Vieraskynä: Kesätreenit

30.09.2015 16:36

Vieraskynä on ringette.skrl.fi -sivustolla julkaistava blogi-osio, missä ringeten eri toimijat (pelaajat, valmentajat jne.) eri organisaatioista julkaisevat omia blogi-kirjoituksiaan. Alla tuorein tänään julkaistu kirjoitus, jossa Ilves BLD:n kapteenisto jututti joukkueen kesäharjoituksiin osallistunutta LuKi-82:sen Jenni Viinamäkeä:

Kesäreenit

30.09.2015, IlvesBLD BSM


Saimme kesäreeneihin keväällä auttavan voiman joukkueeseemme, kun Luvian naisissa sekä maajoukkueessa pelaava Jenni Viinamäki ryhtyi harjoittelemaan joukkueemme kanssa. Kysyimme Jennin mielipiteitä kesäharjoituksista ja harjoittelemisesta kanssamme.

 

1. Miltä kesätreenit tuntuivat?
- Kesätreenit tuntuivat minulle todella hyviltä. Ilves BLD:n treenit painottuivat paljon nopeuteen, terävyyteen, suunnanmuutoksiin. Treeni oli loistavaa minun tilanteeseeni nähden, sillä helmikuussa sain esikoiseni ja nopeus oli löydettävä jäälle takaisin. Myös kesän aikana jäällä oli mukava käydä, sillä viime kausi meni minulta jäiden suhteen ohi mahan kasvaessa.

 

2. Millaista on ollut harjoitella meidän kanssa?
- On ollut ilo seurata teidän urheilullista menoa ja reeneissä on ollut hauska ilmapiiri. On ollut myös hieno nähdä se, kuinka hyvin teette joukkueena asioita eikä joukkueessa näy toisten aliarvioimista.

 

3. Miltä meidän joukkue on vaikuttanut?
- Joukkue on vaikuttanut innokkaalta oppimaan uutta. On myös ollut hienoa olla mukana porukassa, joka keskittyy jään lisäksi myös oheisharjoituksiin kunnolla. Joukkueessa on koko ajan vaikuttanut olevan hyvä henki ja pukukopissa on saanut nauraa.

 

4. Miten meidän joukkueen harjoitukset eroaa Luvian harjoituksista?
- Vauhti on välillä ollut jopa kovempaa kuin Luvian jäällä, sillä kesän aikana monella jäällä on vedetty hyviä luistelureenejä. Luvialla keskitytään myös paljon pelillisiin asioihin kentittäin ja tilanteet tulevat muutenkin nopeammin, kun kokeneemmat pelaajat osaavat reagoida tilanteisiin nopeasti. Vauhti Ilves BLD jäillä on ollut aina hyvää, Luvialla taktinen puoli on välillä enemmän teemana kuin vauhti niinkään.

 

5. Oletko huomannut itsessäsi kehitystä kesäharjoitusten jälkeen?
- Kesän aikana minulla oli tavoitteena saada nopeus raskauden jälkeen takaisin ja kehittääkin sitä eteenpäin. Henkilökohtaisesti minulla oli myös kesän aikana tavoitteena treenata siten, että olen kaikinpuolin kunnossa syksyn maajoukkueen testileirillä. Syyskuun testileirillä tein parhaimmat testitulokseni ja onnistuin saavuttamaan paikan kisajoukkueeseen vuoden vaihteen MM-kisoihin. Olenkin kiitollinen Ilves BLD joukkueelle siitä, että sain käydä kanssanne koko kesän treenaamassa niin maalla kuin jäällä. Kyllä yhdessä porukalla on aina hauskempaa haastaa itseään!

 

Jennistä on ollut suuri apu joukkueellemme! Olemme saaneet häneltä paljon neuvoja eri pelitilanteisiin ja yleisesti pelaamiseen. Jennin kanssa harjoitteleminen on tuonut myös hyvää haastetta erilaisiin pienpeleihin.
 

Ilves BLD:n kapteenisto Jose, Sipe ja Allu