Runkosarja huipentuu lauantaina

23.02.2017 16:00

Ringeten SM-sarjan runkosarjassa pelataan lauantaina viimeinen kierros. Välierät alkavat lauantaina 4.3.

Runkosarjan voiton varmistanut RNK Flyers kohtaa kotikaukalossaan EKS:n. Espoolaiset ovat sarjassa kolmantena, mutta vain pisteen päässä sarjakakkosesta NoU:sta. Voitolla raisiolaisista espoolaiset omaisivat vielä mahdollisuudet välierien kotietuun. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja voitot näistä ovat 1-1. Tappio EKS:lle on ainut, jonka RNK on kärsinyt koko kauden aikana.

Sarjakakkonen NoU kohtaa kotonaan Helsinki Ringeten. Voittamalla ottelun nokialaiset varmistaisivat kotiedun välieriin. Helsinki Ringette on sarjassa seitsemäntenä tasapisteissä sarjajumbo VG-62:sen kanssa, joten on mahdollista, että helsinkiläiset jäävät runkosarjan viimeiselle sijalle, mikäli VG-62 voittaa oman ottelunsa, eikä vierasjoukkue pysty yllättämään NoU:ta. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet nokialaisten selkeisiin voittoihin maalierolla 33-8.

Sarjan viidennestä sijasta taistelevat LuKi -82 ja Lahti Ringette iskevät yhteen Luvialla. Lahtelaiset ovat kaksi pistettä edellä sarjataulukossa, minkä lisäksi joukkueella on luvialaisia parempi maaliero. LuKi -82 tarvitsisi lauantaina vähintään kymmenen maalin voiton parannellakseen asemiaan sarjataulukossa. Kauden kahdesta aiemmasta kohtaamisesta voitot ovat tasan 1-1.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa vastakkain ovat VG-62 ja sarjan nelospaikan varmistanut Blue Rings. Kotijoukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä, mutta tasapisteissä Helsinki Ringeten kanssa, joten nappaamalla pisteitä lauantaina voivat naantalilaiset nostaa itsensä pois jumbosijalta.