Löytyykö RNK Flyersille ja Tapanille pysäyttäjää?

02.10.2015 13:34

Ringeten SM-sarja käynnistyi viime viikonloppuna ja avauskierrokset tarjosivat heti yllätyksiä sekä häkellyttäviä suorituksia. Viime kaudella sarjan pistepörssin voittanut ja parhaaksi pelaajaksi valittu Susanna Tapani aloitti kautensa hämmästyttävällä tavalla.
Tapanin edustama RNK Flyers kohtasi lauantaina Naantalissa VG-62:sen ja murskasi vastustajansa peräti maalein 35-2. Tapani iski ottelussa peräti 14 maalia ja jakoi päälle vielä 11 maalisyöttöä keräten käsittämättömät 25 tehopistettä.

Sunnuntaina vastus koveni huomattavasti, kun RNK Flyers kohtasi kotikaukalossaan hallitsevan Suomen mestarin Nokian Urheilijat. Ottelu olikin tiukka ja tasaväkinen päättyen kuitenkin lopulta raisiolaisten 4-0-voittoon. Tapanin rooli oli kuitenkin jälleen ratkaiseva, sillä nainen oli mukana jokaisessa osumassa keräten tehot 1+3. Tapanin avausviikonlopun kahden ottelun jälkeinen tehopistelukema on siis 15+14=29, jonka perusteella voidaankin huoletta kysyä kysymys; onko Tapani tällä hetkellä Suomen ylivoimaisin urheilija omassa lajissaan?

Tapani myöntää itsekin avausviikonlopun sujuneen mainiosti, muttei suostu ottamaan kunniaa omiin nimiinsä, vaan jakaa sitä joukkueelleen.

- Lauantain peli oli odotetusti aika selvälukuinen ja sunnuntaina puolestaan tasainen. Hyvä startti saatiin joukkueena, vaikka meitä ei ollut lauantaina kuin kaksi kenttää mukana ja joskus ollut tosi vaikeita nuo Naantali-pelit. Nyt kuitenkin viimeistely toimi kaikilla. Sunnuntaina puolestaan Nokia pelasi tosi tiivistä puolustuspeliä ja sinne oli vaikea murtautua. Saatiin kuitenkin tehtyä ne tarvittavat maalit.

Oman pistetehtailun kommentoinnissa Tapani on vaatimaton, mutta myöntää yllättyneensä hurjista tehoista.

- Ei sitä pelin aikana ajatellut monta on mennyt. Vasta pelin jälkeen sain kuvan tulospalvelusta, että 14 maalia tuli tehtyä. Ajattelin, että ihan hyvin, Tapani naurahtaa lauantain suoritustaan.

Onko sitten hurjassa vireessä porskuttavia RNK Flyersia ja Tapania mahdollista pysäyttää?

- Meillä on laaja ja hyvä pelaajamateriaali että aika vaikeaa se on. Nokia sunnuntaina näytti kuitenkin, että puolustamalla tiiviillä kolmiolla, se voi olla mahdollista, Tapani paljastaa.

Tapanin ja RNK Flyersin otteiden kehittymistä saadaan seurata jälleen tulevana viikonloppuna, jolloin SM-sarja jatkuu ja sarjakärki RNK Flyers on tulessa sekä lauantaina että sunnuntaina.

Tulevan viikonlopun ottelut Ringeten SM-sarjassa:

La 3.10

NoU – Blue Rings klo 14.00
LuKi-82 – Helsinki 14.30
EKS – RNK Flyers 14.45

Su 4.10

Helsinki – NoU 12.15
VG-62 – EKS 12.40
RNK Flyers – Blue Rings 14.30