SM-sarjan välierät vauhtiin viikonloppuna: ”Nyt punnitaan mihin rahkeet riittävät”

03.03.2017 17:30

Ringeten SM-sarjassa alkavat kauden tärkeimmät pelit viikonloppuna, kun välieriä pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina.

Runkosarjan ylivoimaiseen tyyliin voittanut RNK Flyers aloittaa välierät lauantaina kotikaukalossaan Raisiossa. Vastassa on runkosarjan nelonen Blue Rings. RNK Flyers hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun lokakuussa EKS:lle, joten hurjakuntoinen ryhmä on luonnollisesti myös suurin mestariehdokas. Blue Rings tietää ennakkoasetelman, mutta ei ole valmis taipumaan helpolla.

- Huipputiimi vastassa ja iso mäki meillä kiivettävänä, jos kolme voittoa halutaan, mutta sitä me lähdetään tavoittelemaan. RNK:lla on paljon vahvuuksia, eikä juurikaan heikkouksia. Heillä on laaja materiaali. Joukkueesta löytyy maajoukkuemaalivahdit, useita maajoukkuepelaajia ja johtotähtenä Susanna Tapani, joka on tässä lajissa maailman paras. Kaiken lisäksi he ovat pelanneet pitkään yhdessä ja tottuneet menestymään. Meillä on kuitenkin myös nälkää joukkueella ja haluamme ilman muuta mitaleille. Lähdemme taistelemaan, Blue Ringsin vastuuvalmentaja Lasse Takala perkaa ennakkoasetelmia.    

RNK Flyersin valmentaja Timo Himberg kertoo suvereenin runkosarjan voiton tuoneen itseluottamusta, mutta samalla muistuttaa, että tosipelit alkavat vasta nyt.

- Nyt punnitaan mihin rahkeet riittävät. Vaikka olemme Blue Ringsin voittaneet neljä kertaa, on vastustajalla nuori joukkue, joka on kauden aikanakin mennyt eteenpäin, joten tarkkana ja keskittynyt pitää olla.  Joka ilta saamme pelata, että voittoja tulee, mutta pitkälti homma on kiinni omasta onnistumisesta ja siitä että jaksamme keskittyä omaan tekemiseen. Kun onnistumme pelaamaan hyvää omaa peliämme, niin uskon että taitoero ratkaisee sarjan meille, Himberg avaa.  

RNK Flyers ja Blue Rings jatkavat pelejään heti sunnuntaina Tuusulassa, jolloin Blue Rings toimii kotijoukkueena. Finaaliin edetään kolmella voitolla.

Valmentajien kolme nostoa RNK Flyers – Blue Rings –sarjaan:

Lasse Takala, Blue Rings
1. Joukkuepelaaminen ylipäätänsä.
2. Tiia Halme. Runkosarjan maalipörssin voittaja on hyökkäyspäässä ehdoton kultakimpaleemme.
3. Halu.

Timo Himberg, RNK Flyers
1. Maalivahtipeli.
2. Henkinen vireystila. Blue Ringsillä on vain voitettavaa ja meillä hävittävää.
3. Parhaat yksilöt.


Vajanaisen runkosarjan pelanneet Siiri Kallionpää (vas.) ja Susanna Tapani kuuluvat RNK Flyersin johtohahmoihin.

NoU ja EKS etukäteisarvioissa mahdoton veikattava

Toisesta välieräparista on odotettavissa äärimmäisen jännittävä ja tasainen. Runkosarjan kakkoseksi sijoittunut NoU aloittaa sarjan kotikaukalossaan Nokialla lauantaina ja vastaan luistelee runkosarjan kolmonen EKS. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat heti uudestaan Espoossa.

Joukkueet taistelivat kotiedusta aivan runkosarjan päätöshetkille, mutta lopulta hallitseva Suomen mestari NoU onnistui sen nappaamaan. Nokialaiset onnistuivat myös joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa runkosarjan aikana paremmin vieden niistä nimiinsä kolme. Kertaalleen espoolaiset olivat puolestaan parempia. Huolimatta runkosarjan keskinäisistä kohtaamisista ja kotiedusta, lähtee EKS välieriin luottavaisin mielin.

- Runkosarjan lopussa meillä oli pelaajia paljon poissa ja sen vuoksi osaltaan tuo kakkossija lipui käsistä, mutta nyt terveystilanne on hyvä ja joukkueella on ollut viimeisen viikon päällä erinomainen draivi. Nokian pitää esittää parastaan, jotta pystyvät meidät kaatamaan. Siellä on laadukkaita pelaajia, että jos me löysää annetaan, niin he vievät, mutta siihen en usko. Meillä on kolme hyvää kenttää ja itseluottamus kunnossa. Joukkue nimesi jo ennen kauden alkua tavoitteeksi mestaruuden ja siitä ei lähdetä tinkimään, EKS:n valmentaja Ahto Kärnä ennakoi.

Yksilötasolla sarjassa nähdään myös mielenkiintoinen kohtaaminen, kun Raesolan siskokset johtavat joukkojaan kohti finaalipaikkaa. Elina Raesola oli NoU:n paras pistenainen vieden nimiinsä koko SM-sarjan pistepörssin, kun taas Anna-Kaisa Raesola oli espoolaisten pistetilaston ykkönen ja koko sarjan pistepörssin nelonen.

Valmentajien kolme nostoa NoU – EKS –sarjaan:

Ahto Kärnä, EKS
1. Maalivahtipeli. Se on se, mikä loppupeleissä ratkaisee
2. Puolustuskolmio. NoU:lla on enemmän maalintekijöitä, joten maalintekokilpailuun me emme voi lähteä, vaan puolustaa kurinalaisesti ja sitten tehdä tarvittavat maalit.
3. Joukkuehenki. Tuntuu olevan meillä tällä hetkellä korkealla. Tämä viikko on ollut niin hyvää ja laadukasta tekemistä, että olemme valmiita.

 


NoU juhli viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta. Kuvat: Jouni Valkeeniemi.