Blue Ringsillä edessä kova viikonloppu SM-sarjassa – uskoa riittää pudotuspelipaikkaan

03.11.2017 07:16

Hallitseva mestari vastassa lauantaina, viime kauden hopeajoukkue sunnuntaina – ringeten SM-sarjassa pudotuspelijunaan mielivän Tuusulan Blue Ringsin viikonlopussa haasteet eivät lopu kesken.

Viime kaudella neljänneksi SM-sarjassa sijoittunut Blue Rings majailee tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Matkaa neljän joukkoon ei ennen viikonloppua ole kuin kaksi pistettä, mutta edellä tasapisteissä olevat Espoon Kiekkoseura ja Luvian Kiekko -82 ovat pelanneet ottelun vähemmän.

Sarjaa on jäljellä vielä lähes kolme neljännestä, mutta yksi asia on jo nyt varmaa: Blue Rings tarvitsee pisteitä kiihtyvällä tahdilla, jos se haluaa pysyä pudotuspelijunan kyydissä.

– Neljän joukkoon haluamme, joten menihän tämä ensimmäinen neljännes kieltämättä alakanttiin meiltä. Uskon, että neljän joukkoon on täydet mahdollisuudet. Totta kai se vaatii hyvää onnistumista – ja ennen kaikkea sitä, että pelaajamme pysyvät terveinä. Se on vain kylmä fakta, Blue Ringsin vastuuvalmentaja Lasse Takala painottaa.

– Olemme pelanneet hyvin myös huippujoukkueita vastaan, mutta se on näkynyt, että meillä ei ole missään vaiheessa ollut koko joukkue paikalla. Koko ajan on ollut poissaoloja, mikä on tietenkin syönyt meidän tekemistämme. Eteenpäin on menty, ja nyt alkaa olla telakka tyhjänä. Saamme kaikki vihdoin paikalle, joten siinä mielessä olen positiivisin mielin. Pääsemme painamaan laajalla pelaajistolla.

Yläpuolella olevien päänahat mielessä

Blue Rings on kasannut ihan kohtuullisesti pisteitä (kuusi), mutta voitoista yksi on tullut Lahtea ja kaksi Naantalia vastaan. Yläpuolellaan sarjataulukossa olevia joukkueita Blue Rings ei ole onnistunut vielä voittamaan.

– Voitot vaativat onnistumisia ja kaikkia paikalle. Meidän on päästävä käyttämään joukkueemme leveyttä. Sen se vaatii, että saamme tehtyä voittoon vaadittavat maalit ja pelattua tiukkaa, hyvää puolustuspeliä.

Takala myöntää, että avausneljännekseen mahtui heikompiakin pelejä. Lokakuun alussa Luviaa vastaan (tappio 1-10) tuusulalaiset näkivät hallinneensa peliä, mutta vastustaja iski tehokkaasti maalit. Toiseksi esimerkiksi Takala nostaa viikkoa myöhemmin pelatun ottelun Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea vastaan (lopputulos 13-4).

– Myös Lapinlahtea vastaan ensimmäinen 30-minuuttia oli hyvää pelaamista. Viimeisessä erässä vähän meidän pelaajien selkäranka katkesi, Takala muistelee viimeisen erän seitsemän takaiskun romahdusta.

– Ehjä hyvä 60-minuuttinen on edellytys meille – mieluiten vielä niin, että kaikki pelaavat lähellä omien taitojensa huippua. Siitä haaveilen, ja uskon, että se myös toteutuu vielä. Tuleva viikonloppu on taas hyvä paikka, kun viime kauden finalistit ovat vastassa.

RNK Flyers murskasi VG-62:n keskiviikkona

Tulevana viikonloppuna tuusulalaiset pääsevät tosiaan kovan haasteen pariin. Lauantaina vastassa vieraissa hallitseva mestari RNK Flyers, sunnuntaina puolestaan kotona viime vuoden hopeajoukkue ja viikonloppuun sarjan kolmospaikalta lähtevä Nokian Urheilijat.

– Me haluamme pisteitä. Olemme tietenkin molempia vastustajia vastaan altavastaajia, mutta kaikkemme teemme. Kun pelaa joka ikisen vaihdon ja tilanteen täysillä, lopputulosta on helppo kunnioittaa joka tapauksessa, Takala huomauttaa.

– Molemmissa joukkueissa on maajoukkuetason huippupelaajia, mutta meillä on kaikki edellytykset pärjätä heitä vastaan. Se vaatii vain sitä ehjää 60-minuuttista laajalla pelaajistolla, jotta pystymme pitämään pelin tempon sellaisena, kuin me haluamme. Emme halua joutua mukautumaan liikaa vastustajan tekemiseen.

RNK Flyers otti varaslähdön viikonloppuun jo keskiviikkoiltana lyömällä kotonaan VG-62:n maalein 15-2. Helppo voitto irtosi, vaikka viime viikkoina hirmuiskussa ollut Susanna Tapani oli sivussa. Fanny Impilä teki peräti kuusi maalia ja lisäsi kylkeen syöttöpisteen. Tanja Eloranta oli vielä tehokkaampi (2+6).

Viikonloppuna on luvassa kovaa taistelua pudotuspeliviivan päällä, sillä neljäntenä oleva EKS kohtaa lauantaina yläpuolellaan majailevan Nokian ja sunnuntain alapuolellaan tasapisteissä olevan LuKi-82:n. Luvia ottaa mittaa lauantaina Lahdesta.

Lisämielenkiintoa viikonloppuun tuo yhä kovempana käyvä kilpajuoksu SM-sarjan kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikasta. Lapinlahden Anne Pohjola on enää kymmenen pisteen päässä listan kärkinimestä, Luvian Kirsi Pukkilasta. Lisää aiheesta täältä!

VIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai
NoU Ringette – EKS klo 13.45
LuKi-82 – Lahti klo 14.30
VG-62 – LL-89 SC klo 14.30
RNK Flyers – Blue Rings klo 15.30

Sunnuntai
Blue Rings – NoU Ringette klo 12.30
EKS – LuKi-82 klo 15.15
Lahti – LL-89 SC klo 16.30

Otteluiden reaaliaikaiset seurannat löytyvät päiväkohtaisesti täältä!