Lahti Ringette yrittää rakentaa helpottavan voiton päälle – ”Henkisesti iso juttu”

06.10.2017 10:49

Ringeten SM-sarjassa pelataan viikonloppuna täysi kierros. Lapinlahdella pelataan jo lauantaina, muut ottelut ovat ohjelmassa sunnuntaina.

Mennyt viikonloppu ringeten SM-sarjassa piti sisällään kaikenlaista – muun muassa helpotusta. Kun Lahti Ringette kaatoi sunnuntaina VG-62:n kotonaan 10-3 ja otti kauden avausvoittonsa, tuore vastuuvalmentaja Jonna Aitta-aho pääsi huokaisemaan helpotuksesta.

– Se oli aika iso juttu henkisesti sekä joukkueelle että valmennukselle. Siinä ottelussa alkoivat näkyä ne asiat, joita olemme treenanneet ja joista olemme pelaajille puhuneet. Usko omaan tekemiseemme alkoi löytyä. Jos pisteitä ei olisi tullut, olisi voinut mennä pitkänkin aikaa ennen kuin kaikesta puristamisesta pääsee yli, Mia Melkisen kanssa valmennushommat täksi kaudeksi ottanut Aitta-aho myöntää.

– Alku on ollut vähän hakemista. Olemme valmennuskaksikkona uusi, ja joukkuetta on opeteltu tuntemaan – sekä harjoituksissa että peleissä. Nyt palaset ovat alkaneet loksahdella paikoilleen, joten meidän on hyvä lähteä työstämään eteenpäin.

Lahti hävisi avauskierroksella niukasti Luvian Kiekko -82:lle 2-3, mutta sen jälkeen tuli selkeämmät tappiot Lapinlahdelle ja Nokialle. Vaikka kolmessa ensimmäisessä ottelussa Lahden maaliin tehtiin 25 maalia, Aitta-aho nostaa alkukauden onnistujaksi maalivahti Tiina Tenhusen.

– Maalivahtipelimme on pitänyt joukkuetta kasassa alkukaudella, vaikka tappioita on tullutkin. Iso juttu on ollut myös se, että olemme yrittäneet tehdä sovittuja juttuja, vaikka se usko on ehkä vähän pelien lopussa loppunutkin. Halu mennä eteenpäin on kova, ja sen takia voitto Naantalista oli iso juttu.

”EKS erityyppinen joukkue”

Lahti on ottanut Aitta-ahon johdolla tavoitteekseen viedä tämän kauden aikana joukkueen syöttöpeliä eteenpäin. Jos tässä onnistutaan, kova tavoite neljän joukkoon selviytymisestä on toteutettavissa.

Seuraava etappi tulee vastaan sunnuntaina. Lahti kohtaa kotonaan Espoon Kiekkoseuran, jolla on alla karvas kahden tappion viikonloppu kivikovia Raisiota ja Lapinlahtea vastaan. Lahtelaiset saavat siis vastaansa ärsytetyn vastustajan.

– Odotan kovatasoista ja vauhdikasta peliä. Kumpikaan ei varmasti helpolla pisteitä luovuta. Tästä tulee varmasti hieman erityyppinen peli kuin nämä meidän aiemmat, Aitta-aho povaa.

– EKS pelaa kovaa ja fyysistä peliä. Esimerkiksi Lapinlahti pelaa kovaa peliä luistelemalla. EKS on erityyppinen joukkue kuin useimmat, koska se on niin fyysinen.

Sunnuntain muissa otteluissa LuKi-82 kohtaa RNK Flyersin ja yhä avausvoittoaan metsästävä VG-62 Nokian Urheilijat. Sarjakärki Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese on kaukalossa jo lauantaina Blue Ringsiä vastaan.

VIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai 7.10.
LL-89 SC – Blue Rings klo 13.00

Sunnuntai 8.10.
LuKi-82 – RNK Flyers klo 14.30
VG-62 – NoU Ringette klo 14.30
Lahti – EKS klo 16.30

Otteluiden reaaliaikaiseen seurantaan pääsee täältä!