Ykkössarjan mitalijoukkueet selvisivät

20.03.2016 19:58

Hyvinkää - Lahti

Ykkössarjan toinen finaaliottelu pelattiin Hyvinkäällä. Lahti voitti Hyvinkään 4-2 ja nousee ykkösarjan voittajana SM-sarjaan ensi kaudella.

Ottelun puolivälissä Lahti johti ottelua 1-0. Hyvinkää nousi kolmannessa erässä tasoihin ja 2-1-johtoasemaan. Lahti kuitenkin tasoitti tilanteen nopeasti, ja neljännessä erässä se onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Illan ottelun parhaat pisteet teki Lahden Niina Piiroinen 1+2. Lahden maalivahti Tiina Tenhunen kantoi kortensa kekoon torjumalla 50 laukausta.

Lahti Ringette

Hyvinkää Ringette

Jyske - BR Akatemia

Ykkössarjan pronssiottelu pelattiin Laitilassa. Kotijoukkue Laitilan Jyske sai kaulaansa pronssimitalit voittamalla BR Akatemian 7-6.

Ensimmäisen erän jälkeen BR Akatemia johti ottelua 3-1. Jyske kiri toisessa erässä, ja ottelun puolivälissä Jyske johti ottelua 5-4.

Ottelun tehotyttö oli Jyskeen Lotta Ylitalo tehoilla 2+3.