Susanna Tapanin kuuden maalin näytös ei riittänyt – Lapinlahti tarrasi vahvasti runkosarjan voittoon

13.01.2018 19:50

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kaatoi ringeten SM-sarjan kärkiottelussa RNK Flyersin 12-9. Lapinlahtelaisten etumatka sarjan kärjessä kasvoi jo viiteen pisteeseen.

Raisiossa nähtiin hulppea 21 maalin ilotulitus, jossa joukkueet tekivät maaleja tasatahtiin. Avauserässä kumpikin johti ottelua, mutta sen jälkeen lapinlahtelaisvieraat olivat koko ajan askeleen edellä. Kun ero kasvoi kahteen maaliin, raisiolainen kotijoukkue kuittasi nopeasti ja kipusi taas maalin päähän.

Vielä ajassa 51.24 RNK kavensi tilanteen 9-10:een, mutta lähemmäs ei ollut enää asiaa. Anne Pohjola ja Tiia Halme sinetöivät Say Cheesen voiton nelisen minuuttia myöhemmin osumalla 24 sekunnin sisällä toisistaan.

– Pelistä jäi toki hyvä mieli, koska pääsimme haastamaan vihdoin ja viimein Raision joukkuetta edellisen vierashäviön jälkeen, ja punnersimme tarvitun voiton. Pelissä alkaa näkyä asioita, joita olemme toivoneetkin, mutta edelleen on parannettavaa, poikkeuksellisesti puolustajana pelannut Pohjola totesi.

– Pelissämme näkyy, ettemme ole päässeet treenaamaan koko joukkueella. Esimerkiksi puolustuspelaaminen on ollut vähän hakusessa, ja tänäänkin yhdeksän päästettyä maalia kertoo, että treenattavaa riittää. Positiivista on kuitenkin, että pystymme parantamaan peliämme kauden edetessä. Tuomarit onnistuivat tehtävässään hyvin; linja oli tasapuolinen.

Raisio onnistui pimentämään suhteellisen hyvin pistepörssin kärkikolmikon, vaikka Anne Pohjola keräsikin kuusi (3+3), Marjukka Virta viisi (2+3) ja Tiia Halme neljä (4+0) tehomerkintää. Hulppeat kuusi maalia ja yhden syöttänyt Susanna Tapani pystyi tässä mielessä vastaamaan haasteeseen yhdessä Fanny Impilän (2+2) kanssa.

Lapinlahti sai kuitenkin tehoja myös hurjan kolmikkonsa takaa. Etenkin tehot 2+1 loihtinut Katariina Kurikko ja peräti neljä maalia syöttänyt Taru Åkesson esiintyivät edukseen.

Lapinlahti ja Raisio ovat kohdanneet tällä kaudella nyt kolme kertaa. Raisio voitti ensimmäisen kohtaamisen kotonaan lokakuun puolessavälissä 5-4. Sen jälkeen Lapinlahti on kuitenkin voittanut kerran sekä kotonaan että vieraissa.

– Pudotuspelit on ihan oma maailmansa, mutta hienoa on se, että olemme pystyneet voittamaan pelejä niin sanotusti vajaalla kokoonpanolla, Pohjola iloitsi kärkiotteluiden opetuksia punnitessaan.

– Olemme kärsineet muutamia pahoja loukkaantumisia, eikä tänäänkään niiltä vältytty. Kokoonpano on elänyt pelistä toiseen, mutta on hienoa nähdä, miten pelaajat ovat omaksuneet erilaisia rooleja. Luotto omaan joukkueeseen on kova kevättä ajatellen! Toivotaan, että saamme loukkaantuneiden listaa tyhjäksi ja sitä kautta koko joukkue kasaan viimeistään maaliskuussa.

Sarjan kärkijoukkueet kohtaavat vielä kerran ennen pudotuspelejä, runkosarjan päätöskierroksella Lapinlahdella. Jotta RNK:lla olisi kyseisessä ottelussa vielä mahdollisuuksia runkosarjan voittoon, Lapinlahden täytyy kompuroida muissa loppukauden otteluissaan.

EKS kasvatti etumatkaansa playoff-viivan päällä

Kun Raisio hävisi oman ottelunsa, Nokian Urheilijoille avautui loistava mahdollisuus lähestyä sarjan kakkospaikkaa. Sen NoU Ringette myös käytti lyömällä Luvian Kiekko -82:n kotonaan 8-3. Voiton myötä Nokia nousi pisteen päähän RNK Flyersista.

Peräti 58 kertaa torjunut LuKi-maalivahti Maria Perkkola antoi joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta. Kolmen erän jälkeen Nokian johto oli vain maalin suuruinen (4-3), mutta päätöserässä kotijoukkue teki neljä maalia ja karkasi vakuuttavaan voittoon.

– Jäi surkea maku pelistä. Ensimmäiset kolme erää olimme hyvin mukana, mutta viimeisessä erässä retkahti täysin, LuKi:n kaikki kolme maalia syöttänyt Krista Järvelin totesi.

Nokialta esiin nousi erityisesti joukkueensa neljästä ensimmäisestä maalista vastannut Roosa Salonen. Lisäksi Salonen syötti kaksi maalia. Kokenut tähtihyökkääjä Elina Raesola rohmusi hulppeat viisi syöttöpistettä.

Sarjassa viidentenä majailevalle LuKi:lle viikonloppu on kriittinen. Nokiaa vastaan oli vielä varaa hävitä, mutta samaa luksusta ei ole – jos aikoo pelata pudotuspeleissä – sunnuntaina, kun luvialaisten vieraaksi saapuu sarjanelonen Espoon Kiekkoseura.

– Huominen peli on hyvin merkittävä taistelusta neljän parhaan joukkoon. Pisteiden saamiseen olisi kyettävä, Järvelin myönsi.

EKS venytti etumatkansa playoff-viivan päällä jo viiteen pisteeseen lyömällä VG-62:n vieraissa 20-4. Naantalilaiset johtivat ottelua avauserässä peräti kolmeen otteeseen, mutta väkivahva toinen erä (0-5) avitti EKS:n ratkaisevalle karkumatkalle. Tahti vain kiihtyi loppua kohti peräti 11 tehopistettä (9+2) Maija Väyrysen johdolla.

Yhä nollakerhossa olevan VG-62:n putoaminen alkaa näyttää koko ajan todennäköisemmältä. Naantalilaisjoukkueella on lauantain jälkeen jo kahdeksan pisteen matka kuiville, sillä seitsemäntenä sarjassa oleva Lahti Ringette haki 6–5-vierasvoiton Tuusulasta. Blue Ringsillä on kerättynä vain kaksi pistettä Lahtea enemmän.

Blue Rings ja Lahti pelasivat kissa ja hiiri -leikkiä, jossa johtoasema vaihtui puolin ja toisin. Ajassa 49.23 Minna Seppälä vei kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon (5-3), mutta Mia Huvisen kaksi ja Niina Piiroisen yksi maali käänsivät ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Lauantain otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!

SUNNUNTAIN OTTELUT

LuKi-82 – EKS klo 14.30
VG-62 – LL-89 SC klo 15.30