EKS:lle taas karvasta kalkkia – Nokialla, Luvialla ja Lapinlahdella täydellinen viikonloppu

05.11.2017 18:24

Jyvät alkavat erottua akanoista ringeten SM-sarjoissa. Sarjan kärkinelikko otti tämän viikon otteluista täydet neljä pistettä joukkuetta kohden, ja pohjanelikko jäi ihmettelemään pistelisäyksittä.

Nokian Urheilijoille viikonloppu oli tuloksellisesti napakymppi. Lauantaina otettu tärkeä voitto Espoon Kiekkoseurasta näkyi vielä sunnuntain vierasottelun alussa, kun Blue Rings siirtyi vajaan seitsemän minuutin kohdalla 2–1-johtoon Annika Haaran osumalla.

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin vastustamaton pyörremyrsky, joka tuhosi tuusulalaiset. NoU:n tehopakkaus Elina Raesola rohmusi hirmuiset tehot (7+6=13) ja oli mukana yhtä vaille kaikissa joukkueensa osumissa, kun Nokia kiihdytti vakuuttavaan vierasvoittoon maalein 14-3.

– Eilinen EKS-ottelu oli meiltä hyvä peli; puolustus toimi ja Camilla Kortesniemi pelasi maalilla vahvasti. Tänään voittoon riitti vähän vähempikin, Nokian päävalmentaja Jonna Satama myönsi.

Nokialle voitto oli kolmas peräjälkeen. Viime kauden hopeajoukkue otti viikonlopun aikana merkittävän askeleen pudotuspelitaistelusta kohti kärkitaistelua, sillä sarjakärki RNK Flyers on neljä pistettä edellä ja playoff-viivan alapuolelle on matkaa jo mukavat kuusi pistettä.

– Lauantain Espoo-ottelussa tahto voittaa näkyi meissä kaikissa. Kopissa ja vaihtoaitiossa oli tosi hyvä fiilis, Nokian avausmaalista Tuusulassa vastannut Jenni Linnamäki kertasi.

– Blue Ringsiä vastaan emme pelanneet yhtä hyvin, vaikka alkulämmittelystä asti oli ihan rento tunnelma. Paljon saimme kuitenkin onnistumisia.

Anne Pohjolan hurjastelu jatkui

EKS:lle jäi huipputärkeästä viikonlopusta lopulta luu käteen. Lauantain Nokia-tappiota seurasi vielä kipeämpi tappio sunnuntaina, kun tukevan otteen sarjan nelospaikasta ottanut Luvian Kiekko -82 haki Espoosta vieraspisteet. Loppulukemiksi saatiin 6-8.

Tie loppulukemiin oli kuitenkin varsin dramaattinen. Kun peliä oli pelattu karvan alle 20 minuuttia, LuKi-82:n kapteeni Kirsi Pukkila oli jo ehtinyt tehdä hattutempun ja viedä joukkueensa 5–1-johtoon.

Toisen erän loppu oli kuitenkin luvialaisille synkkä. Camilla Ojapalo käynnisti EKS:n kirin kahdella pikamaalillaan, ja vain kaksi sekuntia ennen toisen erän päättymistä Sara Yrjölä tasoitti pelin 5-5:een. Pukkilan neljäs osuma heti kolmannen erän alkuun vei LuKi:n uudelleen johtoon, mutta EKS tuli nopeasti uudestaan tasoihin Minna Ojapalon toisella maalilla.

Tasalukemissa edettiin päätöserän alkusekunneille asti. Roosa Rantaniityn ja Anni Lähteenmäki osuivat 43 sekunnin sisällä toisistaan, eikä EKS pystynyt enää toiseen ihmenousuun. Viikonlopun toinen voitto oli Luvialle arvokas, sillä playoff-viivan alapuolella lymyilevä EKS jäi neljän pisteen päähän.

Pukkila kasasi viikonlopun kahdessa ottelussa tehot 5+3, mutta ne eivät riittäneet pitämään häntä kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikalla. Viikonloppuun kymmenen pisteen takamatkalta lähtenyt Anne Pohjola hurjasteli viikonloppuna käsittämättömät tehot 16+12, kun Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese murskasi molemmat vastustajansa.

Lauantaina Naantalista haetun 31–2-voiton jatkoksi Lapinlahti murskasi Lahden 15-1. Pohjolan kuusi maalia ja viisi syöttöä nostivat hänen tämän kauden pistepottinsa jo 93:een (49+44). Kaikkien aikojen pörssiä Pohjola johtaa nyt tehoillaan 1216+1345=2561. Pukkilan lukemat ovat nyt 1343+1208=2551.

Lapinlahdella on mahdollisuus nousta sarjan kärkeen viikon päästä sunnuntaina, kun se kohtaa niin ikään viikon molemmat ottelunsa voittaneen RNK Flyersin kotonaan. Molemmat joukkueet ovat 18 pisteessä, mutta raisiolaiset johtavat sarjaa voitettuaan kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Raisiossa.

Tulokset ja tilastot viikonlopun otteluista löytyvät täältä!