500 SM-sarjaottelun Elina Raesola viihtyy NoU:n paidassa – välieräsarja EKS:ää vastaan on ollut henkilökohtaisesti vaikea

10.03.2017 12:23

Monta vuotta LuKi -82:sen kantaviin voimiin kuulunut Elina Raesola vaihtoi täksi kaudeksi maisemaa Nokian Urheilijoiden paitaan ja jälki on ollut vakuuttavaa. Viime sunnuntaina 500 SM-sarjaottelun rajapyykin saavuttanut Raesola voitti runkosarjan pistepörssin ja nyt nainen pyrkii johdattamaan NoU:n kohti kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta.


Elina Raesola (nro 35) on nauttinut pelaamisestaan Nokialla. Kuva: Jarkko Kuisma

Elina Raesola on pelannut 500 SM-sarjaottelustaan leijonan osan Luvialla. Ennen tätä kautta nainen oli tehnyt ainoastaan yhden kauden mittaisen ristiretken Naantaliin, kunnes nyt koetti jälleen aika lähteä tunnustelemaan uusia tuulia.  

- Kaipasin vaihtelua ja oli mukava siirtyä sellaiseen valmennukseen, missä on enemmän ringettetaustaa. Tykkäsin hirveästi tuosta kaudesta, jonka pelasin Naantalissa ja useasti muutos tuo hyvää, Raesola taustoittaa siirtonsa syitä.

 Raesolan kausi NoU:n paidassa on sujunut toistaiseksi erinomaisesti. Nokialaiset olivat runkosarjassa toisia ja Raesola voitti koko sarjan pistepörssin.

- Kaksijakoinen kausi siinä mielessä, että on ollut todella kivaa tutustua uusiin pelaajiin ja toimihenkilöihin, on saanut pelata hyvien pelaajien kanssa, ja peli on myös kulkenut hyvin. Samaan aikaan kuitenkin ollut myös raskas kausi, koska olen käynyt harjoituksissa ja peleissä Porista käsin, Raesola kertoo.

SM-sarja on edennyt välierävaiheeseen, missä NoU pelaa espoolaista EKS:ää vastaan. Nokialaiset ovat voittaneet kaksi ensimmäistä kohtaamista, jotka ovat olleet Elina Raesolalle erityisiä pelejä. Vastapuolella nimittäin pelaa sisko Anna-Kaisa.

- Oikeasti tosi vaikea pelata vastakkain. Kentällä on pakko unohtaa perhesiteet ja keskittyä vain pelaamiseen, mutta on todella haastavaa, kun ei voi esimerkiksi puhua kaikesta avoimesti. Lisäksi toinen joutuu väkisinkin jättämään kaukalon häviäjänä, Raesola kuvailee.

Raesolat pelasivat pitkään yhdessä Luvialla ja Elina myös nostaa siskonsa esiin, kun muistelee 500 SM-sarjaottelua tähän asti käsittänyttä matkaansa ringeten parissa.

- Erityinen hetki oli 2004 ensimmäinen Suomen mestaruus, jolloin olimme altavastaajia, emmekä kovin nimekäs ryhmä, mutta se joukkuehenki oli uskomaton. Olen myös päässyt pelaamaan huikeiden pelaajien kanssa, joista erityisin on oma sisko, jonka jalanjäljissä olen kulkenut ja joka on ollut itselleni aina se esimerkki.

Nyt naiset ovat kuitenkin vastakkain ja vain toisen joukkue voi mennä jatkoon. Raesola tietää, että vaikka joukkue on ottelusarjassa 2-0 johdossa, niin mitään ei ole vielä voitettu.

- Pitää lähteä lauantaina jälleen täysillä ja tiedossa on, että sieltä tulee vastaan sellainen joukkue, joka ehdottomasti janoaa menestystä. Laittavat varmasti kaiken peliin, niin kuin tietysti mekin. Tiukkaa on ollut ja tiukkaa tulee varmasti olemaan, Raesola arvioi.

Ringeten SM-sarjan kolmannet välieräottelut pelataan lauantaina, jolloin sekä NoU:lla että RNK Flyersilla on mahdollisuus katkaista sarja kotiyleisönsä edessä suoraan kolmessa ottelussa. Mikäli EKS tai Blue Rings voittaa lauantaina, pelataan neljäs välieräottelu heti sunnuntaina. Elina Raesola saa Rajojen Rikkojat –palkintonsa ennen lauantain ottelua Nokialla.