Tiukka finaalisarja jatkuu – ”Tarkkuutta omaan tekemiseen”

24.03.2015 16:37

Ringeten SM-sarjassa pelataan keskiviikkona kolmas finaali. LuKi-82:n kapteeni Riikka Häyrinen povaa jälleen tasaista ottelua Nokian Urheilijoita vastaan.
 
Luvialainen LuKi-82 selvitti tiensä finaaleihin kaatamalla Blue Ringsin puhtaasti 3-0-voitoin. Taistelu mestaruudesta on käynnistynyt tiukkana, sillä kahden ottelun jälkeen tilanne on 1-1. Lauantaina voiton vei NoU maalein 7-4 ja sunnuntaina Luvia 6-5.
 
- Ajattelimme, että näistä tulee tasaisia pelejä ja juuri niin on käynytkin. Ensimmäinen peli ei ollut meiltä vielä kovin hyvä. Emme ehkä olleet aivan valmiita tai jännitimme. Minulla on nyt todella hyvä fiilis. Eilisaamusta lähtien olen odottanut, että pääsisi jo pelaamaan, Riikka Häyrinen tunnelmoi.
 
Luvialaiset sijoittuivat runkosarjassa toiseksi. Kokenut kapteeni on ollut mielissään kauden 2014-2015 sarjan tasosta.
 
- Alkukautemme lähti hyvin käyntiin, mutta vuoden vaihteen jälkeen painoi väsymys. Meille tuli paljon loukkaantumisia ja jouduimme pelaamaan yhdeksälläkin. Runkosarjan lopussa ja välierissä meni sitten taas jo nousujohteisesti.
 
- Tänä vuonna on ollut todella mukava pelata. Jokaisessa ottelussa on pitänyt painaa ihan täysillä voiton eteen. Pelit saattoivat kääntyä ihan miten vain. Oma kauteni on ollut päällisin puolin hyvä. Olisin voinut pelata enemmänkin. Kausi on pitkällä, mutta en koe mitään väsymystä tai tunnetta, että loppuisipa tämä jo. Finaaleja on upea pelata.
 
Häyrinen uskoo mestaruustaistoon edenneen juuri oikeat joukkueet. Nokialaisryhmää hän pitää vahvana sekoituksena nuoruutta ja kokemusta.
 
- Heillä on kahta ääripäätä. On nuoria, jotka eivät ole oikeastaan koskaan voittaneet mitään. Sitten on kokeneita pelaajia, jotka ovat voittaneet aivan kaiken. On vaikea sanoa, ratkeaako sarja lauantaina. Voi olla, että menemme viidenteen otteluun. Huominen ratkaisee paljon, kyse on myös henkisistä asioista.
 
LuKi-82 on selvinnyt kreivin aikaan loukkaantumissumastaan ja joukkue pääsee loistavista lähtökohdista keskiviikon tiukkaan taistoon.
 
- Meidän pitää jatkaa sitä hyvää peliä, mitä esitimme välierissä. Emme saa keskittyä liikaa vastustajaan. Oman tekemisen pitää olla tarkkaa ja viimeistelyn tehokasta, kapteeni linjaa.
 
Finaalisarja
La 21.3. LuKi-82-NoU 4-7 (1-1, 1-0, 0-2, 2-4) 
Su 22.3. NoU-LuKi-82 5-6 (3-2, 1-1, 0-2, 1-1)
Ke 25.3. klo 18.30 LuKi-82-NoU 
La 28.3. klo 15.00 NoU-LuKi-82
Su 29.3. klo 14.30 LuKi-82-NoU (mikäli mestaruus ei ratkea lauantaina)