Kärkipelien sarja jatkuu SM-sarjassa – Lapinlahden tähtikaksikolle tuttuja vieraita

20.10.2017 07:17

Ringeten SM-sarjassa pelataan viikonloppuna täysi kahdeksan ottelun kattaus. Huomio kiinnittyy erityisesti Lapinlahdelle, jossa Anne Pohjola ja Marjukka Virta saavat vastaansa entisen seuransa Nokian Urheilijat.

Kun Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese lähti huiman menestysputkensa jälkeen hakemaan uusia haasteita jääkiekon puolelta vuonna 2014, ringeten SM-sarjan kaikkien aikojen parhaisiin pistemiehiin lukeutuvat Anne Pohjola ja Marjukka Virta pukeutuivat Nokian Urheilijoiden paitaan. Kahden kauden saldona oli kaksi mestaruutta, keväällä 2015 ja 2016.

Nyt Pohjola ja Virta rakentavat jälleen uutta menestystarinaa Lapinlahdella. Lauantaina on edessä ensimmäinen ottelu vanhaa seuraa vastaan, kun sarjan kakkonen ja kolmonen iskevät yhteen Lapinlahdella.

– Muutenkin siellä on tuttuja pelaajia. On harmittavaa, että meillä on pari tärkeää pelaajaa sivussa, vaikka muut pelaajamme ovat hyvin pystyneet paikkaamaan heitä. Se vähän huolettaa, Nokian vastuuvalmentaja Jonna Satama pohjustaa viitaten Roosa Salosen ja Ulla Ovaskan loukkaantumisiin.

– Erittäin mielenkiinnolla lähdemme tuohon peliin, koska he tuntevat meidän pelimme niin hyvin. Itse asiassa he ovat olleet rakentamassa meidän pelisysteemiämmekin. Samoin me tiedämme aika hyvin, miten he pelaavat. Se on sitten toinen juttu, miten löydämme aseita heitä vastaan.

Lapinlahti tulee otteluun ärsytettynä, sillä menneenä viikonloppuna joukkue kärsi kauden avaustappionsa RNK Flyersille. Nokialla on puolestaan kahden voiton putki alla, mutta alkukiihdytykseen on mahtunut tappiot Espoon Kiekkoseuralle ja RNK Flyersille.

– Se ensimmäinen peli Espoossa (tappio 1-7) oli aika kylmä suihku. Epäonnistuimme joka osa-alueella siinä. Sieltä olemme lähteneet parantamaan oikeastaan kaikkia osa-alueita. Raisio-peli oli jo parempi, vaikka siinä tappio tulikin. Suunta on ollut hyvä, Satama iloitsee.

Nokian nuoret vastanneet huutoon

Nokia on ollut viime vuosina kestomenestyjä, sillä kahden perättäisen mestaruuden lisäksi se oli häviävänä osapuolena SM-finaaleissa viime keväänä. Peliä kehitetään nytkin kevättä silmällä pitäen.

– Monella osa-alueella on vielä tekemistä, että saamme kokonaisuuden toimimaan koko pelin ajan. Parhaimmillaan se rullaa hienosti, mutta siinä on tekemistä, että saamme pakan pysymään koko ajan kasassa. Jos pystymme pelaamaan korkealla tasollamme koko ajan, sillä mennään pitkälle. Haaste on pysyä siinä, Satama luonnehtii.

– Hyvää on se, että olemme parantaneet peliämme joka osa-alueella. Lisäksi nuoret pelaajamme ovat päässeet hyvin mukaan. Nuori maalivahtimme Oona Keskinen pelaa ensimmäistä SM-kauttaan, ja hän on joutunut ottamaan isoa vastuuta. Myös Jenni Linnamäki ja Ronja Lahtivirta ovat päässeet hyvin peliin mukaan. Siihen voi olla tyytyväinen.

Lauantain Lapinlahti-ottelun myötä Nokian ensimmäinen neljännes runkosarjassa täydentyy. Heti sunnuntaina alkaa toinen, kun joukkue kohtaa kotonaan Lahden. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa NoU Ringette kaatoi Lahden vieraissa 8-2.

– Lahti-peli vaatii kovaa keskittymistä peliin. Oma peli pitäisi saada mahdollisimman hyvin pidettyä yllä, jotta Lahti ei pääse yllättämään. Viimeksi teimme sen pelin pikkuisen liian vaikeaksi itsellemme huolimattomuudella.

Viikonlopun muista otteluista lauantain kamppailu EKS – Blue Rings pomppaa erityisesti esiin. EKS on sarjanelosena kaksi pistettä kuudentena olevaa Blue Ringsiä edellä, joten jaossa on pudotuspelitaistelun kannalta merkittäviä pisteitä.

Sunnuntain herkkupala on EKS:n ja RNK Flyersin kauden toinen kohtaaminen, sillä Raisio voitti trillerin kotonaan niukasti 6-5 syyskuun viimeisenä päivänä. Pari viikkoa sitten Raision lyönyt Luvian Kiekko -82 pyrkii puolestaan jatkamaan yllätyksiään Lapinlahden vieraana.

LAUANTAIN OTTELUT

VG-62 – LuKi-82 klo 14.30
EKS – Blue Rings klo 14.45
LL-89 SC – NoU Ringette klo 15.00
Lahti – RNK Flyers klo 16.30

SUNNUNTAIN OTTELUT

Blue Rings – VG-62 klo 12.30
NoU Ringette – Lahti klo 15.00
LL-89 SC – LuKi-82 klo 15.00
EKS – RNK Flyers klo 15.15

Otteluiden reaaliaikaiset seurannat löytyvät viikonloppuna täältä!