Välierin avausosat päättyivät kotijoukkueiden juhliin

04.03.2017 17:40

Ringeten SM-sarjan ensimmäiset välierät päättyivät kotijoukkueiden juhliin. NoU kaatoi Nokialla tiukassa trillerissä espoolaisen EKS:n ja Raisiossa RNK Flyers kukisti Blue Ringsin

Nokialla NoU otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kaataen EKS:n jatkoajalla maalein 5-4. Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja onnistui siirtymään kahdella, 18 sekunnin välein syntyneellä, osumalla 2-0-johtoon, kun peliaikaa oli ehtinyt kulua 6.31.  Maaleista vastasivat Lotta Halttunen ja Elina Raesola. EKS tuli avauserässä maalin päähän Veera Nikkolan osumalla, mutta toisessa erässä nokialaiset karkasivat jälleen kahden maalin karkumatkalle Roosa Salosen maalattua kotijoukkueelle.

Kolmas erä oli espoolaisten, kun Anna-Kaisa Raesola ja Maija Väyrynen toivat maaleillaan EKS:n tasoihin. Neljännessä erässä molemmat onnistuivat kertaalleen, kun Ira Merivaara vei EKS:n 3-4 –vierasjohtoon ja Miranda Uusi-Kämppä toi kotijoukkueen tasoihin vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin kaksi minuuttia, kun runkosarjan pistepörssin voittanut Elina Raesola ratkaisi illan toisella maalillaan voiton kotijoukkueelle. Raesola oli myös ottelun tehokkain pelaaja pistein 2+1.

Sarja jatkuu heti huomenna Espoossa.

Raisiossa RNK Flyers hallitsi ensimmäistä välierää ja kaatoi Blue Ringsin maalein 10-3. Susanna Tapani ja Siiri Kallionpää veivät maaleillaan kotijoukkueen ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon ja toisessa erässä Tanja Eloranta ja Petra Ojaranta johdattivat osumillaan kotijoukkueen jo neljän maalin karkumatkalle. Runkosarjan tehokkain maalintekijä Tiia Halme avasi vierailijoiden maalihanat toisessa erässä, mutta seuraavasta kahdesta maalista vastasi jälleen kotijoukkue, maalintekijöinä Tapani ja Ojaranta.

Jonna Vähäkangas teki kolmannessa erässä Blue Ringsin toisen osuman, mutta seuraavaa tuusulalaisten kavennusmaalia saatiin odottaakin aina ottelun viimeiselle minuutille. Välissä kotijoukkueesta maaliverkkoja heiluttivat Ojaranta, Kallionpää ja Tapani kahdesti.

Ottelun viimeisen maalin tilastoihin merkkautti Blue Ringsin Minna Seppälä. Kaikkiaan ottelussa kovimmat henkilökohtaiset kokonaistehot keräsivät Tapani 4+3 ja Ojaranta 3+3.