaan.

Ottelun yhteydessä palkittiin myös SM-karsintasarjan MVP puolustaja Anniina Tahvanainen Ilveksestä!

Nousukarsintojen lopputulos: Haukat - Ilves 3-1

La 11.3. klo 15:00 Haukat – Ilves 4-6 (2-2, 0-0, 1-2, 1-2)

Su 12.3. klo 17:15 Ilves – Haukat 3-8 (0-3, 1-1, 1-3, 1-1)

La 18.3. klo 12:30 Haukat – Ilves 12-7 (5-0, 3-2, 4-4, 0-1)

Su 19.3. klo 14:30 Ilves – Haukat 4-8 (0-2, 1-1, 2-4, 1-1)

UJK tasoitti finaalisarjan FoPS:a vastaan ja vei ratkaisun ensi viikonlopulle

Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjan toinen finaaliottelu UJK:n ja FoPS:n välillä vihellettiin käyntiin sunnuntai-illan alkajaisiksi. Kaukaloon marssi täysin erinäköinen kotijoukkue UJK verrattuna vuorokauden takaiseen koitokseen. UJK otti heti ottelun alusta kaukalon tapahtumat komentoonsa ja hyppäsi kuskin paikalle Senni Komulaisen ja Fanni Elon maaleilla. FoPS:n maalihanat avannut Lili Reunanen toi vierailijat tasoihin toisella osumallaan 20 minuutin pelin jälkeen, mutta väkevästi viimeistellyt kotijoukkue kampesi nopeasti itsensä uudelleen johtoon. FoPS:n Terhi Kaattari teki taukolukemat 5-3 puoli minuuttia ennen summerin soittoa.

Toisella puoliskolla UJK taisteli tosissaan voitosta, ja lisäsi pikkuhiljaa etumatkaansa. Ensin Teresa Tapani vei UJK:n 6-3 johtoon kolmannen erän aluksi, ja hetkeä myöhemmin Petra Suominen lisäsi johdon jo neljään maaliin. Vierasjoukkue FoPS tuli vielä kahden maalin päähän päätöserässä, mutta lopulliset naulat forssalaisten arkkuun löi UJK:n Tapani illan kolmannella ja neljännellä osumallaan. Loppulukemat 9-5 UJK:lle ja ratkaisu Ykkössarjan mestaruudesta siirtyi näin ensi viikonlopulle.

- Nyt nähtiin jäällä aivan eri joukkue kuin eilen. Tänään jokainen teki jäällä sen mitä voittoon tarvittiin ja peli-ilme oli aivan huikea. Nämä kaikki otetaan mukaan viikon päästä Forssaan, hoidetaan homma pakettiin ja haetaan palkinto kaudesta, UJK:n päävalmentaja Tiina Silokivi kehuu omiensa otteita.

- Tänään oli haastavaa pelata, sillä vastoinkäymisiä oli liikaa ja tämä vaikeutti peliämme. Onneksi on vielä yksi peli, johon lähdemme hyvällä fiiliksellä, FoPS:n puolelta kommentoidaan.

- Peli oli fyysistä mutta sitäkin hienompaa pelata. Onnistuttiin joukkueena ja parannettiin eilesestä. Kannustus oli ihan mahtavaa ja tunnelma hallissa oli sanoin kuvaamatonta! Katseet kohti ensiviikkoa ja vielä kovempaa taistelua luvassa, lupaa UJK:n illan maalitykki Tapani.

Ykkössarjan finaalit 2022-2023: FoPS - UJK 1-1

18.3. Forssan jäähalli FoPS - UJK 10-3 (2-0, 2-0, 1-2, 5-1)
19.3. Uudenkaupungin jäähalli UJK - FoPS 9-5 (2-1, 3-2, 2-0, 2-2)
26.3. Forssan jäähalli FoPS - UJK 16:00