Maailman paras ringettepelaaja janoaa Suomen mestaruutta: ”Viime kaudesta jäi hampaankoloon”

17.03.2017 13:34

Susanna Tapania voidaan pitää monellakin mittarilla maailman parhaana ringettepelaajana. Lajin edelliset MM-kisat pelattiin Helsingissä 2015-2016 vuodenvaihteessa, jolloin Tapani johdatti Suomen maailmanmestaruuteen ja nainen myös valittiin MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Viime keväänä Tapanin edustama RNK Flyers eteni niin ikään SM-sarjassa vakuuttavasti finaaleihin, missä kuitenkin NoU oli tiukkojen ja dramaattisten vaiheiden jälkeen parempi. Sama finaalipari taistelee mestaruudesta myös tänä vuonna. Viime kevään finaalipettymys ei ole täysin pyyhkiytynyt Tapanin mielestä ja nyt nainen, kuten koko RNK Flyersin joukkue, janoaa revanssia.

- Odottavaisin mielin lähdetään finaaleihin. Päästiin välieräsarjassa suhteellisen helpolla, mikä jätti energiaa ja voimia varastoon. Nämä ovat nyt niitä pelejä, mitä on vuoden odottanut. Viime kaudesta jäi hampaankoloon ja nyt on sama vastustaja, niin odotan pelien alkamista kyllä todella innoissani, Tapani kommentoi.

Tapani kokee, että joukkueiden keskinäiset voimasuhteet ovat kääntyneet viime vuodesta raisiolaisten eduksi.

- Me ollaan ehkä tänä vuonna pienoinen ennakkosuosikki. Heiltä on lähtenyt Pohjola (Anne) ja Virta (Marjukka), vaikkakin tilalle on tullut paljon maaleja tehtaillut Elina Raesola. Me ollaan kuitenkin selvästi vahvistuttu ja voitettiin tällä kaudella kaikki keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa, Tapani perustelee.

RNK Flyersin kausi on ollut toistaiseksi mykistävä. Joukkue on kärsinyt ainoastaan yhden tappion, joka tuli lokakuussa EKS:n vieraana. Tappion jälkeen tilillä on peräti 24 peräkkäistä voittoa. Joukkueen itseluottamus on syystäkin tapissaan. Myös Tapanin henkilökohtainen vire on kohdillaan.

- Oma kunto on ihan loistava. Jääkiekkokausi saatiin paketoitua ja nyt keskitytään puhtaasti ringeten ratkaisupeleihin, eikä ole mitään häiriötekijöitä. Joukkueen itseluottamus on myös korkealla hyvin sujuneen runkosarjan ansiosta, Tapani kertoo.

Tapani muistuttaa, että takki auki finaalisarjaan ei voi lähteä. Luvassa on tasaisia pienten marginaalien otteluita, missä vaaditaan onnistumisia koko joukkueelta.

Maalivahtipeli on tärkeässä roolissa ja molemmilla on sillä sektorilla maajoukkuetason torjujat. Tämä tarkoittaa, että hyökkääjiltä vaaditaan onnistumisia, koska ilmaisia maaleja ei ole luvassa. Yksi tärkeä tekijä tulee olemaan myös joukkueiden leveys eli nouseeko ykköstykkien takaa ratkaisijoita. Uskon, että myös kotietu on isossa roolissa ja siitä on hyötyä varsinkin kolmannessa finaalissa, joka pelataan keskellä viikkoa, Tapani luettelee mestaruuden mahdollisesti ratkaisevia tekijöitä.

SM-sarjan ensimmäinen finaaliottelu Raisiossa Kerttulan jäähallissa lauantaina kello 15.30.

SM-sarjan pronssimitalit ratkeavat niin ikään lauantaina, kun EKS ja Blue Rings kohtaavat Leppävaaran jäähallissa kello 14.45 alkaen. 

Sunnuntaina pelataan SM-finaalien toinen osaottelu sekä aloitetaan Ykkössarjan finaalitaistelu. Ykkössarjan finaaleissa ovat vastakkain LL-89 ja Hyvinkää. Finaalit pelataan paras kolmesta systeemillä ja voittaja saa palkinnoksi ensi kaudeksi paikan SM-sarjaan.