Taistelu Suomen mestaruudesta alkaa

25.03.2016 15:42

RNK Flyers-NoU
 

Ringeten SM-finaalit ja taistelu Suomen mestaruudesta alkaa tänä viikonloppuna. Finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Raisiossa. Runkosarjan voittaneen RNK:n vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari NoU. Etukäteen tasaiseksi povattu finaalisarja saa lisämaustetta runkosarjasta, missä joukkueiden voitot toisistaan menivät tasan 2-2. Molemmat seurat ovat kerran aikaisemmin voittaneet sm-sarjan mestaruuden.
 

RNK:n ja koko pistepörssin paras pistenainen on Susanna Tapani. Tapanin ja seuraavana olevan LuKi:n Riikka Häyrisen välinen piste-ero on hurja 74 pistettä. NoU:n paras pistenainen Roosa Salonen on pistepörssin viidentenä. Koko sarjan parhaiten torjuvat maalivahdit löytyvät myös RNK:n ja NoU:n riveistä. Maalivahtipörssin sijalla yksi on RNK:n Maria Perkkola. Sijoilla kaksi ja kolme NoU:n maalivahdit Camilla Kortesniemi ja Ilona Nurmi.

Kuva: Jouni Valkeeniemi

 

Suomen mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Kaksikon toinen kohtaaminen on sunnuntaina Nokialla.

 

- Viikonloppuna alkaviin finaaleihin lähdetään hyvillä fiiliksillä. Kauden kohokohtaa on odotettu ja joukkue on valmiina tuleviin koitoksiin. Välieräsarjassa parannettiin peliä koko ajan ja uskon että joukkueemme kauden parhaat pelit on vielä säästetty finaaleihin. Ennen kaikkea lähdemme nauttimaan pelaamisesta, koska finaalit ovat harvinaista herkkua, kommentoi NoU:n päävalmentaja Jonna Satama.

 

SM-sarjan pronssiottelu pelataan lauantaina Luvialla. Kotijoukkue LuKi-82 emännöi ottelussa EKS:aa. 
 


 

LuKi-82 - EKS

 

Pronssiottelu pelataan lauantaina Luvialla. Pronssimitalistit ratkaistaan äkkikuolemalla, eli yksi voitto ratkaisee. Vastakkain ottelussa asettuvat LuKi-82 ja EKS. Ennakkosuosikkina otteluun lähtevä LuKi voitti joukkueiden väliset runkosarjan kohtaamiset 4-0.


 

LuKi:n hyökkääjät ovat kauden aikana tehneet jäätävää jälkeä. Pistepörssissä kahdeksan parhaan joukossa on neljä LuKi:n pelaajaa. EKS:n Anna-Kaisa Raesola on pistepörssin kymmenentenä. Vierasjoukkue EKS:n maalivahti Meini Kärnä on maalivahtipörssin sijalla neljä. Kärnän torjuntaprosentti on 88.15%. 

 

Kuva: Jouni Valkeeniemi