Tasaisten taistojen sarjakierros sunnuntaina

30.10.2016 19:00

Ringeten SM-sarjassa pelattiin sunnuntaina täysi neljän pelin ottelukierros. Voittoihin sunnuntaina ylsivät NoU, Blue Rings ja EKS.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Helsinki Ringette piti kotikaukalossaan hallitsevaa Suomen mestaria NoU:ta ahtaalla, vaikkakin loppulukemat kirjattiin vierailijoille maalein 4-13. Nokialaiset johtivat ottelua avauserän jälkeen 3-0, mutta helsinkiläiset nousivat toisessa erässä parhaimmillaan maalin päähän. Hyvässä vireessä oleva NoU ei päästänyt kuitenkaan kotijoukkuetta rinnalle, saati ohi. Nokialaisten tehokkain oli pistepörssiä johtava Elina Raesola 4+3.

Tuusulassa Blue Rings kaatoi VG-62:sen maalein 16-3. Ottelun lukemat repesivät vasta pelin jälkimmäisellä puoliskolla, jonka kotijoukkue vei nimiinsä 10-1. Sarjan pistepörssin kakkonen Tiia Halme oli tehokkain pistein 4+4, mutta maaliahnetta Halmetta useammin verkkoja heilutti tällä kertaa Minna Seppälä 5+2.

Päivän todellinen huippukamppailu pelattiin Espoossa, missä kotijoukkue EKS onnistui ensimäisenä joukkueena tällä kaudella kaatamaan RNK Flyersin. Loppulukemat tasaisessa ottelussa kirjattiin 3-2. Ottelu ratkesi vasta päätöserässä, missä Maija Väyrynen iski ratkaisuosuman. Väyrynen oli muutenkin ottelun hahmo kahdella maalillaan. RNK pelasi ottelun ilman tähtihyökkääjäänsä Susanna Tapania.

Lahdessa Lahti Ringette oli lähellä täyttä pistepottia, mutta joutui lopulta jakamaan pisteet LuKi-82:sen kanssa ottelun päätyttyä 7-7. Lahtelaiset johtivat ottelua kahdella maalilla vielä neljä minuuttia ennen päätössummeria, mutta luvialaiset nousivat tasoihin Roosa Rantaniityn kahdella maalilla. Kaikkiaan Rantaniitty onnistui maalinteossa kolme kertaa ja oli kaukalon paras maalintekijä yhdessä kotijoukkueen Miia Huvisen kanssa. Kokonaispisteiltään tehokkain oli vierailijoiden Kirsi Pukkila 2+3.