13 tehopisteen Susanna Tapani johti maailmanmestareiden paluuta SM-sarjaan, EKS:lle tärkeä voitto Luvialta

09.12.2017 19:06

Ringeten SM-sarjan runkosarja ylitti keskimatkan lauantaina. Kärkikolmikko palasi MM-tauolta vahvasti – kuten myös tärkeän voiton Luvialta napannut Espoon Kiekkoseura.

Maija Väyrynen palasi MM-kisoista tehokkaana.

Kun SM-sarja palasi MM-tauolta, ohjelmassa oli heti huipputärkeä kohtaaminen Luvian Kiekko -82:n ja Espoon Kiekkoseuran välillä. EKS haki Luvialta arvokkaan 6–3-vierasvoiton, jonka turvin se nousi pudotuspeliviivan päälle neljänneksi ohittaen tasapisteissä olevan LuKi:n.

Tuore maailmanmestari Maija Väyrynen vei EKS:n kahden maalin karkumatkalle heti avauserässä. Ne maalit LuKi pystyi vielä kuittaamaan Anni Lähteenmäen ja Noora Peltovirran maaleilla, mutta Riikka Sjögrenin osumat tauon molemmin puolin olivat LuKi:lle liikaa.

– Aina on kiva voittaa, ja pääsimme kipuamaan viivan oikealle puolelle. Joukkueemme peli kehittyy koko ajan, ja hallitsimme peliä. Vastustajalla ei oikeastaan ollut mahdollisuuksia päästä niskan päälle, Väyrynen iloitsi.

Sekä Väyrynen että Sjögren saivat vielä viimeistellä hattutemppunsa täyteen jälkimmäisissä erissä. Camilla Ojapalo toimi esityön tekijänä peräti viiteen espoolaisten osumaan.

– Onhan nämä ihan eri pelejä MM-kisoihin verrattuna. Mutta kivaa oli päästä pelaamaan taas oman joukkueen kanssa, Väyrynen myhäili arjen koitettua juhlavan viikon jälkeen.

Luvialla odotettiin kahden maajoukkuemaalivahdin kohtaamista. MM-kisoissa loistanut Maria Perkkola vartioikin tuttuun tapaan LuKi:n maalia, mutta EKS:n tolppien välissä Meini Kärnä sai Kanadan reissun jälkimainingeissa huilivuoron. Torjuntavastuun kantoi 41 kertaa torjunut Hanna Minkkinen.

– Emme pelanneet omaa peliämme, ja maajoukkuehyökkääjä Väyrynen oli aika ratkaisevassa roolissa EKS:n pelaajista. Saimme muutamia hyviä maalintekotilanteita, mutta emme hyödyntäneet niitä. Espoo oli tänään parempi, peräti 65 kiekkoa pysäyttänyt Perkkola totesi.

– On aina kunnia pelata maajoukkueessa, mutta on myös mukava palata omaan joukkueeseen takaisin. Pieni jetlagi painoi päälle. Totta kai vauhti oli erilaista kuin viikko sitten Kanadassa, mutta kyllä se on kiva pelata myös sarjapelejä omalla joukkueella, kun tekemisestä nauttii.

Kärkikolmikko täyttä rautaa

SM-sarjan kärkiseurat eivät olleet väistämättömistä aikaerohaasteista huolimatta horjutettavissa lauantaina. Sarjakärki Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kaatoi kotonaan Lahden 9-5, vaikka sen viidestä tuoreesta maailmanmestarista sivussa olivat maalivahti Kaisa Katajisto ja hyökkääjä Tiia Halme.

Say Cheesen yhdeksännen perättäisen voiton merkittävimmät arkkitehdit olivat tuttuja nimiä. Ratkaisevassa MM-finaalissa Kanadaa vastaan tehot 5+1 rohmunnut Anne Pohjola jatkoi siitä, mihin Kanadassa jäi tehden neljä maalia ja syöttäen kaksi. Marjukka Virta (4+3) pani vielä täkyn paremmaksi.

Susanna Tapani loisti Naantalissa.

Kierroksen murskaavimmasta esityksestä vastasi RNK Flyers, joka kaatoi VG-62:n vieraissa 15-2. Tuoreista maailmanmestareista parhaiten esiin nousi kapteeni Susanna Tapani, joka rohmusi hurjan kahdeksan maalin ja viiden syötön potin.

Epäselvyyksiä ei ollut sarjakolmosella Nokian Urheilijoillakaan. Vierailija Blue Rings roikkui mukana vajaat kaksi erää, mutta NoU Ringette laittoi pienempää vaihdetta silmään ja hurjasteli 9–3-voittoon.

Elina Raesola teki nokialaisille kolme maalia. Myös Kanadasta palanneet Miranda Uusi-Kämppä (2+1) ja Roosa Salonen (1+3) esiintyivät edukseen.

Kärkikolmikko on turvallisesti pudotuspeliviivan yläpuolella sarjataulukossa. Lapinlahti on kerännyt 15 ottelusta 28, Raisio 24 ja Nokia 22 pistettä. EKS ja LuKi-82 ovat ottelun vähemmän pelanneena 16 pisteessä – ja turvallisen oloisesti peräkolmikon edellä.

Lauantain otteluiden tulokset löytyvät täältä!

SUNNUNTAIN OTTELUT
Blue Rings – RNK Flyers klo 12.30
LL-89 SC – VG-62 klo 15.00
EKS – NoU Ringette klo 15.15
Lahti – LuKi-82 klo 16.30