Tapani tykitti kärkiottelussa voiton RNK:lle

10.12.2016 18:00

Ringeten SM-sarjassa pelattiin lauantaina täysi kierros eli neljä kamppailua. Päivän ensimmäisessä ottelussa sarjakakkonen NoU kohtasi kotikaukalossaan sarjajumbo Helsinki Ringeten. Kotijoukkue vei ottelun nimiinsä maalein 15-7. Elina Raesola oli hurjalla pelipäällä viimeistellen peräti yhdeksän osumaa ja syöttäen lisäksi yhden. Samalla nainen vahvisti asemaansa pistepörssin kärjessä.

Päivän toisessa pelissä LuKi -82 tavoitteli paluuta voittokantaan, kun Lahti Ringette vieraili Luvialla. Hyvässä vireessä olevat vierailijat jatkoivat kuitenkin mainioita otteitaan ja korjasivat potin maalein 4-9. Ottelun tehokkaimmat maalintekijät olivat kotijoukkueen Kirsi Pukkila (3) ja vieraiden Niina Piiroinen (3). Kolmen tehopisteen iltaa viettivät myös Lahti Ringeten Mia Huvinen (2+1), Tanja Ahonen (1+2) ja Amanda Harju (0+3).

Naantalissa kohtasivat VG-62 ja sarjanelonen Blue Rings. Kotijoukkue oli lähellä isoa yllätystä, mutta lopulta vierasjoukkue käänsi ottelun edukseen jatkoajan jälkeen maalein 9-10. Kotijoukkue johti ottelua vielä sen viimeisellä minuutilla, mutta ottelun tehokkain pelaaja Tiia Halme siivitti ajassa 59.10 syntyneellä maalillaan pelin jatkoajalle. Halme vastasi myös ottelun ratkaisumaalista. Kaikkiaan nainen keräsi tehot 6+2.

Päivän kärkikamppailu pelattiin Raisiossa sarjakärki RNK Flyersin ja sarjakolmosen EKS:n välillä. RNK sai makean revanssin EKS:stä, kun se kaatoi espoolaiset maalein 6-4. Ottelun hahmoa ei tarvitse arvuutella, sillä Susanna Tapani iski kotijoukkueen kaikki kuusi maalia. Siiri Kallionpää ruokki Tapania mainiosti saalistaen syöttöpisteen viiteen osumaan.