Sunnuntain otteluennakot SM-sarjasta

13.02.2016 20:52

Helsinki – LuKi-82

 

Helsinki pelaa kotiottelun sunnuntaina LuKia vastaan. Toisena oleva LuKi lähtee ennakkosuosikkina hakemaan pisteet Helsingiltä. Kahden pelin viikonloppu voi vaikuttaa LuKi:n menoon, vai vaikuttaako? Helsinki on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla ennen viikonlopun otteluita. Edelliset ottelut ovat päättyneet LuKi:n voittoihin vähintään viidentoista maalin erolla.

Altavastaajana otteluun lähtevä Helsinki ei kuitenkaan lähde ottelua häviämään. Ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa pelaava Helsinki on antanut vastusta kovemmillekin joukkueille.

- Tuloksellisia tavoitteita ei varsinaisesti ole. Toivotaan, että saadaan ehjä kokonaisuus ja sitä kautta hyvä peli aikaiseksi. Mielenkiintoisemman pelistä tekee, että päästään mahdollisesti pelaamaan omaa maalivahtia vastaan, kommentoi Helsingin päävalmentaja Tomi Pasanen.

 

Blue Rings – NoU

 

Blue Rings kohtaa kotonaan sunnuntaina NoU:n. Keskenään pelatuista kolmesta ottelusta Blue Rings on onnistunut voittamaan NoU:n kerran. Kolmantena runkosarjassa ennen viikonlopun otteluita oleva NoU on vain pisteen päässä toisena olevasta LuKi:sta Molemmilla joukkueilla on lauantaina pelit, joten kysymys kuuluu kummalla painaa jaloissa enemmän?

Kotijoukkue Blue Rings tarvitsee pisteitä. Kymmenen pistettä EKS:stä jäljessä olevalla Blue Ringsillä on kaikki mahdollisuudet lunastaa itselleen pudotuspelipaikka.

- Blue Rings on pääosin toipunut virusten riepottelemasta tammikuusta ja lähtee hyvällä hengellä viikonlopun otteluihin. Lähdemme vahvalla asenteella ja suurella innolla haastamaan sekä VG:n että Nokian, voitto on pysyvä tavoitetilamme, kommentoi Blue Ringsin joukkueenjohtaja Petri Veilo.

 

RNK – EKS

 

EKS matkaa lauantaisen kotipelinsä jälkeen Raisioon RNK:n vieraaksi. Runkosarjan ykkösenä oleva RNK on  neljän ottelun voittoputkessa, ennen launtaina pelattavaa peliä NoU:ta vastaan.


Yksi RNK:n avainpelaajista on pistepörssissä ensimmäisenä oleva Susanna Tapani. Tapani on seitsemässätoista ottelussa tehnyt 167 pistettä. Kotijoukkue on hävinnyt kauden aikana vain kolme peliä. RNK:n kolmesta häviöstä kaksi on ollut EKS:sää vastaan. Löytävätkö espoolaiset jälleen sen, millä runkosarjan ykkönen voitetaan?

- Odottavalla kannalla lähdetään molempiin otteluihin. Tällä kaudella ainoot pelit mitä on hävitty on  Nokialle ja Eksille. Hankalimmat joukkueet meitä vastaan, koska heille ollaan hävitty.  Luottavaisin mielin, koska revanssihenki kihisee joukkueessa.'', kommentoi RNK:n päävalmentaja Timo Himberg.

- Hyvällä fiiliksellä lähdetään peleihin. Neljän sakkiin ollaan menossa! Ottelut on meille kuntopuntareita, että miten näitä isoja seuroja pystytään haastamaan. Viikko ollaan tässä valmistauduttu näitä varten. Lähdetään pistämään kapuloita rattaisiin. Jos pystytään voittamaan niin se on vaan kruunu pään päälle. RNK ollaan pystytty jo voittamaan, mutta LuKia vastaan muutetaan vähän pelityyliä, että nekin voitettaisiin.'', kertoo EKS:n päävalmentaja Ahto Kärnä.