Raisio kukisti Lapinlahden kärkikamppailussa

14.10.2017 00:00

Ringeten SM-sarjassa pelattiin lauantaina täysi kierros. Päivän mielenkiintoisin ottelu nähtiin Raisiossa, kun Lapinlahti matkasi RNK Flyersin vieraaksi. Lapinlahti koki kauden avaustappionsa häviten niukasti raisiolaisille lukemin 4-5. Lapinlahti nousi neljännessä erässä jo maalin päähän, mutta loppukiri ei aivan riittänyt. RNK Flyersin ratkaisijaksi nousi Fanny Impilä, joka teki voittomaalin ajassa 42:39. Voiton myötä RNK Flyers nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Lapinlahden kanssa.

Lapinlahden vastuuvalmentaja ja pelaaja Marjukka Virta ei ollut tyytyväinen ottelun jälkeen. Virran mukaan joukkue oli kuin unessa.  

– Pelistä jäi huono fiilis, koska hävittiin. Oltiin unessa koko peli, eikä missään vaiheessa herätty peliin mukaan. Raisio karvas kovasti. Meillä ei jalka liikkunut, eikä apusyötöt lähteneet ajoissa. Tehtiin peli itselle tosi vaikeaksi, eikä missään nimessä oltu omalla tasolla. Tuollaisella pelillä ei oltaisi voittoa ansaittukaan, Virta totesi.

Virta näki päivän pelissä myös positiivisia asioita.

– Jos jotain positiivista pelistä voisia sanoa, niin viimeiset kaksi minuuttia oli hyvää peliä. Sillä intensiteetillä, jos olisimme pelanneet koko pelin, tulos olisi ehkä voinut olla eri. Ja ”kokki” (maalivahti Katajisto) pelasi kyllä hyvin, Virta iloitsi.

Lapinlahden kausi on lähtenyt käyntiin kovalla sykkeellä. Päivän tappio oli joukkueelle tälle kaudelle vasta ensimmäinen.

– Kausi on alkanut ihan kivasti. Omasta päästä lähtö ja karvauspeli ovat meillä vielä aika vaiheessa. Oma rooli valmentajana on vielä vähän hakusessa. Varsinkin tänään tiukassa pelissä pelaajan ja valmentajan roolien yhdistäminen oli vaikeaa. Saatiin kauteen helpohko alku, joka näkyi tänään. Ei oltu läheskään niin valmiita kovaan peliin kuin Raisio, Virta analysoi.

Naantalilaisten tappioputki sai jatkoa   

Kausi ei ole ollut helppo VG-62:lle. Viime kaudella uusinnan kautta sarjapaikkansa säilyttänyt naantalilaisjoukkue on hävinnyt kaikki viisi otteluaan. VG-62 hävisi tänään lauantaina espoolaisille tylyin lukemin 2-20.

Nokian jäähallissa vastaan asettuivat runkosarjan kolmonen ja nelonen. Täydet pisteet matkasivat Nokian Urheilijoille, kun he olivat luvialaisia parempia lukemin 8-4. Toisessa erässä LuKi-82 nousi jo maalin päähän, mutta joutui kuitenkin taipumaan. Nokian tehokkain pelaaja oli Elina Raesalo, joka saalisti tehot 4+2.

Blue Rings ja Lahti kamppailivat voitosta Tuusulassa. Blue Rings ratkaisi voiton lopulta itselleen neljännessä erässä. Ensimmäiset kolme erää olivat todella tasaista kamppailua, mutta neljännessä erässä Blue Rings teki ratkaisevat kolme maalia. Blue Rings – Lahti 6-3. Blue Ringsin päävalmentaja Lasse Takala totesi ottelun jälkeen, että pieni herättely erätauolla toi uutta tempoa joukkueeseen.

– Ensimmäinen ja toinen erä tasaista vääntöä. Pientä herättelyä erätauolla ja taisi koutsin volyymin tasokin hieman nousta. Maalivahti Räty otti ne kopit, jonka voittavan joukkueen maalivahdin pitääkin ottaa. Raavittiin hyvällä toisen puoliskon pelillä voitto kotiin, Takala kertoi tyytyväisenä.

Seuraavat ottelut ovat ensi viikonloppuna 21.-22. lokakuuta.

Otteluiden tulospalvelu tämän linkin takaa; https://ringette.torneopal.fi/index.php