Lauantaina SM-sarjassa täysi kierros – Raisiossa historialliset juhlallisuudet

21.10.2016 14:00

Tulevana viikonloppuna ringeten SM-sarja jatkuu neljän ottelun voimin, jotka kaikki pelataan lauantaina. Täysi ottelukierros on täynnä mielenkiintoisia kohtaamisia.  

Luvialla LuKi-82 kohtaa Helsinki Ringeten, joka on toistaiseksi ainut pisteetön joukkue SM-sarjassa. Myöskään luvialaisten alkukausi ei ole mennyt nappiin, sillä saldona on vain yksi voitto viidestä ottelusta.

VG-62 emännöi puolestaan Naantalissa Lahti Ringetteä. Molemmat ovat onnistuneet saalistamaan alkukaudella yhden voiton, minkä myötä joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä. VG-62 on pelannut yhden ottelun lahtelaisia enemmän.

Kaikki kauden viisi otteluaan voittanut RNK Flyers saa lauantaina vieraakseen Blue Ringsin. Myös vierailijat ovat aloittaneet kautensa hyvin ja voittaneet neljästä ottelustaan kolme. Blue Ringsin riveissä viilettää sarjan maalipörssiä johtava Tiia Halme, joka heiluttanut maaliverkkoa neljässä pelissä peräti 26 kertaa. RNK on puolestaan päästänyt sarjassa vähiten maaleja (13 kappaletta), joten nähtäväksi jää pystyykö kotijoukkue pitämään myös maalitykki Halmeen kurissa.  

Raisiossa vietetään myös juhlallisuuksia ennen lauantain ottelua. RNK:n Petra Ojaranta saavuttaa komean 600 sm-sarjaottelun merkkipaalun, minkä johdosta liitto muistaa Ojarantaa. Palkintoa on jakamassa Laura Kontto. Palkitseminen on ensimmäinen laatuaan, mutta tästä kaudesta alkaen liitto palkitsee täysiä kolminumeroisia rajapyykkejä saavuttavat pelaajat aina 200 ottelusta ylöspäin. Ensimmäinen 600 ottelua SM-sarjassa pelannut nainen oli Kirsi Pukkila.

Kierroksen kärkiottelu pelataan Nokialla, missä NoU haastaa sarjakärki EKS:n. Nokialaiset ovat hävinneet tällä kaudella kertaalleen, kun taas EKS on vienyt nimiinsä kaikki kuusi ottelua, menettämättä pistettäkään. Ottelu on samalla kaksintaistelu pistepörssin kärkikaksikon välillä, kun nokialaisten Elina Raesola (36 pistettä) ja espoolaisten Anna-Kaisa Raesola (35 pistettä) kohtaavat.

Otteluita voit seurata reaaliaikaisesti täältä.