Suosikit väkivahvoja, Blue Ringsille kovaa oppia avausviikonloppuna

24.09.2017 19:53

Ennakkosuosikit juhlivat ringeten SM-sarjan sunnuntain kierroksella. Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja RNK Flyers juhlivat taas, ja myös Nokian Urheilijat avasi voittotilinsä.

Kahden edellisen kauden mestari ja viime vuonna SM-hopeaa napannut Nokian Urheilijat otti kauden avausvoittonsa ringeten SM-sarjassa sunnuntaina. Lauantaina Espoon Kiekkoseuralle 1–7-tappion kärsinyt NoU Ringette kaatoi kotonaan Blue Ringsin 6-4.

Tuusulalaiset johtivat ottelua kahteen otteeseen, mutta jäähyily koitui lauantaina hallitsevalle mestarille RNK Flyersille taipuneen Blue Ringsin kohtaloksi. Edes Salla Naakan kolme maalia eivät auttaneet joukkuetta voittoon.

Nokia teki kolmannessa erässä neljä maalia, joista vastasivat Ronja Lahtivirta (1+1), Hanna Ovaska (1+1), Elina Raesola (2+0) ja Jenni Linnamäki. Ovaskan ja Linnamäen osumat syntyivät ylivoimalla.

– Lähdimme hyvällä fiiliksellä haastamaan viime kauden finaalikaksikkoa. Tiesimme olevamme altavastaajan asemassa, Tuusulan kapteenistoon kuuluvat Netta Koskelainen ja Minna Seppälä totesivat kuin yhteen ääneen.

– Sorruimme molemmissa peleissä turhiin jäähyihin, ja tämä toi peliin rikkonaisuutta. Jälkifiilikset tappioista ovat tietenkin pettyneet, mutta motivaatio treenaamiseen kasvoi.

Viime kaudella neljänneksi sijoittuneen Blue Ringsin kauden alku ei tosiaan ollut sieltä helpoimmasta päästä. Viime vuoden ykkös- ja kakkosjoukkueen kohtaamiset heti kärkeen antoivat kuitenkin arvokasta oppia joukkueelle.

– Oikeanlainen kovuus on isossa roolissa näissä peleissä. Nämä hyvät vahvat joukkueet rankaisevat meitä pienistäkin virheistä, ja moneen sellaiseen ei ole pelin sisällä varaa. Jatkossa meidän on saatava enemmän itseluottamusta, ja tätä kautta haastaa vastustajaa rohkeammin.

Lapinlahti ja Raisio sarjan kärjessä

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese jatkoi siitä, mihin se lauantain VG-62-ottelussa jäi. Ottelu Lahti Ringetteä vastaan oli ehtinyt vanhentua vasta seitsemän minuuttia ja 53 sekuntia, kun kotijoukkue johti jo 4-0. Loppulukemat kirjattiin 14-4, vaikka Mia Huvinen taiteili Lahdelle kolme maalia.

Lapinlahtelaisten murskaavaa menoa tahdittivat tutut nimet. Marjukka Virta (4+3) ja Tiia Halme (4+2) onnistuivat kumpikin neljä kertaa maalinteossa, ja kapteeni Anne Pohjola rohmusi tehot 3+7.

SM-sarjaan täksi kaudeksi palannut LL-89 SC on aloittanut kauden hurjalla ilotulituksella. Viikonlopun kaksi ottelua tuottivat kaksi voittoa yhteismaalein 34-7.

Pistepörssissä Pohjola ja Halme ovat ottaneet selvän kaulan. 32-vuotias Pohjola juhli paluutaan SM-sarjaan huikealla 26 (14+12) tehopisteen viikonlopulla. Halme (11+7) säesti ansiokkaasti.

Myös hallitseva mestari RNK Flyers aloitti kauden kahdella voitolla, vaikka se teki vierasreissun Naantaliin ilman Susanna Tapania. Raision Nuorisokiekko löi VG-62:n maalein 9-2.

RNK:n marssia voittoon johti viikonlopun toisen kuuden tehopisteen ottelunsa pelannut Fanny Impilä, joka teki kaksi ja syötti neljä maalia. Myös Sara Tenhovaara ja Ann-Sofie Karlsson tekivät kaksi maalia.

Sunnuntain kierroksen tulokset tilastoineen löytyvät täältä!