Runkosarjan loppusuora häämöttää

03.02.2017 16:29

Ringeten SM-sarjan runkosarja alkaa lähestyä loppuaan. Lauantaina pelataan täysi neljän ottelun kierros, jonka jälkeen joukkueesta riippuen jäljellä on neljä tai viisi ottelua. Pudotuspelijoukkueet ovat selvillä, mutta yksikään runkosarjan loppusijoitus ei ole kirkossa kuulutettu.

Runkosarjan johtaja ja hyvin todennäköinen voittaja RNK Flyers kohtaa lauantaina vieraskaukalossa Lahti Ringeten, joka taistelee LuKi -82:sen kanssa sarjan viidennestä sijasta. RNK Flyers johtaa sarjaa viiden pisteen erolla, mikä tarkoittaa, että sarjakakkosen NoU:n olisi raavittava jäljellä olevista viidestä ottelusta kolme voittoa enemmän kuin raisiolaiset. Tämä vaihtoehto on hyvin epätodennäköinen, sillä RNK on kärsinyt tällä kaudella toistaiseksi ainoastaan yhden tappion. Lahti Ringette on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta taistelu viidennestä sijasta käy kuumana, sillä joukkue on LuKi -82:sen kanssa tällä hetkellä tasapisteissä.

Luvialaiset kohtaavat omassa ottelussaan lauantaina Nokialla NoU:n. Nokialaisten kohdalla nousu sarjataulukossa ei ole omissa käsissä, eikä todennäköistä, mutta joukkue tarvitsee vielä pisteitä varmistaakseen runkosarjan kakkossijan. Tällä hetkellä joukkue johtaa kolmantena olevaa EKS:ää viidellä pisteellä, mutta espoolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Mielenkiintoa lisää toiseksi viimeisellä kierroksella pelattava keskinäinen kohtaaminen Espoossa.

Lauantaina EKS kohtaa Naantalissa VG-62:sen, eikä joukkueelle riitä mikään muu kuin täysi pistepotti, jotta haaveet runkosarjan kakkospaikasta säilyvät hengissä. VG-62 pitää tällä hetkellä perää sarjataulukossa, mutta omaa mahdollisuudet parannella vielä sijoitustaan. Seitsemäntenä oleva Helsinki Ringette ei ole kuin kahden pisteen päässä.

Helsinki Ringette kohtaa Tuusulassa lauantaina Blue Ringsin. Kotijoukkueen asema sarjataulukossa näyttää tällä hetkellä kaikkein pitävimmältä, sillä sijalla neljä olevalla Blue Ringsillä on kolmantena olevaan EKS:ään kuusi pistettä ja kaiken lisäksi Blue Rings on pelannut joukkueista yhden ottelun enemmän. Takana joukkueella ei näy myöskään uhkaajia, sillä muut ovat jääneet pudotuspeliviivasta jo tavoittamattoman kauas.