Historian menestyneimmän joukkueen paluu sähköistää ringeten SM-sarjan – kausi käyntiin viikonloppuna!

21.09.2017 10:21

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese on taas mukana ringeten SM-sarjassa ylivoimaisen ykkössarjan mestaruuden jälkeen. Ringeten SM-sarja käynnistyy lauantaina täydellä kierroksella.

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese voitti ringeten SM-kultaa peräti viisi kertaa kuuden vuoden sisällä vuosina 2009-2014. Sen jälkeen seura löi paukut jääkiekkoon ja katosi ringettekartalta – mutta vain kahdeksi vuodeksi.

Paluu ringeten pariin tapahtui viime kaudella. Menestysvuosien supertutkapari Anne Pohjola ja Marjukka Virta johdatti sen ylivoimaiseen ykkössarjan voittoon ilman tappioita.

Keskimäärin lapinlahtelaiset tekivät runkosarjassa ottelua kohden yli 14 maalia ja päästivät noin kolme ja puoli. Sanomattakin on selvää, että kausi päättyi sarjanousuun.

- Kieltämättä osalla meistä oli vähän motivaatio hakusessa viime vuonna ykkössarjan peleissä. Nyt pääsemme pelaamaan sitä sarjaa, jota haluamme. Saimme vielä hyviä vahvistuksia, joten siinäkin mielessä on odottavat tunnelmat, myös joukkueen valmennuksesta vastaava Virta myhäilee.

LL-89 SC:n poissa ollessa SM-sarjan mestaruudet ovat menneet vuosina 2015 ja 2016 Nokian Urheilijoille. Viime kaudella mestaruutta juhli Raision Nuorisokiekko Flyers.

Heti lauantaina täysi kierros

Vaikka LL-89 SC on sarjanousija, tavoitteet ovat heti kovat. Seitsenkertainen mestari haluaa takaisin valtaistuimelle.

- Selkeä tavoite on pelata finaaleja keväällä. Tällä joukkueella siihen pitäisi pystyäkin. Toki kärki on varmaan aika tasainen; Raision, Nokian ja Espoon näkisin sellaisina joukkueina, kenen kanssa tulee tiukimmat pelit, Virta arvioi.

- Uskon, että meillä on iskukykyinen joukkue. Maalinteko on varmasti vahvuutemme. Puolustuksessa meillä on enemmän ensikertalaisia, vaikka Åkessonin Tarun saimmekin Blue Ringsistä. Onhan siinä tietysti tekemistä saada parhaat ketjut. Alkukausi menee varmasti vähän opetellessa, koska omakin roolini pelaaja-valmentajana on SM-sarjassa varmasti vähän haastavampaa kuin ykkössarjassa.

Panosta riittää Pohjolalla ja Virralla myös henkilökohtaisesti, sillä ykkössarjakauden aikana Luvian Kiekko -82:n Kirsi Pukkila (1329+1190=2519) ohitti kaksikon kaikkien aikojen pistepörssissä. Pohjola (1167+1300=2467) on toisena, Virta (1158+1294=2452) kolmantena.

Kauden avausottelusta naantalilaisseuraa VG-62 vastaan lapinlahtelaisilta puuttuu muutama avainpelaaja, muun muassa Katariina Kurikko ja Essi Vanhala. Virta odottaakin mielenkiintoista kamppailua.

- Odotan vauhdikasta ottelua. Naantalilla on nuori ja vauhdikas joukkue. Meillä on kokemusta, mutta tuohon peliin lähdemme vähän nuoremmalla porukalla.

Lauantain muissa otteluissa Lahti kohtaa kotonaan LuKi-82:n, Espoon Kiekkoseura Nokian Urheilijat ja Tuusulan Blue Rings hallitsevan mestarin RNK Flyersin. Pelit jatkuvat heti sunnuntaina kolmella paikkakunnalla.

AVAUSVIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai

Blue Rings – RNK Flyers klo 13.00
EKS – NoU Ringette klo 14.45
LL-89 SC – VG-62 klo 15.00
Lahti – LuKi-82 klo 16.30

Sunnuntai

NoU Ringette – Blue Rings klo 12.30
LL-89 SC – Lahti klo 15.00
VG-62 – RNK Flyers klo 18.00

Otteluohjelmaan ja tulospalveluun pääsee täältä!

Ringeten SM-sarjan kausioppaaseen pääsee tutustumaan täältä!