SM-sarjassa lauantaina herkullinen kärkiottelu – ”Nyt olisi paikka iskeä”

12.01.2018 07:30

Ringeten SM-sarjan viikonlopun otteluista nousee kaksi yli muiden. Panoksena on lauantaina vahva kiinnitys runkosarjan voittoon ja sunnuntaina pudotuspelipaikkaan.

Kun valtaosalla joukkueista on jäljellä yhdeksän ottelua runkosarjaa, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese johtaa kolmen pisteen turvin RNK Flyersiin nähden. Lauantaina Lapinlahdella on loistava tilaisuus tarrata runkosarjan voittoon, kun se matkustaa vierasjoukkueeksi Raisioon.

Toisin päin ajateltuna lauantain ottelu on lähes pakkovoiton paikka, jos RNK Flyers aikoo vielä runkosarjan voitosta taistella. Joukkueet kohtaavat vielä runkosarjan päätöskierroksella, joten runkosarjan voitto on takaa-ajoasemasta huolimatta hallitsevan mestarin omissa käsissä.

– Se on tärkeä ottelu. Runkosarjan voittoa tavoittelemme, ja tässä olisi nyt paikka iskeä. Näen, että tässä valmistaudutaan jo mitalipeleihin, RNK Flyersin päävalmentaja Katriina Kulju pohtii.

– Runkosarjan lopulla on mahdollista saada vielä muutama kova peli, ja siinäkin mielessä tämä on tärkeä peli. On tärkeää joukkueen sisäisestikin saada peli kulkemaan sillä tasolla, kun haluamme. Tämä on hyvä paikka mitata tasoa ja nähdä, mitä pitää vielä parantaa.

14. lokakuuta Raisio voitti Lapinlahden kotonaan 5-4. Kuukautta myöhemmin Lapinlahdella kotijoukkue otti kuitenkin revanssin runsaslukuisesti 11-3. Aiemmat ottelut ovat kertoneet vastustajan laadusta paljon.

– Niin hyvä ja taitava joukkue kuin heillä onkin, varsinkin se ensimmäinen kohtaaminen osoitti, että he ovat täysin voitettavissa, jos pelaamme omalla tasollamme. Toki vastassa on maajoukkueen ykkösketju, ja muutenkin haastava joukkue. Sitäkin mukavammalta tuntuu voittaa, jos kaikki onnistuvat omalla tasollaan, Kulju myhäili.

Raisiolle lauantain ottelu on viikonlopun ainoa. Lapinlahti jatkaa länsirannikon kierrostaan vielä sunnuntaina ottelulla sarjajumbo VG-62:n vieraana.

Raision kokoonpano asettumassa jengoilleen

Optimismia raisiolaisten leirissä lisää kohentunut terveystilanne. Joulukuun alun MM-kisojen jälkeen RNK Flyersin kokoonpanojen haaliminen on muistuttanut lähinnä palapelin alkuhahmottelua.

– Yhdessä pelissä olimme Tuusulassa yhdeksällä kenttäpelaajalla. Se oli aika haastavaa, mutta eipähän käy tylsäksi tämä valmentaminen, Kulju naurahtaa.

– Loukkaantumistilanteemme on parantunut. Tilanne tietenkin elää edelleen, eikä vähiten Susanna Tapanin olympiamatkan vuoksi. Se on sellainen lisähaaste, jonka kanssa olemme taistelleet koko kauden. Pelistä peliin on vähän eri kokoonpano – sekä näiden ennalta sovittujen juttujen että loukkaantumisten ja sairastumisten myötä. Kevät näyttää sen suhteen vähän valoisammalta.

Valmennuksellisesti palapeli on ollut luonnollisesti haastava. Toisaalta, RNK Flyers on osoittanut rutiininsa voittamalla pelejä vaikeasta tilanteestaan huolimatta.

– Se on ollut osittain tiedossa jo kauteen lähtiessä, että tilanne tulee elämään. Loukkaantumisten ja sairastumisten takia on ollut jopa vähän liikaa haastetta. Tässä on menty peli kerrallaan. Se asettaa tietyt haasteet pitkäjänteiselle harjoittelulle, Kulju myöntää.

– Hyvä puoli tässä on ollut se, että kaikki ovat päässeet ottamaan vastuuta. Vaikka osa kärkipelaajista on ollut sivussa, muut ovat pystyneet ottamaan vastuuta. Se kantaa varmasti hedelmää kevättä ajatellen, että tosi monelle on tullut vastuuta ja onnistumisia. Kyllä se jotain kertoo, että olemme pystyneet voittamaan otteluita kaikesta huolimatta – vaikka vähän tiukaksi on mennytkin välillä. Hyvin olemme selviytyneet.

Tapania ei paljon helmikuussa kokoonpanossa näy, koska hän on Etelä-Koreassa pelaamassa jääkiekon olympiaturnausta. Pudotuspelien alkaessa RNK:n ykköstähden pitäisi kuitenkin olla täydessä lyönnissä.

Viikonloppuna pelataan isoista asioista myös pudotuspeliviivalla. Viidentenä majaileva Luvian Kiekko -82 kohtaa sunnuntaina kotonaan Espoon Kiekkoseuran, joka on playoff-viivan päällä kolme pistettä enemmän keränneenä ja yhden ottelun enemmän pelanneena. LuKi kaipaa voittoa kipeästi.

Asetelmaan tuo lisää räjähdysherkkyyttä se, että kumpikin joukkue pelaa alle vierasottelun lauantaina. LuKi aloittaa viikonloppunsa Nokialla ja EKS Naantalissa.

VIIKONLOPUN OTTELUT

Lauantai 13.1.
Blue Rings – Lahti klo 13.00
NoU Ringette – LuKi-82 klo 14.30
RNK Flyers – LL-89 SC klo 15.30
VG-62 – EKS klo 18.00

Sunnuntai 14.1.
LuKi-82 – EKS klo 14.30
VG-62 – LL-89 SC klo 15.30

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy viikonloppuna täältä!