SM-sarja joulutauolle – pudotuspelijoukkueet alkaneet erottua

19.12.2016 11:00

Ringeten SM-sarjassa pelattiin menneenä viikonloppuna neljä ottelua. Kolme lauantaina ja yksi sunnuntaina. Viikonlopun peleissä ennakkosuosikit olivat vahvoilla ja voitot menivät sarjataulukon neljän kärjelle. Tätä myötä ero pudotuspeliviivaan kasvoi sarjan viidentenä olevalla Lahti Ringetellä jo kymmeneen pisteeseen.

Joulukuun viimeisissä otteluissa ei yllätyksiä nähty. Luvialla LuKi -82 antautui laajalla rintamalla onnistuneelle NoU:lle maalein 1-12. Kahta lukuun ottamatta kaikki vierailijoiden kenttäpelaajat merkkauttivat itsensä ottelussa pisteille. Tehokkaimmat heistä olivat Elina Raesola ja Kati Koskelin, jotka keräsivät ottelussa pisteet 3+2. Raesola johtaa joulutauolle lähdettäessä sarjan pistepörssiä kerättyään 17 ottelusta hurjat tehot 77+41=118. Eroa pistepörssin kakkosena olevaan Susanna Tapaniin on 30 pistettä. Tapani on tosin pelannut kuusi ottelua Raesolaa vähemmän.

Jos Nokia onnistui laajalla rintamalla Luvialla, samaa voidaan todeta EKS:stä, joka kaatoi kotikaukalossaan VG-62:sen maalein 19-2. Espoolaisten kenttäpelaajista vain yksi nainen jäi ottelussa ilman pisteitä. Ottelun tehokkain oli Anna-Kaisa Raesola 4+6 ja pelin paras maalintekijä puolestaan Maija Väyrynen 6+3.

Lahdessa pelattiin lauantaina vähämaalinen kamppailu, joka päättyi sarjakärki RNK Flyersin voittoon maalein 1-4. Lahti Ringette siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, mutta vierailijat nousivat tasoihin hetki ennen ottelun puoltaväliä. Johtoasemaan RNK eteni ottelun kolmannella neljänneksellä, mutta ratkaisut nähtiin vasta loppupuolella. 1-3 ja 1-4 maalit syntyivät, kun peliaikaa oli jäljellä 54.24 ja 57.13. Ottelun tehokkain pelaaja oli Petra Ojaranta 1+2.

Sunnuntain ainoassa ottelussa Helsinki Ringette taipui kotikaukalossaan niukasti Blue Ringsille maalein 1-3. Vierasjoukkueen ehdottomat sankarit olivat 51 kertaa torjunut Ida Takala sekä Blue Ringsin kaikki maalit viimeistellyt Taru Heikkilä.

SM-sarjan jäädessä joulutauolle alkavat pudotuspelijoukkueet myös hahmottua. Sarjan kärkinelikko RNK Flyers, NoU, EKS ja Blue Rings ovat nimittäin karanneet sarjataulukossa karkumatkalle, jonka tavoittaminen vaatisi takana tulevilta melkoisen hurjaa kevättä. Sen sijaan kärkinelikon voimasuhteet voivat vielä hyvinkin kääntyä suuntaan jos toiseen ja pudotuspeliparien selviäminen voikin mennä pitkälle kevääseen. Tällä hetkellä RNK johtaa sarjaa, NoU on kahden pisteen päässä ja EKS vaanii kolmantena kuuden pisteen päässä sarjakärjestä. Yhden ottelun kärkikolmikkoa vähemmän pelannut Blue Rings on kuuden pisteen päässä EKS:stä.

SM-sarja jatkuu tammikuun 7. päivä.