SM-sarja palaa joulutauolta – Nokian Urheilijat lähtee kevätkauteen mustana hevosena

05.01.2018 09:44

Tuusulassa ringeten SM-sarjan joulutauko päättyy jo loppiaisena. Luvialla, Naantalissa ja Lahdessa tositoimiin päästään sunnuntaina.

Kun runkosarjaa on joukkueesta riippuen pelaamatta kymmenestä 12:een ottelua, kärkikolmikko on erottunut omille teilleen. Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese hävisi syyskaudella vain kaksi ottelua ja johtaa sarjaa 32 pisteellään.

RNK Flyers on Lapinlahden imussa 29 pisteellään ja Nokian Urheilijat kolmantena 26 pisteellään. Nokialla oli syksyllä kärkitaistelussa kiusaajan rooli. Kaikki sujui mainiosti joulukuulle asti.

– Maajoukkuetauko katkaisi nousujohteisen syksymme. Emme vain onnistuneet pelaamaan yhtään ehjää 60-minuuttista ennen joulutaukoa. Hyviä pätkiä ja hyviä eriä oli, mutta sekavaa se oli, Nokian päävalmentaja Jonna Satama totesi jaksosta, jonka aikana Nokia kuitenkin voitti kolme neljästä ottelustaan.

– Meillä oli syksyllä hyviä pelillisiä juttuja. Puolustuspelaamisemme on tosi hyvää. Meillä on myös luisteleva joukkue, joten sen päälle on hyvä rakentaa. Kurinalaisuutta ja rauhallisuutta täytyisi saada lisää pelaamiseen. Kun saisi huolimattomuusvirheitä pois, se muuttaisi jo paljon peliä.

Iskuetäisyydellä

Nokia hävisi syksyn aikana viisi ottelua. Näistä peräti neljä tuli kärkikaksikkoa vastaan. Ainoa voitto kärkikaksikosta tuli marraskuun puolessavälissä, kun Nokia kaatoi kotonaan Raision 7-5.

– Voiton avaimet meillä on ollut jokaisessa kärkiottelussa – sitä yhtä Lapinlahti-ottelua lukuun ottamatta, jonka hävisimme 3-9. Pelien loput pitää vain pelata paremmin. Moniin osa-alueisiin niissäkin peleissä voi olla tyytyväinen, mutta ei vielä kokonaisuuteen, Satama niputti.

Syyskauden – ja varsinkin keskinäisten kohtaamisten – perusteella Lapinlahti ja Raisio lähtevät kevätkauteen suosikkeina. Viime kevään SM-hopeamitalistit ovat kuitenkin osoittaneet vaanivansa iskuetäisyydellä.

Nokia palaa tositoimiin sunnuntaina, kun se matkustaa Naantaliin. Joulutauolla on harjoiteltu, mutta tehty myös ihan muuta.

– Porukka on vähän ollut latailemassa paristoja. Osa joukkueesta on ollut tällä viikolla pohjoisessa laskettelemassa, tekemässä ihan jotain muuta kuin ringetteen liittyviä asioita. Syyskausi oli kuitenkin aika hektinen – varsinkin niille pelaajille, jotka olivat maajoukkuetouhuissa mukana, Satama huomauttaa.

VIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai 6.1.
Blue Rings – LL-89 SC klo 13.00

Sunnuntai 7.1.
LuKi-82 – RNK Flyers klo 14.30
VG-62 – NoU Ringette klo 14.30
Lahti – EKS klo 16.30

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy täältä!