SM-sarjassa herkullinen viikonloppu – ”syyskauden finaali” kruunaa tarjonnan

10.11.2017 07:14

Ringeten SM-sarjassa pelataan viikonloppuna kaksi täyttä kierrosta. Lapinlahdella on sunnuntaina jaossa sarjataulukon kärkipaikka, kun kärkijoukkueet iskevät yhteen.

SM-sarjan syyskausi on ollut kahden joukkueen kilpajuoksua. Ennen viikonlopun otteluita RNK Flyers ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ovat tasapisteissä sarjan kärjessä.

Molemmilla on kerättynä kymmenestä ottelusta kahta vaille täydet 18 pistettä. Nokian Urheilijat on neljän pisteen ja Luvian Kiekko -82 kuuden pisteen päässä kärkikaksikosta, joten kun kärkikaksikko pelaa toisiaan vastaan sunnuntaina, on perusteltua puhua syyskauden symbolisesta finaalista.

– Voi kai sen niinkin ajatella. Me ajattelemme kyllä runkosarjaa ihan kokonaisuutena. Pelataan ne finaalit sitten kauden päätteeksi, RNK Flyersin päävalmentaja Katriina Kulju kuittaa.

Kun kärkikaksikko kohtasi lokakuun puolessavälissä Raisiossa, RNK Flyers taisteli 5–4-voiton. Seuraava keskinäinen kohtaaminen on vasta tammikuussa, joten tulevana sunnuntaina Lapinlahdella pelataan myös henkisestä etulyöntiasemasta.

Lapinlahti ei ole hävinnyt tämän kauden sarjassa kuin Raisiolle. Virekin on kohdallaan, sillä menneenä viikonloppuna VG-62 ja Lahti Ringette saivat kyytiä yhteismaalein 47-3. Kulju tiedostaa haasteen kovuuden.

– Voitto vaatii meiltä sen, että jokainen pelaaja onnistuu pelaamaan omalla hyvällä tasollaan. Lapinlahti on todella kova joukkue – pelataan sitten kotona tai vieraissa. Se on todella paha, taitava ja nälkäinen vastustaja, joten aivan joka osa-alueella täytyy onnistua, jotta voittoon olisi edes mahdollisuuksia.

Susanna Tapani jääkiekkomaajoukkueen mukana

Erityisen haasteen Raisiolle tuovat Lapinlahden tulikuumat ykköstähdet. Anne Pohjola on takonut kymmeneen otteluun hurjat 94 (49+45) tehopistettä ja noussut SM-sarjan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen. Tämän kauden pistepörssin kakkonen Tiia Halme on säestänyt 69 tehopisteellään.

– Muutamat jutut on muistissa edellisestä kohtaamisestamme. Heidän vahvuutensa on tiedossa, mutta he ovat niin monipuolisia hyökkääjiä, että johonkin yksittäiseen asiaan varautuminen ei auta. Täytyy keksiä jotain muuta. Todella kovaa puolustuskolmiota saa pelata, jotta pystyy pitämään heidät kurissa. Muutamat jutut meillä on merkattuna, Kulju vinkkaa.

Hallitsevan mestarin tehtävää ei ainakaan helpota se, että koko viikonloppu menee reissun päällä. Lauantaina on vastassa vieraissa sarjakolmonen Nokian Urheilijat, joten kovempaa viikonloppua ei juuri tällä hetkellä SM-sarjassa ole tarjolla.

Entisestään haastetta lisää se, että RNK Flyersin ykköstähti Susanna Tapani on olympiakisoihin valmistautuvan naisten jääkiekkomaajoukkueen mukana Yhdysvalloissa. Lisäksi raisiolaisilla on loukkaantumishuolia.

– Odotan kovia pelejä. Meillä on tietysti vähän haasteita reissulle, kun kokoonpanomme elää. Odotukset ovat kuitenkin korkealla, ja molempia pelejä lähdemme voittamaan. Helpolla emme varmasti pääse, mutta emme kyllä päästä vastustajiakaan, Kulju lupaa.

Tiukkoja vääntöjä

RNK Flyers kärsi kauden tähän mennessä ainoan tappionsa LuKi-82:lle reilu kuukausi sitten Luvialla. Muuten sarja on tähän mennessä puhdas.

– On jäänyt hyvä maku joukkueestamme. Voi sanoa, että olemme tavoitevauhdissa tekemisen ja pelien suhteen. Myös koko sarjasta on hyvä fiilis. Nyt on ollut tasaista vääntöä, ja jokaista vastustajaa vastaan on ollut kovia pelejä. Se on hyvä juttu, Kulju iloitsee.

Niin, ottelut Luviaa ja Lapinlahtea vastaan eivät suinkaan ole olleet ainoita tasaisia vääntöjä Raisiolle tällä kaudella. Myös Nokiaa ja EKS:aa vastaan Raisio on joutunut tekemään kovan päivätyön voittojen eteen – Espoota vastaan jopa kahdesti.

– Kyllä se kertoo varmasti myös siitä, että emme ole pystyneet ihan omalla tasollamme pelaamaan kaikkia pelejä tai eriä. Olemme myös vähän päästäneet niitä pelejä tiukoiksi, Kulju hymähtää.

– Mutta toisaalta olemme pystyneet kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksemme. Ennen kaikkea se kertoo tietysti uskosta omaan tekemiseemme.

VIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai 11.11.
LuKi-82 – Blue Rings klo 14.30
NoU Ringette – RNK Flyers klo 14.30
LL-89 SC – EKS klo 15.00
VG-62 – Lahti klo 18.00

Sunnuntai 12.11.
LuKi-82 – NoU Ringette klo 14.30
LL-89 SC – RNK Flyers klo 15.00
EKS – VG-62 klo 15.15
Lahti – Blue Rings klo 16.30

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy täältä!