Erikoisen otteluohjelman läpi – EKS tähyää luottavaisena pudotuspeliviivan päälle

17.11.2017 10:51

Espoon Kiekkoseuran otteluohjelma on ollut kaikista ringeten SM-sarjan joukkueista erikoisin. Tulevana viikonloppuna on edessä kaksi pakkovoitto-kategoriaan sujahtavaa ottelua.

Sarjan kärkeen Nokian Urheilijat, RNK Flyers ja Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese – eli sarjan tämän hetken kärkikolmikko. Sen jälkeen vastustajat olivat Lahti, VG-62 ja Blue Rings – eli sarjan tämän hetken pohjakolmikko. Sitten taas Raisio, Nokia, Luvian Kiekko -82 ja Lapinlahti.

Siinä on Espoon Kiekkoseuran alkukauden ohjelma ringeten SM-sarjassa. Kun otteluiden vaatimustaso heittelee putkissa, ja lähtökohtaisesti paremmat joukkueet tulevat vastaan usein perättäisinä päivinä, EKS:lla on ollut haasteita kalibroida peliään.

– Se on ollut kieltämättä haastavaa, kun ensin tulee lauantaina ja sunnuntaina vastaan sarjan heikoimmat joukkueet, ja seuraavana viikonloppuna on vastassa sarjan kaksi kovinta joukkuetta. Olemme pyrkineet painottamaan myös harjoituksemme seuraavien vastustajiemme mukaan. Kyllä se on erilaista pelata eri joukkueita vastaan, EKS:n valmennuksessa mukana oleva Nina Löfhjelm myöntää.

– Sarjan alussa meillä oli Raisiota vastaan tiukka peli, jonka hävisimme vasta ihan lopussa (5-6). Seuraavana päivänä oli peli Lapinlahtea vastaan kotona, ja sen huomasi, että pelaajat olivat henkisesti väsyneitä. Silloin emme pystyneet pistämään yhtään kampoihin (3-14). Viime viikonloppuna Lapinlahtea vastaan se peli oli sitten taas ihan erilainen, Löfhjelm havainnollistaa.

Loukkaantumishuolia kärkikaartissa

Kauden avausottelusta Nokiaa vastaan EKS otti komean 7–1-voiton, mutta sen koommin päänahkoja sarjan kärkinelikosta ei ole tippunut. Erityisen karvas oli kotitappio pari viikkoa sitten LuKi-82:lle, sillä joukkueet kamppailevat tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta.

– Koko joukkueella on hyvä maku alkukaudesta, vaikka tiukat pelit ovat nyt kääntyneet meidän tappioiksi. Meillä on ollut ylimääräistä haastettakin, kun tehokkaimmat pelaajamme ovat olleet loukkaantuneina. Olemme keskittyneet joukkueen henkiseen puoleen, ja sillä saralla olemme päässeet eteenpäin, Löfhjelm avaa.

– Maija (Väyrynen) ja Riikka (Sjögren) ovat joutuneet olemaan nyt sivussa. Toivottavasti he pääsevät hiljalleen takaisin kehiin. He ovat kuitenkin meidän eniten pisteitä tehneitä pelaajia. Täytyy myöntää, että sekin on vaikeuttanut pisteiden saamista kovilta joukkueilta.

Kun EKS on pelannut 11 ottelua, se on kymmenellä pisteellään viidentenä sarjassa. Matkaa pudotuspeliviivan päälle on neljä pistettä.

– Tässä on pelattu vasta reilu neljännes, ja luotto on vahva, että pelaamme itsemme sinne neljän sakkiin. Luvia on se lähin jahdattavat tuossa, ja takana on tietysti Blue Rings parin pisteen päässä. Huolta ei ole, Löfhjelm vakuuttaa.

Painetta Luvialle?

Tulevana viikonloppuna EKS:lla on kultainen mahdollisuus kuroa eroa kiinni Luviaan nähden. LuKi pelaa sunnuntaina sarjajumbo Naantalia vastaan, mutta lauantain vierasottelu kahden perättäisen tappion ärsyttämää RNK Flyersia vastaan on paha paikka.

Viime sunnuntaina voittokantaan juuri VG-62-voitollaan palannut EKS puolestaan kohtaa sarjataulukossa alapuolellaan olevat joukkueet – jälleen kerran putkena. Lahti vierailee lauantaina Espoossa, sunnuntaina puolestaan ohjelmassa on vierasottelu Tuusulassa Blue Ringsiä vastaan.

– Näistä peleistä täytyy pisteet ottaa – ei siinä ole muuta vaihtoehtoa. Myös treenit tehdään sen mukaan, että jokaisen on otettava vastuuta. Takki auki ei voi lähteä mitään vastustajaa vastaan. Jos on heikko vastus, emme tyydy mihinkään viiden maalin voittoihin.

Toista viikkoa peräjälkeen viikonlopun ohjelmassa on myös kärkipeli. Viime viikonloppuna sarjakakkoseksi noussut NoU Ringette kohtaa sunnuntaina kotonaan sarjakärki Lapinlahden.

VIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai 18.11.
Blue Rings – LL-89 SC klo 13.00
NoU Ringette – VG-62 klo 14.00
EKS – Lahti klo 14.45
RNK Flyers – LuKi-82 klo 15.30

Sunnuntai 19.11.
LuKi-82 – VG-62 klo 12.00
Blue Rings – EKS klo 12.30
RNK Flyers – Lahti klo 14.30
NoU Ringette – LL-89 SC klo 15.00

Otteluiden reaaliaikaiset seurannat löytyvät päiväkohtaisesti täältä!