Valmentajanvaihdoksella herättelyä – Lahti Ringette rakentaa SM-sarjan loppusuoralla pohjaa ensi kauteen

02.02.2018 07:17

Lahti Ringetestä tuli pari viikkoa sitten ringeten SM-sarjakauden ensimmäinen joukkue, joka vaihtoi valmentajaa. Luvian Kiekko -82 testaa Mia Melkisen oppeja viikonloppuna kahdesti.

Lahti Ringette lähti kauteen kovin odotuksin. Syyskausi oli kuitenkin heikko, ja tavoite – pudotuspelipaikka – karkasi käytännössä jo nopeasti. Teoriassakin mahdollisuudet ovat jo menneet, sillä kahdeksan pistettä keränneillä lahtelaisilla on 19 pisteen takamatka nelossijalle, ja jäljellä on enää seitsemän ottelua.

Pari viikkoa sitten seura päätyi kovaan ratkaisuun. Jonna Aitta-aho sai väistyä päävalmentajan paikalta, ja alkukauden apuvalmentajana toiminut Mia Melkinen hyppäsi loppukauden ajaksi päävastuuseen.

– Onhan tämä kausi ollut tietysti pettymys. Ehkä sen takia seurakin ryhtyi toimiin herätelläkseen joukkuetta. Meillä on ollut kauden mittaan tosi tiukkoja matseja, mutta turhan usein meidän selkärankamme on katkennut. Jossain välissä vastustajat ovat aina menneet ohi, emmekä ole saaneet riittävästi voittoja, Melkinen niputtaa.

– Toisaalta, meitä oli kaksi uutta valmentajaa, ja lähdimme liikkeelle uuden joukkueen kanssa. Pitkä taukomme ringetestäkin näkyy varmasti jossain. Se oli varmasti yksi syy. Meillä on hyvä joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Kun emme tästä lähtökohdasta ole tämän paremmin pelanneet, se on tietysti pettymys.

Välähdys potentiaalista kärkijoukkueita vastaan

Tuloksia katsomalla Lahden kausi ollut synkkä. Melkinen on kuitenkin nähnyt tulosten takana pilkottavaa valoa.

– Kun on nähnyt niitä pelejä, siellä on ajoittain ollut tosi hyvää pelaamista. Meillä on taitava joukkue, mutta emme ole saaneet sitä taitoa esille 60 minuutin ajaksi. Meillä on ollut hyviä yksilösuorituksia, mutta jos pystymme rakentamaan peliä paremmin joukkueena, annamme varmasti kovan vastuksen ihan kenelle tahansa, Melkinen näkee.

– Maalinteko meillä on varmasti eniten tökkinyt, mutta kyllä se ero voittojen ja tappioiden välillä on tullut ihan perusasioista. Syöttö, syötön vastaanotto, luisteluvauhti – kaikki tällaiset asiat ovat vaikuttaneet. Syksyllä meillä oli vaikeuksia omasta päädystä pois pääsemisessä. Hiljalleen olemme saaneet kaikkia osa-alueita kuntoon töitä tekemällä, mutta ehkä siihen meni vähän liikaa aikaa.

Lahti antoi jo vahvan näytteen potentiaalistaan Melkisen ensimmäisissä otteluissa päävalmentajana pari viikkoa sitten. Pisteitä Nokian Urheilijoita tai RNK Flyersia vastaan ei herunut, mutta sarjakolmosta Nokiaa vastaan tappiolukemat olivat niukat 6-8, eikä sarjakakkonen Raisiokaan ylivoimainen ollut (4-9).

”Haluan, että löydämme peli-ilon”

Hyvät ottelut kärkijoukkueita antaa uskoa loppukauteen. Runkosarjan seitsemässä viimeisessä ottelussa on mahdollisuus päättää kausi positiiviseen nuottiin.

– Haluan, että löydämme peli-ilon. Se vaatii sitoutumisen siihen, mitä olemme sopineet, mutta se vaatii myös vapauden rakentaa peliä. Onnistumiset synnyttävät peli-iloa. Tässä loppukauden aikana on mahdollista rakentaa hyvää pohjaa ensi kaudelle.

Hyvä mahdollisuus aloittaa kilven kirkastaminen koittaa heti viikonloppuna, kun Lahti kohtaa kahdesti vielä pudotuspelipaikkaa janoavan Luvian Kiekko -82:n. Lauantaina pelataan Lahdessa rästiottelu, joka keskeytettiin joulukuun alussa LuKi-82:n Kirsi Pukkilan loukkaannuttua. Sunnuntaina pelataan Luvialla.

– Lähdemme näihin peleihin ryminällä. Kaukaloon saapuu uusi Lahti Ringette, ja haluamme näyttää, ettemme ole sama joukkue kuin syksyllä. Kannattaa varoa, Melkinen vinkkaa.

VIIKONLOPUN OTTELUT RINGETEN SM-SARJASSA

Lauantai 3.2.
RNK Flyers – Blue Rings klo 15.30
Lahti – LuKi-82 klo 16.30
NoU Ringette – EKS klo 17.15

Sunnuntai 4.2.
LuKi-82 – Lahti klo 12.00

Otteluiden reaaliaikainen seuranta löytyy täältä!