Lapinlahden hurja kiri jäi vajaaksi – EKS kaatoi sarjakärjen SM-sarjassa

17.12.2017 19:44

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kärsi vasta kauden toisen tappionsa. Ringeten SM-sarja jäi sunnuntain otteluiden myötä joulutauolle.

EKS:n kapteeni Milla Laakso.

Kun Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese vieraili Espoossa lokakuun ensimmäisenä päivänä, kotijoukkue Espoon Kiekkoseura jäi täysin jalkoihin. Ottelu ratkesi jo hyvissä ajoin, ja vieraat ottivat vakuuttavan 13–4-voiton.

Kun samat joukkueet kohtasivat samassa paikassa kaksi ja puoli kuukautta myöhemmin, käsikirjoitus oli täysin toisenlainen. Tällä kertaa se oli EKS, joka karkasi heti kättelyssä ja voitti ottelun vuoristoratamaisen draamankaaren jälkeen 11-10.

EKS johti kolmen erän jälkeen jo 10-4, mutta Lapinlahti ei suostunut luovuttamaan. Vieraiden tuoreet maailmanmestarit laittoivat Anne Pohjolan (3+5), Marjukka Virran (3+5) ja Tiia Halmeen (3+3) johdolla hyrskynmyrskyn päätöserässä, mutta aika loppui kesken. Maalin päähän Lapinlahti pääsi 37 sekuntia ennen loppua.

EKS:n 11 maalista vastasi kolme pelaajaa. Maailmanmestari Maija Väyrynen niputti tehot 4+2. Myös Sara Yrjölä teki neljä maalia, Emma-Julia Woodin säestäessä hattutempullaan. Neea Virtanen (0+4) ja Minna Ojapalo (0+3) kunnostautuivat syöttökoneina.

Koko viikonloppu oli EKS:lta massiivinen myrskyvaroitus kevätkautta ajatellen. Lauantaina se taisteli tasapelipisteen sarjakakkoselta RNK Flyersilta, ja sunnuntaina se löi syyskautta hallinneen Lapinlahden. Tappio oli Lapinlahdelle vasta kauden toinen, ja se katkaisi peräti 11 ottelun voittoputken.

RNK Flyers juhli kärkiottelussa

Kun Lapinlahti hävisi oman ottelunsa, lähimmille haastajille RNK Flyersille ja Nokian Urheilijoille avautui mahdollisuus kuroa eroa sarjakärkeen kiinni. Molemmat eivät pystyneet oljenkorteen tarttumaan, koska joukkueet pelasivat sunnuntaina vastakkain.

Pidemmän korren veti kotijoukkue Raisio maalein 6-5. Nokia johti ottelua peräti kolmeen otteeseen ja kahdesti jopa kahden maalin turvin.

Kun ottelua oli pelaamatta enää reilu kymmenen minuuttia, Roosa Salonen vei nokialaiset jo 5–3-vierasjohtoon. RNK kuitenkin nousi ahdingostaan Susanna Tapanin, Tanja Elorannan ja Henni Isakssonin maaleilla. Tapani oli kaukalon tehokkain kahdella maalillaan ja kolmella syötöllään.

– Harmittaa tietysti tosi paljon. Kaikki mahdollisuudet oli voittaa ottelu, mutta omilla virheillä ja jäähyillä annoimme voiton avaimet vastustajalle, NoU Ringeten Miranda Uusi-Kämppä tuskaili.

Kun joulutauko käynnistyi, Lapinlahden sarjajohto on kolmen pisteen suuruinen. Lapinlahdella on kasassa 18 ottelusta 32, Raisiolla 29 ja Nokialla 26 sarjapistettä.

– Koko syksy on mennyt nousujohteisesti. Olemme koko ajan pystyneet parantamaan peliä, vaikka välillä tappioita on tullutkin. Moni pelaaja on ottanut vastuuta uusilla pelipaikoilla, ja koko joukkueen monipuolisuus on lisääntynyt. Joulutauko tulee kyllä hyvään paikkaan. Pääsemme vähän hengähtämään, ja toivottavasti kaikki loukkaantuneet saadaan mukaan peliin, Nokian Emmi Merelä kertoi.

– Katseemme ovat tietysti siellä ratkaisupeleissä, mutta parannettavaa on rutkasti kaikilla osa-alueilla ennen niitä. Varmasti on tulossa mielenkiintoinen ja tasainen kevät. Jokaisen yksittäisen kaksinkamppailun merkitys korostuu, ja sehän siinä keväässä on parasta.

VG-62 ei käyttänyt oljenkorttaan

EKS:n tykkiviikonloppu ei ollut paras mahdollinen uutinen viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukasti taistelevalle Luvian Kiekko -82:lle. LuKi teki oman osansa sunnuntaina tyylikkäästi voittamalla Blue Ringsin kotonaan 8-3.

Kirsi Pukkilan loukkaannuttua LuKi tarvitsee kipeästi vastuunkantajia hyökkäyssuuntaan. Roosa Rantaniitty (4+2), Noora Peltovirta (2+4) ja Krista Järvelin (2+4) osoittivat ainakin tuusulalaisia vastaan olevansa valmiita haasteeseen.

VG-62:lle syyskauden viimeinen viikonloppu oli erityisen kriittinen, koska se kohtasi kaksi lähimpänä yläpuolellaan olevaa joukkuetta. Sarjajumbon asema ei kuitenkaan kohentunut – päinvastoin. Lauantaina Blue Ringsille kärsittyä tappiota seurasi vierastappio Lahdelle. Loppulukemat Lahdessa kirjattiin 12-4.

Yhä kauden avauspisteitään metsästävä VG-62 johti ottelua 3-1 toisen erän alussa. Lahti tuli kuitenkin rinnalle jo toisessa erässä. Kolmannessa erässä Lahti meni menojaan tehot 5+1 kirjanneen Mia Huvisen johdolla.

– Kaiken kaikkiaan ottelusta jäi hyvä maku suuhun. Alun kankeuden jälkeen saimme oman pelimme kuntoon, mikä näkyi vastustajan päädyssä maaleina, ja oma päätymme pysyi puhtaana. Oli myös hienoa, että pisteet jakautuivat laajalla rintamalla, ja onnistumisia tuli kaikille, peräti kuusi maalia syöttänyt Tanja Ahonen sanaili.

Tappion myötä VG-62:n asema sarjan hännillä on huono. Eroa seitsemäntenä olevaan Lahteen on kuusi pistettä, eikä keskinäisiä kohtaamisia ole enää kuin yksi. Voiton myötä Lahti saakin vapautuneemmin katsella sarjataulukossa ylöspäin.

– Syyskausi on antanut paljon eväitä kevätkaudelle. Joukkueemme peli on mennyt koko ajan eteenpäin, varsinkin maalinteossa olemme parantaneet koko ajan. Paljon on kuitenkin vielä parannettavaa. Lähdemme varmasti joulutauolla työstämään näitä asioita, jotta kevätkaudella olemme entistä vahvempia, Ahonen totesi.

Ringeten SM-sarja jatkuu joulutauon jälkeen loppiaisena, jolloin Blue Rings ja Lapinlahti iskevät yhteen Tuusulassa. Seuraavana päivänä laatikossa ovat muut kuusi joukkuetta.

Otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!