SM-sarjassa lauantaina odotettu kärkiottelu, itseluottamustaan hakeva VG-62 janoaa avausvoittoa

13.10.2017 08:17

Ringeten SM-sarjassa pelataan lauantaina täysi kierros. Sarjassa on vajaan viiden kierroksen jälkeen yksi tappioton ja voitoton joukkue.

Alkukiihdytys ei ole ollut helppo VG-62:lle. Viime kaudella uusinnan kautta sarjapaikkansa säilyttänyt naantalilaisjoukkue on hävinnyt kaikki viisi otteluaan yhteismaalein 12-76.

– Alkukauteen on mahtunut hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Huomaa, että on nuori joukkue, joka on kamppaillut äärirajoilla. Itseluottamusta on ollut vaikea löytää, VG-62:n vastuuvalmentaja Tiia Palletvuori myöntää.

– Olisihan tämä alku voinut paremminkin mennä, mutta on siellä joukossa hyviäkin pelejä verrattuna vaikka viime kauteen. Pienempiä tappioita ja ylipäätään pieniä juttuja. Tässä on vielä aikaa, emmekä me ole vielä pyyhettä kehään heittäneet.

Niin, sekaan tosiaan mahtuu parempiakin otteluita. Sarjan kärkikolmikkoon kuuluvat Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja Nokian Urheilijat ovat murskanneet VG-62:n, mutta esimerkiksi hallitsevan mestarin RNK Flyersin naantalilaiset pitivät yhdeksässä maalissa.

Kun puhutaan joukkueesta, jonka pelaajat ovat Riikka Vainiota lukuun ottamatta syntyneet vuonna 1996 tai myöhemmin, kokemattomuus näkyy väistämättä. Kun tappioita – välillä isonumeroisiakin – tulee, pelin kehittäminen ei ole helppoa.

– Esimerkiksi harjoituksissa tulee paljon hyviä asioita. Sitä itseluottamusta täytyy vain tukea, jotta pelaajat uskaltavat tehdä enemmän pieniä juttuja pelin sisällä. Pieniäkin juttuja ja tavoitteita pitää tukea, jotta se ruokkii kokonaisuutta, Palletvuori sanoo.

Raisiossa kärkiottelu

VG:n peli on heilahdellut pelien sisällä, mutta valmentaja kiittelee joukkuettaan lisääntyneestä vauhdista. Maalinteko ja rohkeus pelata ovat – kuten usein heikon itseluottamuksen tilanteissa – suurimmat kehityskohteet, jotta tavoite, sarjapaikan säilyttäminen, täyttyy.

Seuraava mahdollisuus koittaa Naantalissa lauantaina, kun vierailulle saapuu Espoon Kiekkoseura. Sarjavitonen tulee Naantaliin viime viikonlopun Lahti-voiton siivittämänä.

– Vastassa on yksi sarjan kovimmista joukkueista. Helppoa ei tule, mutta erä kerrallaan lähdetään taistelemaan, Palletvuori linjaa.

– Puolustuksen tiiveys korostuu, ja luistelua pitää yrittää pitää yllä. Altavastaajana me toki siihen otteluun lähdemme. Lähdemme taistelemaan ja hakemaan meille hyviä juttuja.

Jos on VG-62 pelannut alkukauden ilman voittoja, Lapinlahti on puolestaan pelannut syys-lokakuussa ilman tappioita. Asiaan saattaa tulla muutos lauantain kierroksella, sillä Lapinlahdella on edessään alkukauden kovin haaste, kun se matkaa Raisioon RNK Flyersin vieraaksi.

Raisio kärsi menneenä viikonloppuna kauden avaustappionsa Luvian Kiekko -82:lle, joten Lapinlahti-ottelun merkitys korostuu entisestään. Lapinlahden huimasta alkukaudesta kertoo ennen kaikkea viiden ottelun yhteen laskettu maaliero, 67-20.

Kahdessa muussakin ottelussa pelataan isoista pisteistä, sillä Blue Rings ja Lahti lähtevät viikonloppuun kahdesta pisteestä sijoilta seitsemän ja kahdeksan sekä Nokian Urheilijat ja LuKi-82 kuudesta pisteestä sijoilta kolme ja neljä.

LAUANTAIN OTTELUT

Blue Rings – Lahti klo 13.00
NoU Ringette – LuKi-82 klo 14.00
RNK Flyers – LL-89 SC klo 15.30
VG-62 – EKS klo 18.00

Otteluiden reaaliaikaiset seurannat löytyvät lauantaina täältä!