Lahti Ringette teki EKS:lle palveluksen – pudotuspeleihin mielivälle Luvialle karvas pistemenetys

03.02.2018 19:36

Vaikka Espoon Kiekkoseura taipui vieraissa Nokian Urheilijoille, sen mahdollisuudet ringeten SM-sarjan pudotuspeleihin paranivat lauantain kierroksella.

Luvian Kiekko -82:lle käynnissä oleva viikonloppu on ratkaisevan tärkeä. Ennen kuin viikonloppu alkoi, sarjassa viidentenä oleva luvialaisjoukkue oli yhden ottelun vähemmän pelanneena seitsemän pistettä pudotuspeliviivan päällä olevaa Espoon Kiekkoseuraa perässä.

Kun vastassa on loppukauden aikana vielä muun muassa kärkipään joukkueista RNK Flyers ja Nokian Urheilijat, LuKi tarvitsee kiivaasti pisteitä. Jotta EKS:n etumatka on otettavissa kiinni, loppukauden aikana ei ole mahdollisuuksia ylimääräisiin pistemenetyksiin määräänsä enempää.

Lauantaina mahdollisuus aukeni ottaa EKS:ää kiinni, sillä espoolaiset taipuivat Nokian vieraana maalein 6-4. EKS johti ottelua parhaimmillaan 3-1 ja pitkään myös maalilla, mutta Jenni Linnamäen (2+0) ja Elina Raesolan (2+2) pikamaalit reilun minuutin sisällä toisistaan toisen erän lopulla käänsivät vaakakuppia sarjakolmosen eduksi.

Lahti teki EKS:lle palveluksen

LuKi ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen kuin vain osittain, sillä se jäi 5–5-tasapeliin häntäpäähän juuttuneen Lahti Ringeten vieraana. Eroa jäi näin vieläkin kuusi pistettä, kun Luvialla on jäljellä kuusi ja EKS:llä viisi ottelua.

– Ottelusta jäi muutamia asioita hampaankoloon. Emme kyenneet pelissä parhaimpaamme, tehot 3+1 rohmunnut LuKi:n Krista Järvelin myönsi.

Ottelu Lahdessa oli trillerimäinen. Hiljattain vastuuvalmentajaa vaihtanut Lahti johti ottelua kolmeen eri otteeseen, mutta joka kerta LuKi kipusi tasoihin.

Päätöserässä osat vaihtuivat, sillä Järvelin vei LuKi:n kahdesti johtoon. Etenkin jälkimmäinen – vain kahdeksan sekuntia Kiia Ollilan tasoituksen jälkeen – syntynyt osuma vaikutti jo ratkaisevalta, mutta niin vain Mia Melkisen suosikit kipusivat Niina Piiroisen maalilla tasoihin neljä minuuttia ennen loppua.

Sunnuntaina uusi yritys

Lahdella ja LuKi:lla on harvinainen viikonloppu, sillä samat joukkueet kohtaavat uudemman kerran Luvialla sunnuntaina. LuKi tarvitsee kipeästi voiton sunnuntain ainoasta ottelusta päästäkseen loppukauden tärkeimpään otteluunsa EKS:aa vastaan viikon päästä lauantaina mahdollisimman hyvistä asetelmista.

– Huomenna meidän täytyy saada omat virheemme karsittua pois. Täytyy päästä pelaamaan meidän omaa peliämme, Järvelin sanoi päättäväisesti.

Lauantain aikaisimmassa ottelussa RNK Flyers vahvisti asemiaan sarjan kakkospaikalla lyömällä Blue Ringsin 9-7. Koko helmikuun ilman olympiakisoissa jääkiekkoa pelaavaa Susanna Tapania toimeen tulevat raisiolaiset karkasivat omille teilleen toisessa erässä noustuaan 1–2-tappioasemasta 5–2-johtoon. Blue Rings taisteli sinnikkäästi vastaan, mutta RNK piti johtonsa loppuun saakka.

Raision riveistä parhaiten esiin nousi neljä maalia tehnyt ja kaksi syöttänyt Henni Isaksson. Tuusulalaisvieraista Milja Veilo teki kolme maalia.

Lauantain otteluiden tulokset ja tilastot löytyvät täältä!