Ringeten tuoreet maailmanmestarit palaavat SM-jäille – MM-sankari Perkkola heti keskelle kiivasta pudotuspelitaistelua

08.12.2017 08:02

Ringeten SM-sarja jatkuu viikonloppuna kahdella täydellä kierroksella. Tuoreet maailmanmestarit liukuvat vajaa viikko mestaruuden jälkeen takaisin SM-jäille.

Suomi juhli viikko sitten lauantaina ringeten maailmanmestaruutta Kanadan Mississaugassa. Juhlat on juhlittu, ja edessä on paluu arkeen. 16 tuoretta maailmanmestaria liukuu viikonloppuna kotiyleisön ihmeteltäväksi, kun SM-sarja palaa MM-tauolta.

– Joihinkin joukkueisiin se saattaa vaikuttaa aika paljonkin tällä viikolla – ainakin niihin, joilla ei kauheasti ole pelaajia. Aikaerotkin vaikuttavat, kun pelit ovat jo kolmantena ja neljäntenä päivänä paluun jälkeen. Se vaikuttaa viikonlopun peleihin, Luvian Kiekko -82:n päävalmentaja Antero Kivelä arvioi.

Luvian joukkueesta oli neljä pelaajaa Kanadassa – kaksi alle 21-vuotiaiden MM-hopeaa saavuttaneessa joukkueessa, yksi (Kirsi Pukkila) nuorten maajoukkueen valmennusjohdossa ja asemaansa maailman parhaana ringettemaalivahtina vahvistanut Maria Perkkola kultaisessa naisten joukkueessa.

– Kaikki pelit katsoin TV:n välityksellä. Perkkola pelasi loisteliaasti, mutta minä olen nähnyt hänen pelaavan vieläkin paremmin. Hän on maailman ykkönen pelipaikallaan – siitä ei ole kahta sanaa, Kivelä virnisti.

– Tulee siitä varmasti positiivista kaikua, mutta olihan tuo maailmanmestaruus aika lailla selviö jo etukäteen – ainakin minulle. En nähnyt oikein muuta mahdollisuuttakaan. Se on tietysti eri asia, että Maria valittiin siellä arvokkaimmaksi pelaajaksi. Se tuo uutta säpinää varmasti, ja ehkä jotain juhlallisuuksiakin.

Perkkola antaa LuKi:lle mahdollisuuden joka pelissä

Perkkola ja muu LuKi-joukkue joutuu (tai pääsee) heti kovaan paikkaan. Neljäntenä sarjataulukossa olevat luvialaiset kohtaavat nimittäin pudotuspeliviivan alapuolella lähimpänä majailevan Espoon Kiekkoseuran. Ennen lauantain kohtaamista EKS on vain kahden pisteen päässä LuKi:sta.

– Siitä tulee varmasti taas tasainen peli. Lapinlahdella oli ainoa peli, jossa olemme olleet selkeästi huonompia. Muuten olemme pelanneet häntäpään joukkueitakin vastaan tasaisia pelejä, Kivelä pohjustaa.

– Me menemme peli kerrallaan, enkä pidä lauantain peliä sen ihmeellisempänä kuin muitakaan. Tietenkin EKS on tärkeä vastustaja, mutta meidän täytyy voittaa muitakin pelejä. Tähän asti me olemme pystyneet voittamaan alapuolellamme olevat joukkueet, minkä lisäksi olemme voittaneet Espoon vieraissa ja Raision kotona. Pitää meidän toki pystyä Espoo vielä voittamaan, mutta se on eri asia, pitääkö sen kaatua nyt.

Luvialla on mielenkiintoinen joukkue. Lajilegendoihin lukeutuva Pukkila on ylittänyt jo 40 ikävuoden rajapyykin, mutta muuten joukkue on erittäin nuori. Siihen nähden neljäs sija puolessavälissä kautta on kova saavutus.

– Olemme pelanneet siinä ylärajoilla, mihin me pystymme. Meillä on kapea joukkue, jossa on paljon nuoria pelaajia. Useat pelaajamme pelaavat ensimmäistä tai toista kautta SM-sarjassa. Siinäkin mielessä olemme hyvin tavoitteessa tällä hetkellä, Kivelä kehaisee.

– Paljon on tietysti Perkkolan ansiota, kun omiin ei mene paljon maaleja. Muidenkin on täytynyt pelata hyvin, jotta olemme niin korkealla sarjassa kuin olemme tällä hetkellä. Ei pelkällä yhdellä pelaajalla näitä pelejä voita, mutta se on selvää, että Perkkolan ansiosta meillä on mahdollisuus voittaa joka peli.

Myös EKS:n joukkueessa on pari maailmanmestaria, maalivahti Meini Kärnä ja hyökkääjä Maija Väyrynen. EKS:lle viikonloppu on kovia haasteita täynnä, sillä sunnuntaina se saa vastaansa sarjakolmosen Nokian Urheilijat.

VIIKONLOPUN OTTELUT SM-SARJASSA

La 9.12.
NoU Ringette – Blue Rings klo 13.30
LuKi-82 – EKS klo 14.30
VG-62 – RNK Flyers klo 14.30
LL-89 SC – Lahti klo 15.00

Su 10.12.
Blue Rings – RNK Flyers klo 12.30
LL-89 SC – VG-62 klo 15.00
EKS – NoU Ringette klo 15.15
Lahti – LuKi-82 klo 16.30

Otteluiden reaaliaikainen tulosseuranta löytyy täältä!