Ringeten SM-sarja käyntiin viikonloppuna

28.09.2016 15:12

Ringeten laajentunut SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna. Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelaa tällä kaudella kahdeksan joukkuetta. SM-sarjasta on tulossa etukäteisarvioiden mukaan tasaisempi kuin koskaan.

Ringeten Suomen mestaruudesta lähtee taistelemaan tänä vuonna kahdeksan joukkuetta, kun Lahti Ringette nousi viime kauden päätteeksi takaisin Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Nokian Urheilijat (NoU) on edelleen yksi suurimmista ennakkosuosikeista, vaikka joukkue menettikin SM-sarjan kaikkien aikojen kaksi tehokkainta pelaajaa – Marjukka Virran ja Anne Pohjolan.

Suurimpana ennakkosuosikkina kauteen lähtee viime kauden hopeamitalisti RNK Flyers, jonka riveissä pelaa maailman paras ringettepelaaja Susanna Tapani. Viime vuonna ylivoimaiseen näytöstyyliin SM-sarjan pistepörssin voittanut (29 ott, 131+106=237) monilahjakkuus valittiin niin SM-sarjan kuin myös MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tapani pelaa aikataulujen salliessa ringeten ohella Suomen korkeimmalla sarjatasolla myös jääkiekkoa ja salibandya sekä on yksi maan parhaista alamäkiluistelijoista.

- Suomen mestaruus on ollut ringetessä tavoitteena joka vuosi, eikä se ole mihinkään muuttunut. Varsinkin viime vuoden jälkeen kaikilla on vähän hampaankolossa, viime vuonna Suomen paidassa maailmanmestaruutta juhlinut Tapani linjaa ja viittaa viime kauden viidennessä ja ratkaisevassa SM-finaalissa kärsittyyn tappioon.

Tapani luottaa vahvasti omaan ryhmäänsä, mutta nostaa esiin muutaman vahvimmista haastajista.  

- Kokemus on yksi suurimpia vahvuuksiamme. Ollaan oltu monta vuotta kärkikahinoissa ja rutiini tullut siihen. Joukkue ei ole myöskään muuttunut, niin siinäkin mielessä on helpompi lähteä kauteen. Valmennus on myös sama ja pelitapa selkeä, joten tiedetään miten pelataan. Ollaan myös luisteleva ryhmä ja maalivahti- sekä puolustuspeli ovat myös hyvin uomissaan, Tapani luettelee oman joukkueensa vahvuuksia.

- Nokialla on runko pysynyt pitkälti samana ja Raesola Elina tullut heille vahvistuksena. Espoo on noussut tosi hyvin ja siellä on nuoria hyviä pelaajia, Tapani nostaa esiin raisiolaisten pahimpina haastajina.

Aivan kauden kynnyksellä myös Blue Rings ilmoittautui mukaan mestaruustaisteluun, kun tuusulalaiset tiedottivat tehneensä rinnakkaisedustusoikeussopimukset Virran ja Pohjolan kanssa. Pohjola ja Virta pelaavat lähtökohtaisesti tällä kaudella Ykkössarjaa, missä naiset toimivat pelaajavalmentajina 2000-luvun kestomenestyjän, ja tällä kaudella ringettekaukaloihin palaavan, Lapinlahden Luistin -89:n riveissä.

RNK:n, NoU:n, EKS:n ja Blue Ringsin lisäksi mitalitaisteluun mielii varmasti myös LuKi-82, joka on napsinut 2010-luvulla erivärisiä mitaleita tiuhaan tahtiin.

Helsinki Ringette, sarjanousija Lahti Ringette ja viime kauden heittopussi VG-62 saavat venyä tosissaan, mikäli joukkueet mielivät edetä pudotuspeleihin.

Ringeten SM-sarjan avausviikonloppuna pelataan kaksi täyttä kierrosta, kun kaikki joukkueet ovat tulessa sekä lauantaina että sunnuntaina.

Ringeten kausioppaasta löydät yleistä tietoa ringetestä, viime kauden tilastoja, maraton-taulukkoja, kaikki SM- ja Ykkössarjan joukkueet kokoonpanoineen sekä otteluohjelmat. Kausiopasta pääset tutkimaan tästä.

NoU juhli viime vuoden finaaleissa toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan0.