Lapinlahden hurja lento jatkuu – ”Siinä on maailman paras ringeten pelaaja!”

01.10.2017 18:40

Ringeten SM-sarjan neljäskään kierros ei tuottanut tappioita Lapinlahdelle tai Raisiolle. Lahti Ringette otti kauden avausvoittonsa.

Täksi kaudeksi SM-sarjaan palannut Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ei ole jättänyt mitään epäselväksi lähtökiihdytyksessä. Neljännestä ottelusta tuli neljäs voitto tähän mennessä kauden vakuuttavimmalla esityksellä, kun joukkue haki Espoosta 13–4-vierasvoiton.

– Loistava peli meiltä! Olimme alusta asti hereillä – toisin kuin eilen Luvialla. Sitä nimenomaan toitotettiin, että alusta asti täytyy olla hereillä, kapteeni Anne Pohjola myhäili.

– Tiesimme, että EKS on kova joukkue, ja siellä on taitavia pelaajia. Pystyimme vastaamaan siihen kovuuteen. Tuomarilinja piti erittäin hyvin, ja kentällä pelattiin kovaa puolin ja toisin. Olen tosi tyytyväinen, että linja säilyi. Tykkään pelata kovaa.

Anne Pohjola.

Pohjola sai juuri sanat suustaan, kun ohi käveli ketjukaveri Tiia Halme. Halmeella oli lyhyt, mutta ytimekäs viesti jaettavanaan.

– Siinä on maailman paras ringeten pelaaja! Tuusulan Blue Ringsistä Lapinlahdelle täksi kaudeksi siirtynyt Halme suitsutti.

Pohjola nauttii taas pelaamisesta

Kun oli juuri nähnyt Pohjolan ja Halmeen näytöksen, sanat oli helppo allekirjoittaa. Halme kirjautti tehot 5+3, mutta Pohjola (3+6) pani vielä täkyn verran paremmaksi. Ketjun kolmas lenkki Essi Vanhalakin saalisti maalin ja kaksi syöttöä.

Kaksikko löytyy SM-sarjan pistepörssin kärkipaikoilta. Halme on kerännyt neljässä ottelussa 29 (18+11) tehopistettä, Pohjola peräti 41 (21+20). Vertailun vuoksi: muista joukkueista toiseksi eniten maaleja on tehnyt RNK Flyers (32).

– Tämä on ollut ihan unelmaa! Olen tykännyt tosi paljon pelata Tiian kanssa. Hän on maailman paras pelaaja maalinedustalla. Häntä ei vain saa pidettyä kiinni! Pohjola kehui takaisin.

Viime kauden Pohjola oli poissa SM-sarjasta, kun hän oli palauttamassa joukkuettaan ykkössarjasta ylöspäin. Välivuoden takia pelaaminen SM-sarjassa on maistunut erityisen maukkaalta.

– Ihan huikeaa! En muista, milloin olisin nauttinut pelaamisesta näin paljon. Se on viime vuosina ollut tietyistä syistä jopa vähän pakkopullaa, mutta viime vuoden jälkeen osaa arvostaa SM-sarjaa ihan eri tavalla, 32-vuotias Pohjola myönsi.

– Sellainen tavoite on itselläni ollut, että lähtisi nauttimaan pelaamisesta. Se on tähän mennessä onnistunut tosi hyvin. Tykkään siitä, että tämä sarja on tasoittunut viime vuosista. Kärki on laajempi. Vaikka nyt EKS:ää vastaan numerot olivat tällaiset, sen eteen sai tehdä tosissaan töitä. Numerot eivät kerro kaikkea.

EKS:n alkuohjelma oli armoton

EKS:lle ottelu ei ollut helppo. Lapinlahden vauhti oli sille myrkkyä, ja etenkin vierasjoukkueen aktiivinen karvauspelaaminen tuotti kotijoukkueelle vaikeuksia. Milla Laakso ei tappion jälkeen selitellyt.

– Tiesimme, että Lapinlahti tulee kovaa päälle karvaamaan molemmissa päädyissä. Ei se yllätys ollut, mutta emme vain olleet niin valmiina, kuin olisi pitänyt olla, EKS:n kapteeni harmitteli.

– Tiedämme, että hyvänä päivänä pystymme olemaan hyvä vastustaja myös heitä vastaan, mutta tänään valmistautuminen ei ollut niin hyvää, kuin olisi voinut olla.

Milla Laakso.

Viime vuoden pronssijoukkue on aloittanut tämän kauden suoraan altaan syvästä päästä. Otteluohjelma on ollut armoton, sillä EKS on kohdannut molemmat viime vuoden finaalijoukkueet (Nokia ja Raisio) ja sarjan vastaansanomattomalla voittokululla aloittaneen Lapinlahden.

Nokiasta EKS otti avausviikonloppuna selvän voiton, ja Raisiolle se taipui lauantaina vain maalilla. Ei ihme, että sunnuntain murskatappiosta huolimatta lähtökiihdytys kääntyy vähintäänkin lupaavan puolelle.

– Nämä ottelut ovat kertoneet, että olemme valmiita tähän kauteen. Lapinlahti-ottelu ei ollut niin hyvä, mutta otteluissa Nokiaa ja Raisiota vastaan näytimme sitä meidän hyvää tasoamme. Mielestäni olemme osoittaneet, että pystymme tälläkin kaudella taistelemaan sarjan kärkipäässä.

Luvian tehokolmikko hurjana

Jos olivat Anne Pohjola ja Tiia Halme iskussa Espoossa, samaa voi sanoa Roosa Rantaniitystä, Noora Peltovirrasta ja Kirsi Pukkilasta Tuusulassa. Rantaniitty rohmusi tehot 5+3, Peltovirta 2+5 ja Pukkila 1+5, kun Luvian Kiekko -82 löi Blue Ringsin vieraissa 10-1.

Viikonloppu oli muutenkin luvialaisille hyvä, sillä lauantaina nuori joukkue piti Lapinlahtea erittäin tiukoilla. Voitto nosti LuKi-82:n sarjan kolmanneksi.

Viime vuoden finaalijoukkueet iskivät yhteen Raisiossa sunnuntaina. RNK Flyers karkasi toisen erän maaliryöpyn ansiosta jo 5–2-johtoon, joka piti loppuun asti, vaikka Nokian Urheilijat päätöserässä maalin päähän tulikin. Loppulukemat kirjattiin 5-4.

Lapinlahden tavoin ilman pistemenetyksiä jatkava Raisio osoitti viikonloppuna rutiininsa kovista peleistä, sillä sekä EKS että NoU Ringette kaatuivat maalin turvin. Tanja Eloranta (2+1) ja Susanna Tapani (1+2) kunnostautuivat kotijoukkueelta, Elina Raesola (2+0) vierailta.

Päivän myöhäisimmässä ottelussa kohtasivat kauden avausvoittoaan tavoitelleet Lahti Ringette ja VG-62 Naantalista. Lahti karkasi kotonaan jo avauserässä parin maalin johtoon ja kasvatti johtoasemaansa tasaisen varmasti. Loppulukemiksi saatiin 10-3.

Lahti sai tehoja laajalta rintamalta, mutta kirkkaimpina tähtinä häärivät kolme maalia tehnyt Mia Huvinen sekä tehot 2+2 keränneet Niina Piiroinen ja kapteeni Amanda Harju. Kauden neljä ensimmäistä otteluaan maalierolla 10-50 hävinnyt VG-62 jäi yksin nollakerhoon.

SM-sarjan sunnuntain tulokset tilastoineen löytyvät täältä!