Viiden hattutempun lauantai SM-sarjassa – Lapinlahti ja Raisio jatkavat voittoputkessa

30.09.2017 17:45

Vierasjoukkueet olivat vahvoja ringeten SM-sarjan lauantain kierroksella. Ainoa kotivoittaja oli trillerissä EKS:n kukistanut RNK Flyers.

Lahti Ringette tavoitteli kauden avausvoittoaan kotiottelussa Nokian Urheilijoita vastaan. Viime vuoden hopeamitalijoukkue – ja etenkin sen tähtipelaaja Elina Raesola – oli kuitenkin eri mieltä. Ajassa 22.55 Raesola oli tehnyt jo neljä maalia ja johdattanut joukkueensa 4–2-vierasjohtoon.

Tämän jälkeen Lahti ei enää maalinteossa onnistunut. NoU Ringette teki vielä neljä maalia lisää ja otti toisen perättäisen voittonsa maalein 8-2.

– Pelimme ailahteli kovasti. Ajoittain hallitsimme kenttätapahtumia täysin, mutta sitten taas välillä aiheutimme huonoilla syötöillä päänvaivaa itsellemme, neljän maalinsa lisäksi yhden syöttöpisteen kirjauttanut Raesola ihmetteli.

– Saimme tosi hyvin maalipaikkoja, ja tarkemmalla viimeistelyllä olisi maaleja saatu lisää. Jäähyjen vuoksi kenttien peli vähän sekoittui. Etenkin alussa Lahti sinnitteli hyvin mukana.

Nokialaisten kauden alku on ollut ailahteleva. Avausottelussaan joukkue taipui selvästi Espoon Kiekkoseuralle, minkä jälkeen on tullut voitot Blue Ringsistä ja Lahdesta.

– Vähän on ollut vielä hermostunutta ja nihkeää peliä. Emme ole päässeet vielä omalle tasollemme. Maalinteko on ollut haastavaa. Kun on uusiakin pelaajia mukana, niin ehkä yhteispelaaminen ei ole vielä hitsautunut niin sanotusti joukkuepelaamiseksi, viime kaudella runkosarjan pistepörssin huimalla 193 tehopisteen potilla voittanut Raesola pohti.

– Todellisia huippuvaihtoja on jo ajoittain mukana, mutta kokonaista erää emme ole vielä pelanneet hyvin. Kauden alku on usein hankala, mutta luottoa omaan tekemiseemme löytyy. Uudet pelaajamme ovat tuoneet lisää juonikkuutta joukkueeseen.

Nokia pääsee mittaamaan tasonsa toden teolla sunnuntaina, sillä ohjelmassa on viime kevään finaaliuusinta. RNK Flyers toimii kotijoukkueena.

Lapinlahti ja Raisio jatkavat puhtaalla pelillä

Myös VG-62:n vaikea alkukausi sai jatkoa, kun Tuusulan Blue Rings kävi vierailulla. Elina Rinkinen vei naantalilaiset johtoon ajassa 4.16, mutta seuraavasta 11 maalista vastasi Blue Rings. Loppulukemiksi kirjattiin 2-11.

Kauden avausvoittonsa ottanut Blue Rings sai tehoja laajalta rintamalta. Neljään tehopisteeseen ylsivät Taru Heikkilä (2+2), Minna Seppälä (2+2), Jonna Vähäkangas (2+2) ja pistepörssin kärkisijoilla keikkuva Salla Naakka, joka viimeisteli hattutempun ja syötti vielä päälle yhden osuman.

VG-62 on kolmen ottelun jälkeen nollakerhossa yhdessä Lahti Ringeten kanssa. Nollakerhosta ulospäin tapahtuu varmuudella liikehdintää sunnuntaina, sillä Lahti kohtaa VG-62:n kotonaan.

Luvialla nähtiin samaan aikaan kaukalossa SM-sarjan kaikkien aikojen pistepörssin kärkikolmikko, kun Kirsi Pukkilan kipparoima Luvian Kiekko -82 kohtasi Anne Pohjolan ja Marjukka Virran tähdittämän Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen. Lapinlahtelaisten 7–5-voittoon päättyneen ottelun tähdeksi kohosi neljä maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Pohjola.

LuKi-82 tuli otteluun vahvasti, ja ensimmäisen erän jälkeen se johti 1-0 Noora Peltovirran osumalla. Toisessa erässä LL-89 SC oli rautaa. Neljä perättäistä maalia kahdeksan minuutin ja 35 sekunnin sisällä toisistaan käänsivät ottelun.

LuKi-82 tuli vielä kahdesti kahden maalin päähän, mutta pistepörssiä dominoivan Pohjolan kaksi pikamaalia päätöserän alkupuolella ratkaisivat ottelun lopullisesti. Kotijoukkue kipusi vielä lopussa parin maalin päähän, mutta sarjaa puhtaalla pelillä johtava Lapinlahti ei ollut horjutettavissa.

Myös RNK Flyers jatkaa ilman pistemenetyksiä, mutta helpolla voitto Espoon Kiekkoseurasta ei kärkiottelussa tullut. Vielä kymmenen minuuttia ennen loppua peli oli Raisiossa 5-5, kun hattutempun latonut Maija Väyrynen toi espoolaiset tasoihin ajassa 49.33.

Kotiyleisö sai kuitenkin aihetta riemuun reilut pari minuuttia myöhemmin, kun Susanna Tapani ohitti EKS:n maalivahdin Meini Kärnän. Raisiolaisten kapteeni heilutti tahtipuikkoa koko illan, sillä hän rohmusi tehot 3+2. Kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Janita Järvinen säesti tehokkaana.

Lauantain tulokset tilastoineen löytyvät täältä!