Kärkijoukkueet palasivat vahvasti joulutauolta – Raisiolle maukas revanssi vajaalla kokoonpanolla

07.01.2018 18:33

Ringeten SM-sarja palasi joulutauoltaan loppiaisviikonloppuna. Vierasjoukkueet juhlivat jokaisella paikkakunnalla.

Kun RNK Flyers vieraili ensimmäisen kerran tällä kaudella Luvialla, tuloksena oli kotijoukkue Luvian Kiekko -82:n yllättävä 6–3-voitto. LuKi yritti toistaa tempun vuoden ensimmäisellä kierroksella, kun muun muassa ilman jääkiekkomaajoukkueen mukana ollutta Susanna Tapania pelannut RNK Flyers tuli kylään.

Peli pysyikin tasaisena viimeisille minuuteille asti. Kaikille muille Luvian maajoukkuemaalivahti Maria Perkkola oli ohittamaton, mutta toinen tuore maailmanmestari, Raision Tanja Eloranta ohitti Perkkolan neljä kertaa. Elorannan maalit siivittivät Raision 4–1-vierasvoittoon.

– Vuoden ensimmäinen peli oli meille haastava. Emme oikein päässeet pelillisesti omalle tasollemme, ja päästimme vastustajan turhan paljon hallitsemaan rengasta, RNK Flyersin päävalmentaja Katriina Kulju niputti.

– Hieno taisteluvoitto jälleen kerran vajaalla kokoonpanolla, ja saimme tärkeät pisteet Raisioon. Uusi maalivahtimme Eveliina Suonpää pelasi ensimmäisen ringetteottelunsa hienosti. Hän mahdollisti joukkueellemme voiton tänään.

Kärkinelikko otti taas hajurakoa

Hallitseva mestari ei kuitenkaan onnistunut kuromaan Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen etumatkaa sarjan kärjessä. Oman ottelunsa jo lauantaina pelannut Lapinlahti murskasi Tuusulan Blue Ringsin vieraissa peräti 16-2 Anne Pohjolan (5+5), Marjukka Virran (2+8) ja Tiia Halmeen (8+1) rohmutessa hirmutehot.

Alaspäinkään Raision voitolla ei ollut muuta kuin ylläpitävä vaikutus, sillä sarjakolmonen Nokian Urheilijat oli tyly vieras Naantalissa VG-62:lle. Jenni Linnamäki (5+3) ja Elina Raesola (4+3) nousivat parhaiten esiin, kun taiston jälkeen taululla olivat lukemat 1-13.

Lahdessa muhi yllätys vielä ensimmäisen erän alkupuolella, kun kotijoukkueen Amanda Harju vei Lahden 2–1-johtoon Espoon Kiekkoseuraa vastaan. EKS tokeni kuitenkin nopeasti sokkihoidosta ja kurvaili mukavaan 11–2-vierasvoittoon viisi maalia tehneen ja kolme syöttäneen maailmanmestarin Maija Väyrysen johdolla.

Vuoden ensimmäisen sarjakierroksen myötä playoff-paikoissa kiinni oleva sarjan kärkinelikko vankensi asemaansa. Erityisen maukas viikonloppu oli neljäntenä olevalle EKS:lle, joka venytti eronsa viivan alapuolella majailevaan LuKi-82:een kolmeen pisteeseen. Luvialaisilla on tosin yksi rästiottelu enemmän pelattavanaan.

Kuten sarjataulukko osoittaa, Blue Ringsin ja Lahden playoff-paikka vaatisi välittömästi käynnistyvän loppukirin. Sarjassa häntää pitävä VG-62 on menettänyt jo teoreettisetkin mahdollisuudet pudotuspeleihin, ja sarjapaikan säilyttämisessä on riittävästi murhetta naantalilaisilla. 

Otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!