RNK Flyers voitti myös toisen finaalin - LL-89 otti kiinnityksen ensi kauden SM-sarjapaikkaan

19.03.2017 19:05

Ringeten toinen finaaliottelu pelattiin sunnuntaina Nokialla. Lauantain tapaan RNK Flyers oli tasaisessa kamppailussa NoU:ta parempi ja vei toisen finaalin nimiinsä jatkoajan jälkeen maalein 3-4.

Ottelu oli tarkkaa pelaamista, eikä maaleilla mässäilty. Susanna Tapani avasi ottelun maalihanat ensimmäisen erän lopulla ja Miranda Uusi-Kämppä toi kotijoukkueen tasoihin toisessa erässä. Kolmannessakin erässä nähtiin vain yksi maali, josta vastasi raisiolaisten Siiri Kallionpää. Neljännessä erässä Kaisa Hurske toi kotijoukkueen tasoihin, mutta alle minuutti tasoituksesta Tapani rokotti nokialaisia illan toisellaan ja vei RNK:n jälleen johtoon. Ajassa 52.19 runkosarjan pistepörssin voittanut Elina Raesola huudatti kotiyleisöä iskien pelin kolmannen kerran tasoihin. Näissä numeroissa päättyi myös varsinainen peliaika ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Ensimmäinen jatkoerä ehti kulua aina viimeiselle minuutille, kunnes Tapani 3+1 niittasi ratkaisun ja aloitti raisiolaisten voitonjuhlat. Kultamitalit ovat ensimmäisen kerran tarjolla raisiolaisille keskiviikkona, kun kolmas finaaliottelu pelataan Raisiossa.

RNK Flyers vei nimiinsä myös toisen finaalin. (Arkistokuva viime vuoden finaaleista)

Lapinlahden Luistin 89 otti ensimmäisen kiinnityksen ensi kauden SM-sarjapaikkaan kukistamalla Hyvinkää Ringeten Ykkössarjan ensimmäisessä finaalissa maalein 10-4. Ottelun hahmo oli Anne Pohjola, joka merkkautti tehot 5+1. Ykkössarjan toinen finaali pelataan ensi lauantaina Hyvinkäällä. Ykkössarjan mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa ja voittaja nousee ensi kaudeksi suoraan ringeten SM-sarjaan. Mikäli Hyvinkää onnistuu lauantaina tasoittamaan voitot, pelataan ratkaiseva kolmas kamppailu heti sunnuntaina Lapinlahdella.

Ykkössarjan pronssiottelu pelattiin myös sunnuntaina. Ottelussa Jyske kaatoi Turun maalein 7-5.