Luvialle kova päänahka SM-sarjassa – Raisio kärsi kauden avaustappionsa

08.10.2017 18:28

Lapinlahti jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena ringeten SM-sarjassa. Raisio kärsi kauden avaustappionsa Luvialla, jossa ottelun hahmoksi nousi peräti 63 kertaa torjunut Maria Perkkola.

Hymy oli herkässä Luvian Kiekko -82:n pukukopissa sunnuntaina. Aihetta olikin, sillä hallitseva mestari RNK Flyers kaatui vahvan esityksen jälkeen 6-3.

– Otimme yhden sellaisen voiton, joita tarvitaan 2-3, jotta olemme siellä neljän joukossa. Se tuli loistavalla maalivahtipelillä. Mutta on meillä myös aika hyviä maalintekijöitä. Emme tarvinneet monta paikkaa. Tietysti on hienoa voittaa tuollainen peli, LuKi-82:n vastuuvalmentaja Antero Kivelä totesi.

Ottelun tehokolmikon muodostivat Roosa Rantaniitty (4+1), Noora Peltovirta (0+5) ja kapteeni Kirsi Pukkila (1+3). Etenkin Rantaniityn 4–2- ja 5–2-maalit reilun minuutin sisällä toisistaan kolmannen erän puolessavälissä olivat Raisiolle myrkkyä.

Ottelun hahmoksi nousi kuitenkin huiman alkukauden pelannut maalivahti Maria Perkkola. Vielä viime kaudella Raisiossa pelannut Perkkola torjui peräti 63 kertaa.

– Lähdimme hyvällä jalalla ja kovalla karvauksella. Se tuotti hyvää tulosta. Meidän maalivahtimme hoiti hommansa vähintäänkin mallikkaasti, ja myös puolustuspelissämme näkyi huimaa kehitystä. Suunta on ylöspäin, luvialaisten puolustaja Katariina Niemi iloitsi.

Raisiolle tappiollinen kenraaliharjoitus kärkiotteluun

Kuten valmentaja jo nosti esiin, voitto oli kotijoukkueelle erittäin arvokas. LuKi-82 vankisti asemaansa neljän joukossa nousemalla kuuteen pisteeseen.

– Tämä peli osoitti, että meillä on mahdollisuudet kaataa kovatkin vastustajat. Erittäin hyvältä näyttää jatko tästä eteenpäin, Niemi myhäili.

RNK Flyersille tappio oli kauden ensimmäinen. Tanja Eloranta (2+1) ja Susanna Tapani (1+2) olivat mukana joukkueen jokaisessa maalissa, mutta moni tilanne jäi myös hyödyntämättä.

– Saimme luotua paljon paikkoja, mutta viimeistely oli hieman epätarkkaa. Paljon ammuimme ohi, ja Perkkolan upeat torjunnat jäädyttivät hyökkäystehomme. LuKi pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin ja käytti omat paikkansa tehokkaasti. Joka osa-alueelta löytyy parannettavaa, valmentaja Maarika Valtonen myönsi.

Haaste kasvaa raisiolaisilla tulevana viikonloppuna, sillä se kohtaa yhä ilman tappioita sarjan kärjessä porskuttavan Lapinlahden. Kärkiottelu pelataan lauantaina.

EKS palasi voittokantaan

Kuuteen pisteeseen nousi myös Nokian Urheilijat, joka murskasi sarjajumbo VG-62:n Naantalissa 26-2. Kahden erän jälkeen lukemat olivat 9-2, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä lohduttomammaksi lukemat kotijoukkueen kannalta muuttuivat.

Nokialaisten ykköstykki oli asemiaan pistepörssissä komeasti kohentanut Elina Raesola, joka teki kuusi ja syötti kuusi maalia. Myös Roosa Salonen (5+3), Miranda Uusi-Kämppä (5+2), Kaisa Hurske (4+3), Jenni Linnamäki (3+3), Sonja Hyökyvaara (2+3) ja Hanna Ovaska (1+3) pääsivät juhlimaan toistuvasti.

Sunnuntain myöhäisimmässä ottelussa EKS voitti Lahti Ringeten vieraissa 11-4. Lahti viritteli kovaa kiriä kolmannen erän lopulla ja neljännen alussa, mutta kolmea maalia lähemmäs kotijoukkue ei päässyt neljän maalin putkensa aikana.

EKS:n alkuohjelma on ollut erittäin vaativa, ja kauden toinen voitto tulikin tarpeeseen. EKS:n tehokkaimpia olivat neljä maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Maija Väyrynen sekä tehot 3+1 loihtinut Sara Yrjölä. Myös Riikka Sjögren (1+3) ylsi neljään tehopisteeseen.

Lahdella on ensi lauantaina iso ottelu, sillä se kohtaa Blue Ringsin Tuusulassa. Molemmat joukkueet ovat kahdessa pisteessä, ja tavoite neljän parhaan joukkoon selviytymisestä vaatii voittoja mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Blue Rings kiusasi Lapinlahtea kolme erää

Raision tappion myötä Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena. Kauden viides voitto tuli lauantaina kotona Tuusulan Blue Ringsin kustannuksella maalein 13-4.

Ottelu pysyi kolme erää erittäin tasaisena, mutta päätöserässä Lapinlahti hurjasteli omia menojaan. Maalijuhlia johtivat tuttuun tapaan Anne Pohjola (5+4), Marjukka Virta (4+3) ja Tiia Halme (3+2).

– Peli oli paljon tiukempi kuin numeroista voisi päätellä. Suorastaan lensimme alussa, eikä ollut tietoakaan bussijaloista. Teimme avausmaalinkin. Peli oli nopeaa, ja momentum vaihteli edestakaisin. Tilanne oli Lapinlahdelle vain 6-4 päätöserän alussa, Blue Ringsin kanadalaisvahvistus Robyn Gillespie huomautti.

– Yritimme nousta voittotaisteluun, mutta väsähdimme hieman, ja Lapinlahden hyökkäys otti vallan. He tekivät maaleja aivan mahdottomista kulmista. Lopputulos oli selvä, mutta tulevissa otteluissamme Lapinlahtea vastaan ero ei välttämättä enää ole noin suuri.

Lapinlahden tehokolmikko on pistepörssissä sijoilla yksi, kaksi ja neljä. Nokian Raesola puski tehoiltansa ansiosta kärkikolmikkoon Pohjolan (26+24=50) ja Halmeen (21+13=34) imuun.

Tulokset tilastoineen löytyvät täältä!