SM-sarja palaa joulutauolta viiden ottelun voimin

05.01.2017 12:16

Tulevana viikonloppuna ringeten SM-sarja palaa joulutauolta ja edessä on viisi ottelua. Lauantaina pelataan ainoastaan yksi kamppailu, kun taas sunnuntaina edessä on täysi neljän ottelun kierros.

Lauantain ainoassa ottelussa Blue Rings kohtaa Lahti Ringeten. Joukkueet ovat sarjataulukon peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi, mutta piste-eroa on peräti kymmenen pistettä Blue Ringsin hyväksi. Lauantain ottelu onkin isossa roolissa pudotuspelitaistelua silmällä pitäen, sillä ainoastaan SM-sarjan neljä parasta jatkavat otteluitaan pudotuspeleissä. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja Blue Rings on vienyt nimiinsä molemmat koitokset.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastakkain asettuvat Helsinki Ringette ja VG-62. Kyseessä on SM-sarjan jumbokamppailu, sillä helsinkiläiset pitävät sarjataulukossa perää kolmella pisteellä, kun taas VG-62 on kerännyt 17 ottelusta seitsemän pistettä. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti. Ensimmäisen välienselvittelyn Helsingissä voitti VG-62, kun taas Naantalissa joukkueet päätyivät pistejakoon maalein 7-7.

Luvialla vastakkain asettuvat LuKi -82 ja Blue Rings. Kotijoukkue on sarjassa kuudentena kerättyään kahdeksan pistettä pelaamissaan 17 ottelussa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tuusulassa oli tiukka, mutta kotijoukkue onnistui kairaamaan siitä voiton maalein 8-7. Kauden ensimmäisessä koitoksessa Luvialla sen sijaan Blue Rings vei pisteet selvemmin maalein 8-17. Luvialaiset toivovatkin varmasti vierailijoiden olevan väsyneitä lauantain ottelusta ja matkustamisesta, jolloin kotijoukkue omaa yllätyssaumat voittoon.

Nokialla pelataan SM-sarjan kärkikamppailu, kun NoU emännöi RNK Flyersia. Nokialaiset ovat sarjataulukossa ainoastaan kahden pisteen päässä sarjakärki RNK:sta ja voitolla sunnuntaina joukkue nousisi sarjakärkeen paremman maalieron turvin. RNK on kuitenkin ollut keskinäisissä otteluissa tällä kaudella niskan päällä, vieden molemmat aiemmat ottelut nimiinsä.

Sunnuntaina Lahti Ringette pelaa vuoden ensimmäisen kotiottelunsa, kun vierailulle saapuu sarjakolmonen EKS. Espoolaiset ovat olleet kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa suvereeneja voittaen ne molemmat yhteismaalierolla 24-3.