SM-sarja MM-tauolle Lapinlahden komennossa – syyskauden kuningatar Anne Pohjola ratkaisi kärkikamppailun

19.11.2017 16:56

Ringeten SM-sarjan runkosarja on yhtä ottelua vaille puolessavälissä. MM-tauolle lähdetään Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen vankassa komennossa.

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese pääsi mittaamaan osaamistaan kärkiottelussa jo toisena sunnuntaina peräjälkeen. Tällä kertaa vastassa oli Nokian Urheilijat, ja paikkana oli Nokian jäähalli. Kuten viikko sitten Raisiota vastaan, myös tällä kertaa Lapinlahti poistui kaukalosta voittajana. Loppulukemiksi saatiin 3-5.

Ottelu oli kärkiottelun arvoinen. Elina Raesola vei NoU Ringeten kolme kertaa maalin johtoon – ensimmäisessä, toisessa ja kolmannessa erässä. 2–1-johto kesti erän verran, mutta jokaisella kerralla Lapinlahti kynsi itsensä väkisin tasoihin.

Voittomaalia saatiin odottaa viimeiselle kympille asti. Ei ollut yllättävää, että siitä vastasi SM-sarjan syyskautta dominoinut Anne Pohjola. Syyskaudella hurjat 117 tehopistettä kirjauttanut Pohjola takoi tällä kertaa tehot 2+2. Tiia Halme (1+4) pisti vielä täkyn verran paremmaksi, ja myös Marjukka Virta (2+1) säesti hyvin.

Kun SM-sarja jatkuu MM-tauon jälkeen joulukuun 9. päivä, Lapinlahden lähin uhkaaja on neljän pisteen päässä majaileva RNK Flyers. Raisiolaisjoukkue joutui yllättävän tiukoille kotijäällään Lahti Ringetteä vastaan, mutta plakkariin tuli 8–5-voitto.

Lahti jopa johti ottelua avauserän jälkeen, ja vielä ajassa 49.08 Amanda Harju toi Lahden maalin päähän (5-6:een). Siiri Saariketun ja Sara Tenhovaaran maalit viimeisellä kympillä varmistivat hallitsevan mestarin kauden 11:nnen voiton.

Ainoana joukkueena tällä kaudella Lapinlahden voittaneelta Raisiolta kunnostautuivat Saariketun (3+0) ja Tenhovaaran (2+2) lisäksi Henni Isaksson (2+1), Meri-Maija Viinikkala (1+2) ja Jasmin Kiiski (0+3). Pistepörssin kärkikymmenikköön mahtuvat Susanna Tapani ja Fanny Impilä olivat sivussa.

Saariketulle päivä oli juhlava muutenkin. Hän sai muistolaatan 300 SM-sarjapelin kunniaksi seuransa entiseltä pelaajasuuruudelta, Mira Koivusalolta.

EKS:lla voitokas viikonloppu

Luvian Kiekko -82 palasi nopeasti takaisin voittokantaan lyömällä VG-62:n kotonaan 5-3. Tahtipuikkoa heilutti Luvian kapteeni Kirsi Pukkila, joka oli mukana joukkueensa kaikissa osumissa (2+3).

LuKi karkasi vajaassa 20 minuutissa turvalliseen 4–0-johtoon. Tämän jälkeen jalka nousi vähän kaasulta, ja sarjajumbo pääsi iskuetäisyydelle. Pukkilan illan toinen osuma (5-2:een) päätöserän alkuun lopetti kuitenkin naantalilaisten haaveet kauden avauspisteistä.

Voitto tuli neljättä sijaa hallussaan pitävälle LuKille tarpeeseen, sillä pudotuspeliviivan alapuolella kyttäävä Espoon Kiekkoseura tuli kahden voiton viikonlopun myötä kahden pisteen päähän. Sunnuntain kierroksella voitto tuli Blue Ringsin kustannuksella Tuusulasta maalein 11-3.

Blue Rings oli avauserän jälkeen maalin päässä (1-2), mutta EKS lähti omille teilleen toisessa erässä. Lukemat hieman kaunistuivat viimeisen reilun minuutin aikana, kun Minna Seppälä ja Annika Haara tekivät Blue Ringsille merkitykseltään kosmeettiset maalit. Blue Ringsillä on matkaa pudotuspeliviivan päälle jo kahdeksan pistettä.

EKS:n pelissä näkyi Maija Väyrysen ja Riikka Sjögrenin paluu kokoonpanoon. Neljä maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Väyrynen loisti kaukalon ykköstähtenä, ja myös Sjögrenin (1+2) panos oli merkittävä. Minna ja Camilla Ojapalo viimeistelivät kumpikin hattutempun.

Muut joukkueet saavuttivat runkosarjan puolenvälin krouvin sunnuntaina, mutta EKS ja LuKi ovat pelanneet ottelun vähemmän. Näillä joukkueilla puoliväli täyttyy vasta joulukuun alkupuolella, kun MM-tauko on ohi.

Otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!