Marjukka Virta luottaa omiinsa 3. finaalin aattona: ”Ratkaisijoita löytyy”

27.03.2015 14:18

Kauden 2014-2015 ringetten SM-kulta on ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina, kun NoU ja LuKi-82 ottavat yhteen Nokialla. 
 
Nokialaiset veivät joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen vajaa viikko sitten. Luvia tasoitti voitot sunnuntaina, mutta NoU tarrasi mestaruuteen taistelemalla jatkoaikavoiton keskiviikkona.
 
- Olen odottanut lauantain ottelua malttamattomana jo pari päivää. Yritän ajatella peliä erä ja vaihto kerrallaan. Asioiden edelle ei saa mennä vielä yhtään, kokenut Marjukka Virta tietää.
 
Virta pelaa finaaleissa jo kahdeksatta kertaa. Viisi kertaa hän on saanut päättää urakan juhliin pokaalin kanssa. Nokialaisilla on tänä vuonna kasassa varsin nuori joukkue, johon Virta ja toinen ringetten ykkösnimi Anne Pohjola ovat tuoneet oman lisämausteensa.
 
- Tuomme varmasti joukkueeseen kokomusta ja itseluottamusta. Pystymme kehittymään joukkueena koko ajan ja olemmekin ottaneet isoja harppauksia eteenpäin. Maalit eivät ole vain meidän vastuulla, joukkueestamme löytyy ratkaisijoita. Jonna (päävalmentaja Satama) on peluuttanut kaikkia ja kaikilla on joukkueessamme tärkeä rooli. Olemme joukkue isolla J:llä.
 
- Totta kai haluan uskoa, että voitamme lauantaina. Meistä on siihen ja luotamme itseemme. Paljon riippuu myös siitä millainen tuomarilinja tulee olemaan, eli kuinka kovaa saa pelata. Luvia haluaa varmasti voittaa myös minut ja Annen. He ajattelevat, että nyt on heidän vuoro, Virta heittää.
 
Kuluvan kauden SM-sarjaa on pidetty poikkeuksellisen tasaisena. Virran mukaan se on ehdottomasti etu lajille.
 
- Sarjasta odotettiin tasaista ja sitä se on ollut. Odotin Naantaliltakin (VG-62) enemmän. Minun kirjoissani Raisio (RNK) oli suosikki. Finaalit kuvastavat sarjan luonnetta.
 
- Finaaleissa pienet asiat ratkaisevat. Meidän täytyy pelata kurinalaisesti. Kyse on henkisestä puolesta, kenen kantti kestää. Myös maalivahtipeli nousee isoon rooliin, Virta toteaa.
 
Tämän vuoden runkosarjassa Virta teki yhdeksässä ottelussa tehot 20+11 ja pudotuspeleissä tähän mennessä 18+12.
 
- Olen pelannut viime aikoina vuosi kerrallaan ja niin se menee jatkossakin. Katson tilannettani taas MM-kisojen jälkeen. Toisaalta miksi lopettaisin? Jääkiekon puolella katsomosta tuli mummo-huuteluita, mutta ei ringettessä, Virta naurahtaa.
 
Marjukka Virta on voittanut viiden Suomen mestaruuden lisäksi neljä MM-kultaa.
 
Finaalisarja
La 21.3. LuKi-82-NoU 4-7 (1-1, 1-0, 0-2, 2-4) 
Su 22.3. NoU-LuKi-82 5-6 (3-2, 1-1, 0-2, 1-1)
Ke 25.3. LuKi-82-NoU 4-5 (1-1, 0-1, 1-1, 2-1, 0-1) ja.
La 28.3. klo 15.00 NoU-LuKi-82
Su 29.3. klo 14.30 LuKi-82-NoU (mikäli mestaruus ei ratkea lauantaina)