Lapinlahti murskaava kärkiottelussa – hallitsevalla mestarilla tyly viikonloppu SM-sarjassa

12.11.2017 18:22

Sarjakärkenä viikonloppuun lähtenyt RNK Flyers putosi ringeten SM-sarjassa kolmanneksi. Lauantain Nokia-tappion perään tuli nokkaan Lapinlahdelta.

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese otti ison askeleen kohti runkosarjan voittoa lyömällä kärkiottelussa RNK Flyersin kotonaan maalein 11-3. Kun raisiolaiset taipuivat myös lauantaina Nokialle, Lapinlahti nykäisi viikonloppuna neljän pisteen kaulan sarjataulukossa.

Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen kotonaan voittanut RNK Flyers jäi takaa-ajajaksi jo avauserässä, mutta iskuetäisyys säilyi toisen erän loppupuolelle asti. Lopullinen ratkaisu tapahtui kolmannen erän alussa, kun kotijoukkue teki kolme maalia vajaan kuuden minuutin sisällä toisistaan ja karkasi 9–3-johtoon.

– Totta kai voitosta jäi hyvä fiilis, etenkin, kun oli vanha seura vastassa, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Katariina Kurikko totesi.

– Peli oli kuitenkin vähän tahmeaa, ja menimme liikaa vastustajan vauhdin mukaan. Paikkoja olisi ollut useampaan osumaan, mutta sihti oli vähän hukassa. Kivat numerot saimme silti taululle.

Kurikko teki joukkueensa kymmenennen maalin, mutta valtaosa tehoista tuli taas tutusta suunnasta. Pistepörssin kärkikolmikko Tiia Halme (4+4), Marjukka Virta (3+5) ja Anne Pohjola (3+3) kasasi hulppean 22 tehopisteen potin.

Vajaalla kokoonpanolla pelanneelle RNK Flyersille viikonloppu oli synkkä. Kahden tappion myötä sarjan kärkipaikka vaihtui kolmanteen sijaan.

– Lähdimme kovaan matkaviikonloppuun vajaalla kokoonpanolla, ja matkan kuluessa kokoonpano harveni entisestään. Tänään kaikki kentällä olleet taistelivat jokaisessa vaihdossa. Se ei nyt riittänyt loppuun asti, RNK Flyersin joukkueenjohtaja Tommi Laine niputti.

Nokian voittoputki venyy

Lapinlahden lisäksi RNK:n ohi tuli myös saman verran pisteitä kerännyt Nokian Urheilijat. NoU Ringette otti jo viidennen perättäisen voittonsa kukistamalla Luvian Kiekko -82:n vieraissa maalein 7-4.

LuKi sai otteluun salama-alun, ja avauserän jälkeen kotijoukkue johti 3-1. Kovat tehot 3+2 kirjauttanut Elina Raesola oli kuitenkin liian paha pideltävä, ja Nokia tuli rinnalle ja samalla vauhdilla ohi. Kirsi Pukkila (1+3) toi LuKi:lle toivoa vielä ajassa 40.19 kaventamalla 4-5:een, mutta sen lähemmäs ei ollut eväitä.

Neljäntenä olevan LuKi:n etumatka pudotuspeliviivan alapuolelle kaventui neljään pisteeseen, sillä viitospaikkaa hallussaan pitävä Espoon Kiekkoseura murskasi sarjajumbo VG-62:n kotonaan 16-5. VG-62 jahtaa yhä kauden avauspisteitään.

Espoolaisista tehokkain oli neljä maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Minna Ojapalo, kun joukkue katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Myös Camilla Ojapalo (4+2) ja Sara Yrjölä (1+5) pääsivät hyvin esille.

Lahti ja Blue Rings tarjoilivat yleisölle erittäin tiukan ja vähämaalisen väännön, jossa tuusulalaisvieraat vetivät täpärästi pidemmän korren. Loppulukemiksi saatiin 2-3.

Lahti johti pitkään Hennariikka Parviaisen toisen erän alkupuolen osumalla. Blue Rings tasoitti vasta ajassa 38.44 Annamari Ruusun osumalla. Päätöserään lähdettiin tasatilanteesta 1-1, mutta Minna Seppälä vei Blue Ringsin johtoon jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Taru Heikkilä lisäsi johtoa, eikä Lahti enää toipunut, vaikka Nea Tervala vielä Blue Ringsin johdon puolittikin.

Voitto oli kahdeksaan pisteeseen nousseelle Blue Ringsille tärkeä, sillä ero pudotuspeliviivan päälle kutistui kuuden pisteen suuruiseksi. Neljä pistettä keränneellä Lahdella on jo palava kiire playoff-junan kyytiin.

Sunnuntain otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!